Και δεινόσαυροι και πανέξυπνοι και εξωγήινοι; Είναι πιθανόν!

καθηγητής, πλανήτης, αστεροεοδής, μετεωρίτης, δεινόσαυρος, άνθρωπος, τεχνολογία,
Βρίσκουμε τα κόκκαλά τους σε πολλά σημεία της γης, τους μελετούμε και μας σαγηνεύουν. Θα θέλαμε να μπορούμε έστω και λίγο να τους δούμε από κοντά –ακόμη και πολλοί από αυτούς είναι επικίνδυνοι-. Ωστόσο οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν πριν από δεκάδες εκατομμύρια χρόνια. Ναι; Μπορεί και όχι.

Με λίγα λόγια για να μην κουράζουμε, οι επιστήμονες πιστεύουν πως εφόσον έχουν βρεθεί εκατοντάδες χιλιάδες πλανήτες –μόνο στον γαλαξία μας- που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ζωή, πως σε κάποιους από αυτούς, θα μπορούσαν να έχουν ευδοκιμήσει οι δεινόσαυροι. Και μάλιστα εάν δεν είχαν την μοίρα των... δικών μας δεινοσαύρων, ίσως εξελίχθηκαν και σε υψηλής νοημοσύνης πλάσματα τα οποία θα ζούσαν σε πόλεις και θα είχαν υψηλής τεχνολογίας όπλα, αλλά και επιτεύγματα.
Ο καθηγητής Μπρέσλοου λέει μάλιστα πως είναι πιο πιθανό να ευδοκιμήσει ένα είδος δεινόσαυρου σε έναν πλανήτη, παρά ένα θηλαστικό. Στην Γη συνέβη αυτό, λόγω του αστεροειδούς που έπεσε. «Καλό θα ήταν να μην τους γνωρίσουμε» επισημαίνει με χαμόγελο.
Ο Μπρέσλοου υποστηρίζει την άποψή του τονίζοντας πως τα ασυνήθιστα αμινοξέα ήρθαν στην Γη μέσω ενός μετεωρίτη περίπου πριν από τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια, και εξελίχθηκαν σιγά σιγά όπως γνωρίζουμε μέχρι στιγμής. Κάτι τέτοιο πιστεύει, πως έχει συμβεί και σε άλλους πλανήτες.
Και εάν δεν έχουν πέσει αστεροειδείς, τότε ένας ολόκληρος «Jurassic Planet», ίσως υπάρχει...http://www.iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!