Ο «γολγοθάς» του Μιτεράν τελείωσε με «ένεση»- «Ο Σαρκοζί καταπίνει χάπια»

Ο Μιτεράν είχε δει τον «γολγοθά (του) να τελειώνει» με μία «ένεση», αναφέρει στον τίτλο του άρθρου της η γαλλική εφημερίδα «Le Monde», αναφερόμενη στο βιβλίο δύο δημοσιογράφων που μόλις κυκλοφόρησε στη Γαλλία με τίτλο: «Το τελευταίο ταμπού. Αποκαλύψεις για την υγεία προέδρων».

Πρόκειται για τους δημοσιογράφους Ντενί Ντεμονπιόν και Λοράν Λεζέ οι οποίοι αναφέρουν μεταξύ άλλων στο βιβλίο τους πως ο Φρανσουά Μιτεράν, ο οποίος απεβίωσε το 1996 μετά από μάχη 14 χρόνων με τον καρκίνο, αφού του έγινε κατόπιν δικού τους αιτήματος ενδοφλέβια ένεση. Συγκεκριμένα, η γαλλική εφημερίδα παραθέτοντας αυτούσιο ένα απόσπασμα από το βιβλίο, αναφέρει: «Μία Δευτέρα, μετά από δική του απαίτηση, (είδε) τον γολγοθά του να παίρνει τέλος. Του χορηγήθηκε μία ένεση ενδοφλέβια». Ωστόσο, η εφημερίδα διευκρινίζει πως οι συγγραφείς δεν κάνουν λόγο ξεκάθαρα για ευθανασία.
Μάλιστα, οι συγγραφείς παραθέτουν και μία αφήγηση ενός εκ των γιων του μοναδικού σοσιαλιστή προέδρου της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας, του Γκιλμπέρ Μιτεράν ο οποίος αναφέρει πως «υπάρχει μόνο ένας άνθρωπος που ξέρει (πραγματικά) τι συνέβη, αλλά δεν θα πει τίποτα».
Από καρκίνο, όμως, έπασχε και ο πρώην πρωθυπουργός Εντουάρ Μπαλαντίρ, αποκαλύπτουν οι κ.κ. Ντεμονπιόν και Λεζέ. Ο Μπαλαντίρ προσεβλήθη από καρκίνο στο έντερο το 1995, όταν είχε ήδη εγκαταλείψει το πρωθυπουργικό μέγαρο και ήταν και πάλι ένας απλός βουλευτής. Τον λόγο που ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας δεν είχε πει τίποτα για την κατάσταση της υγείας του τον αποκάλυψε ο ίδιος στους συγγραφείς, λέγοντας: «Αφού ήμουν απλός βουλευτής, αυτό δεν ενδιέφερε κανέναν».
«Ο Σαρκοζί καταπίνει χάπια»
Σχετικά με τον νυν πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, οι δημοσιογράφοι γράφουν: «Καταπίνει χάπια που δεν έχουν την άδεια να κυκλοφορούν στην αγορά, να συνταγογραφούνται (από γιατρούς) και να πωλούνται στα φαρμακεία. Εντούτοις, στο βιβλίο δεν κατονομάζονται τα χάπια, αλλά αναφέρεται αορίστως πως προορίζονται για να βρίσκει «τη φόρμα του».
Οι συγγραφείς αναφέρονται επίσης στο βιβλίο στο εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη ο πρώην πρόεδρος Ζακ Σιράκ στις 2 Σεπτεμβρίου 2005, ενόσω ήταν πρόεδρος (η θητεία του στη Γαλλική Προεδρία ολοκληρώθηκε το 2007). Υποστηρίζουν πως η σύζυγός του, η Μπερναντέτ, και η κόρη του, η Κλοντ, άσκησαν πίεση στους γιατρούς για να «αποσιωπήσουν» αυτό το εγκεφαλικό επεισόδιο.

http://www.inews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!