Διαμάχη στη Γερμανία για τη διανομή δωρεάν αντιτύπων του Κορανίου

Διαμάχη στη Γερμανία για τη διανομή δωρεάν αντιτύπων του Κορανίου
Αρκεί μια σπίθα για να αναζυπυρώνει συνεχώς εστίες του περιβόητου "Πολέμου των Πολιτισμών", όπως τον έχει...
 
αποκαλέσει ο Χάντινγκτον.


Ηγετικό στέλεχος του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι το Ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία, δηλώσεις που αναμένεται να προκαλέσουν νέες αντιδράσεις την ώρα που συνεχίζονται οι επικρίσεις από μουσουλμανικές ομάδες, αλλά και από γερμανούς υπουργούς, για τη δωρεάν διανομή χιλιάδων αντιτύπων του Κορανίου από μια οργάνωση σαλαφιστών.


«Το Ισλάμ δεν είναι μέρος της παράδοσης και της ταυτότητας της Γερμανίας και άρα δεν ανήκει στη Γερμανία», δήλωσε ο Φόλκερ Κάουντερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών στην εφημερίδα Passauer Neue Presse, με την ευκαιρία της ετήσιας Ισλαμικής Διάσκεψης που πραγματοποιείται στο Βερολίνο με στόχο τη βελτίωση των ευκαιριών εργασίας των Μουσουλμάνων και την καταδίκη της ενδοοικογενειακής βίας εναντίον των μουσουλμάνων γυναικών.


«Όμως οι μουσουλμάνοι ανήκουν στη Γερμανία. Ως πολίτες του κράτους, φυσικά, χαίρουν όλων των δικαιωμάτων τους», πρόσθεσε ο Κάουντερ.



Στη Γερμανία ζουν περίπου 4 εκατομμύρια μουσουλμάνοι, σχεδόν οι μισοί από τους οποίους έχουν τη γερμανική υπηκοότητα.



Στη σημερινή Ισλαμική Διάσκεψη αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της αμφιλεγόμενης διανομής δωρεάν αντιτύπων του Κορανίου μεταφρασμένου στα γερμανικά από σαλαφιστές.



Η σαλαφιστική οργάνωση «Η πραγματική θρησκεία» (Die wahre Religion) έχει ήδη διανείμει δωρεάν χιλιάδες αντίτυπα του Κορανίου μεταφρασμένο στα γερμανικά σε όλες τις γερμανόφωνες χώρες, προκαλώντας επικρίσεις από αρκετά μέλη της συντηρητικής κυβέρνησης Μέρκελ.



Η εταιρεία που είχε αναλάβει να τυπώσει τα αντίτυπα του Κορανίου έχει σταματήσει τις εκτυπώσεις.



Κάποιες μουσουλμανικές οργανώσεις έχουν επίσης επικρίνει την εκστρατεία, όμως ο Κενάν Κολάτ, επικεφαλής των Τουρκικών Κοινοτήτων της Γερμανίας προειδοποίησε κατά της υστερίας.



«Αν υπάρξει εξύμνηση της βίας, αν παραβιαστούν οι θεμελιώδεις δημοκρατικές αξίες, τότε υπάρχουν αστυνομικά μέτρα που μπορούν να ληφθούν», δήλωσε ο Κολάτ.



«Μια ανακοίνωση από την Ισλαμική Διάσκεψη η οποία θα υπογραμμίζει το ανοιχτό και φιλελεύθερο πνεύμα της Δημοκρατίας μας απέναντι στη διανομή του Κορανίου από σαλαφιστές θα είναι ένα καλό σημάδι», δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας Ζαμπίνε Λοϊτχόιζερ-Σνάρενμπεργκερ στον ιστότοπο του Spiegel.



Εξάλλου μετά το πέρας της διάσκεψης αυτής ο υπουργός Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ διέψευσε ότι η διαμάχη είναι κατά του ίδιου του Κορανίου. «Οι σαλαφιστές δεν προωθούν τη θρησκεία, αλλά μια ιδεολογία», επεσήμανε προσθέτοντας ότι οι μουσουλμάνοι υποστηρίζουν, όπως και ο ίδιος, ότι «ο εξτρεμισμός των σαλαφιστών» δεν θα γίνει αποδεκτός στη Γερμανία.




Πηγή: ΑΠΕ http://www.epikaira.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!