Η πρώτη νύχτα του Άκη στη φυλακή

Η πρώτη νύχτα του Άκη στη φυλακή
Η ζωή στη φυλακή και ο πρώην υπουργός… Αυτός θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο τίτλος ταινίας… Και όμως… Δεν είναι ταινία. Είναι η σκληρή πραγματικότητα για έναν από τους πάλαι ποτέ ισχυρούς άνδρες της χώρας μας. Του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Ο πρώην υπουργός, από το απόγευμα της Δευτέρας, βιώνει -σε πολύ μικρότερο βαθμό βεβαίως από τους υπόλοιπους κρατούμενους- μία ασυνήθιστη κατάσταση, αυτή της φυλακής, κάτι που όπως λένε αυτοί που γνωρίζουν τέτοιες καταστάσεις, είναι πολύ δύσκολη ακόμα και για σκληροτράχηλους ανθρώπους, πόσο μάλλον όταν πριν από λίγες ώρες ο κ. Τσοχατζόπουλος, ζούσε στο πολυτελέστατο νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.


Ο κ. Τσοχατζόπουλος, βρίσκεται στο κελί 2 στην στ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, στο λεγόμενο «Χουντικό κελί», καθώς εκεί είχε εκτίσει την ποινή του και ο Νίκος Ντερτιλής και δίπλα από τον γνωστό για το σκάνδαλο της ΑΣΠΙΣ, Παύλο Ψωμιάδη.

Ο πρώην υπουργός, με το που έφτασε στις φυλακές Κορυδαλλού, ζήτησε να ξεκουραστεί, καθώς η ένταση από την όλη διαδικασία των τελευταίων ημερών, ήταν αποτυπωμένη στο πρόσωπό του, ενώ έφαγε ότι προέβλεπε το μενού της ημέρας για όλους τους κρατούμενους, παρά το γεγονός ότι μπορεί να παραγγείλει ότι θέλει, ασφαλώς με δικά του έξοδα. .

Ζήτησε επίσης να χρησιμοποιήσει δικά του ρούχα και κλινοσκεπάσματα, δικαίωμα που ασφαλώς και το έχει.

Στην ίδια πτέρυγα, αλλά σε άλλο όροφο και σε σαφώς πιο «φτωχικό» κελί, βρίσκεται ο ξάδελφος του πρώην υπουργού Νικόλαος Ζήγρας, ο οποίος, φέρεται ως το «δεξί χέρι» του πρώην υπουργού ως ο άνθρωπος που διαχειριζόταν για χρόνια τα οικονομικά του Ακη Τσοχατζόπουλου και προχωρούσε στην αγορά ακινήτων μέσω της Torcaso.

Με την είσοδό του στον Κορυδαλλό ο Ν. Ζήγρας, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, φέρεται να επισκέφθηκε τον γιατρό των φυλακών.

Επίσης, στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών κρατείται η λογίστρια του Ακη Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, που επίσης κρίθηκε προφυλακιστέα μετά την απολογία της.

Στον ανακριτή η κόρη του Τσοχατζόπουλου

Νέος κύκλος απολογιών ανοίγει την ερχόμενη Πέμπτη καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής κ. Γαβιρήλ Μαλής που χειρίζεται την υπόθεση των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού, έχει ήδη στείλει κλήσεις προς απολογία σε δέκα ακόμη πρόσωπα που αντιμετωπίζουν κατηγορία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και αναφέρονται στο πόρισμα των εισαγγελέων Ελένης Σίσκου και Ευγενίας Κυβέλου.

Πρόκειται για την σύζυγο του πρώην υπουργού, Βίκυ Σταμάτη, τον αδελφό της Παναγιώτη Σταμάτη, την θεία της Αικατερίνη Σταμάτη, την κόρη του Ά. Τσοχατζόπουλου, Αρετή, τη δικηγόρο Ταλίτα – Μαρία Τσεκούρα τους Νικόλαο Γεωργουλάκη, Παντελή Ζαχαριάδη, Οράτιο Μελά, Κωνσταντίνο Αντωνιάδη και Ευτύχιο Ατσοπαρδή.

Κα οι δέκα, που αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους, εμπλέκονται σύμφωνα με τη δικαιοσύνη, στη διακίνηση μαύρου χρήματος που αποτελεί πρώην δωροδοκίας, μέσω του δικτύου των offshore που είχε στηθεί («torcaso», «nobilis» και «bluebell», κ.ά).

Τα ρίχνει όλα στον Άκη

Εντύπωση πάντως, προκάλεσε η στάση της συζύγου του πρώην υπουργού. Η κ. Σταμάτη, αποποιήθηκε των ευθυνών της στην υπόθεση κάτι που έκανε αλγεινή εντύπωση, καθώς θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ήταν εκείνη που στην ουσία με τις επιθυμίες της και τις κραιπάλες της έφερε τον κ. Τσοχατζόπουλο, στα πρωτοσέλιδα με αρνητικά σχόλια.

«Διαχειριστής της περιουσίας μας ήταν ο Άκης», υποστήριξε η Βίκυ Σταμάτη στην ανωμοτί κατάθεσή της ενώπιον των εισαγγελέων τον Ιούλιο του 2011 η οποία συμπεριλαμβάνεται στην πολυσέλιδη δικογραφία για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην υπόθεση των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού, ενώ αποδίδει στον σύζυγό της όλες τις οικονομικές συναλλαγές της οικογένειας.                                                                          http://www.briefingnews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!