Κάνουν ότι θέλουν οι Τούρκοι στη βραχονησίδα Ζουράφα-Νέα ''Ναυμαχία'' χθες στην περιοχή!!!


Η βραχονησίδα καθημερινά γίνεται χώρος, όπου οι Τούρκοι κάνουν επίδειξη δύναμης, για το ποιοι είναι αφεντικά στην περιοχή. Κάτι αντίστοιχο έκαναν και χθες  Σάββατο, αφού κυκλοφορούσαν λες και ήταν στα δικά τους χωρικά ύδατα.

Μάλιστα έφθασαν στο σημείο να φέρουν στην περιοχή 20 τράτες για ψάρεμα (δεν υπάρχει ούτε λέπι αυτήν την περίοδο) και να μην δίνουν σημασία ότι υπάρχει μία βραχονησίδα Ελληνική με 6 μίλια χωρικά ύδατα.
Δύο από τα αλιευτικά πέρασαν στα 0,8 του μιλίου δίπλα από την Ζουράφα, λές και δεν συμβαίνει τίποτα!!!
Τα 20 Τουρκικά αλιευτικά συνοδευόταν από Τουρκική Ακταιωρό σε μία επίδειξη δύναμης που έκαναν στην περιοχή. Για ακόμη μία φορά δεν έγινε επεισόδιο, καθαρά από λόγους τύχης, αφού στην περιοχή πήγε το 040 του Λιμενικού Σώματος που βρίσκεται στην περιοχή τις τελευταίες βδομάδες από τον Πειραιά.
Για πολύ ώρα γινόταν ένα κυνηγητό μεταξύ των δύο ακταιωρών και το μόνο που κατάφερναν ήταν να καίνε καύσιμα, αφού οι Τούρκοι αλιείς συνέχιζαν να ψαρεύουν στα Ελληνικά χωρικά ύδατα. Κάποια στιγμή ανέβηκε και 2η Τουρκική Ακταιωρός στην περιοχή και από την Σαμοθράκη, συνέδραμε το περιπολικό του Λιμενικού σώματος.
Γέμισε η θάλασσα από τέσσερα περιπολικά σκάφη, 20 Τουρκικές μηχανότρατες και 5 Ελληνικές , σαν να γινόταν ναυμαχία. Γύρω στις 5 το απόγευμα λες και δώθηκε εντολή και ταυτόχρονα το 040 και η μεγάλη Τουρκική Ακταιωρός πήραν διαφορετική πορεία προς Λήμνο και Αίνο αντίστοιχα και το κυνηγητό σταμάτησε και μαζί σταμάτησε το ανακάτεμα των νερών.
Στο παρά πέντε δεν έγινε επεισόδιο, αν και η Τουρκική ακταιωρός είχε την κάνη του πυροβόλου όπλου της προς τα πάνω σηκωμένη, σε αντίθεση με άλλες φορές που την είχε κάτω. Το γεγονός είναι, ότι τα Τουρκικά αλιευτικά, ψάρευαν ανενόχλητα στα χωρικά μας ύδατα και έχουν καταφέρει μέρα με τη μέρα να αγνοούν την Ζουράφα δημιουργώντας καθεστώς στην περιοχή.
Είναι η πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα που το www.faros24.gr αναφέρεται στο θέμα και δυστυχώς παρατηρούμε ότι οι αιρετοί του τόπου μας, που ο ρόλος τους είναι να προστατεύουν τους πολίτες και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, σκόπιμα απέχουν από το πολύ σοβαρό θέμα, αφού δεν ανοίγουν ούτε το στόμα τους, ενώ για άλλα η γλώσσα τους δεν μαζεύεται μέσα. Την επόμενη φορά που ίσως το επεισόδιο να είναι σοβαρό-εκεί οδηγούν τα πράγματα-δεν θα μπορούν να πουν ότι δεν γνώριζαν κάτι.
http://www.faros24.gr/epikairotita/paredosan-stous-tourkous-tin-braxonisida-zourafa-kanoun-oti-theloun-nea-naimaxia-stin-perioxi.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!