Σφαλιάρα του Στρασβούργου στους "Μακεδόνες" του Πιρίν

  ImageΤο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, τον περασμένο μήνα έφερε απογοήτευση  στα μέλη της σλαβικής οργάνωσης της Βουλγαρίας «ΟΜΟ Ίλιντεν Πιρίν» απορρίπτοντας την αγωγή τους κατά της Βουλγαρίας, προκειμένου να γίνει δημόσια συζήτηση πριν από το Δικαστικό Συμβούλιο στο Στρασβούργο, όπως πληροφορήθηκε η εφημερίδα «Dnevnik».


Οι Σλάβοι της Βουλγαρίας στην επαρχία του Πιρίν, μήνυσαν το βουλγαρικό κράτος για διαγραφή του κόμματός τους από τα βουλγαρικά μητρώα. Πίστευαν ότι η απόφαση του Δικαστηρίου της Σόφιας το 2006, ότι δεν υπάρχει σλαβική μειονότητα στη χώρα,  παραβίαζε το άρθρο 11 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, αλλά το Δικαστήριο στις 18 Οκτωβρίου του περασμένου έτους αποφάνθηκε ότι εντόπισε μια τέτοια παράβαση, εκ μέρους του βουλγαρικού κράτους. Για την απόφαση αυτή έγινε έφεση και τελικά απορρίφθηκε.

Ο Στόϊκο Στόϊκοφ, μέλος της συλλογικής ηγεσίας της οργάνωσης των Σλάβων «ΟΜΟ Ίλιντεν Πιρίν» δήλωσε ότι απογοητεύθηκε από την απόφαση των δικαστών (να μην αναγνωρίσουν ότι υπάρχει μειονότητα) και ανακοίνωσε ότι η μάχη για τη δικαιοσύνη και τα δικαιώματα των μελών του συλλόγου του δεν θα σταματήσει εδώ.

Σύμφωνα με την σκοπιανή εφημερίδα το σλαβικό στοιχείο του Πιρίν θα δοκιμάσει και πάλι την νομική ικανότητα του βουλγαρικού κράτους.

Ο σύλλογος « Ίλιντεν» θα προετοιμάσει μια νέα αίτηση για εγγραφή ή θα ξεκινήσει μια νέα διαδικασία. Η δεύτερη δοκιμασία θα γίνει στις 22 Απριλίου 2012, όπου Σλάβοι θα διοργανώσουν συλλαλητήριο στο Μέλνικ προς τιμή του Γιάννε Σαντάνσκι.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!