Πάλι στην ΕΕ τα «πιόνια» της Άγκυρας στη Θράκη

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία «Τούρκων» Δυτικής Θράκης (Ε.Ο.Τ.Δ.Θ), πραγματοποίησε την 11 Απριλίου 2012 επίσκεψη εργασίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο πρόεδρός της Χαλήτ Χαμπίπογλου και ο γενικός διευθυντής Ενγκίν Σοϊγιλμάζ, συναντήθηκαν με τον συμπρόεδρο της Ομάδας «Inter Παραδοσιακών Μειονοτήτων, Εθνικών Ομάδων και Γλωσσών», τον Γάλλο Φρανσουά Αλφονσί.

Στη συνάντηση, ο Πρόεδρος Χαμπίπογλου, αφού τόνισε ότι, το τελευταίο διάστημα, οι επιθέσεις μίσους κατά της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης έχουν πληθύνει, ανέφερε τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Μάρτιο του 2012 στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης και στο μαυσωλείο των Μπεχτατσίδων στη συνοικία «Ασαγί Μαχαλέ» της Ξάνθης

Ο Χαμπίπογλου τόνισε ότι, με την εξάπλωση του εθνικισμού και τις επιθέσεις μίσους του τελευταίου διαστήματος, αυξήθηκαν οι ανησυχίες του για το γεγονός, ότι η σωματική ακεραιότητα των Τούρκων της Μειονότητας της Δυτικής Θράκης κινδυνεύει…

Ο Πρόεδρος Χαμπίπογλου στη συνάντηση τόνισε, ότι η Ελλάδα, πέραν του οικονομικού, έχει και άλλα, δομικού είδους προβλήματα με βασικότερο πρόβλημα της οπτική της επί συγκεκριμένων ζητημάτων.

Ο Χαμπίπογλου, αφού ανέφερε ότι τα μειονοτικά προβλήματα αποτελούν κοινό πρόβλημα της Ευρώπης, είπε πως πρέπει να βρεθούν λύσεις, με την κοινή προσπάθεια των χωρών-μελών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την πλευρά του, ο Φρανσουά Αλφοσνί ανέφερε, ότι επειδή τα μειονοτικά προβλήματα αποτελούν ως γενική έννοια, αναπόσπαστο τμήμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να θεσπίσει μηχανισμό που θα ασχολείται με τα προβλήματα των μειονοτήτων των χωρών-μελών.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω οργάνωση έχει ως έδρα τη Γερμανία, αλλά παρόλα αυτά δραστηριοποιείται στην Ελλάδα…

www.defence-point.gr,http://national-pride.org/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!