EE: Έντονη κριτική στην απόφαση της Ελβετίας να κλείσει τα σύνορα για 8 χώρες

Έντονη κριτική άσκησε χθες η ΕΕ στην απόφαση της ελβετικής κυβέρνησης να επιβάλλει περιορισμούς στην μετανάστευση από αρκετές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αδικαιολόγητη.
Σύμφωνα με τα ξένα μέσα, η αντίδραση της ΕΕ ήρθε μετά την ανακοίνωση της Ελβετίας να εισαγάγει εκ νέου τον ετήσιο περιορισμό για 2.000 άδειες παραμονής, ξεκινώντας από την 1η Μαΐου, για τις χώρες που εντάχθηκαν στην Ένωση από το 2004 και μετά.

Οι χώρες αυτές είναι οι εξής: Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχική Δημοκρατία και Ουγγαρία. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Ελβετία είχε αποσύρει το εν λόγω μέτρο για αυτές τις χώρες τον περασμένο Μάιο.
«Λυπάμαι για την απόφαση της Ελβετικής κυβέρνησης να επιβάλλει εκ νέου ποσοτικούς περιορισμούς για πολίτες 8 κρατών μελών της ΕΕ», ανέφερε η επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Catherine Ashton σε ανακοίνωσή της.
Επιπλέον πρόσθεσε ότι, η ΕΕ εξετάζει εάν το μέτρο αυτό παραβιάζει την συμφωνία για ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών του 2004. Η εν λόγω συμφωνία δεν επιτρέπει καμία διαφοροποίηση ανάμεσα στους πολίτες της ΕΕ.
«Αυτή η απόφαση δεν δικαιολογείται ούτε οικονομικά, από την κατάσταση της αγοράς εργασίας, ούτε από τον αριθμό των πολιτών που αναζητούν μόνιμη εγκατάσταση στην Ελβετία», τόνισε η Ashton.                                                                                                    http://www.newscode.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!