Σύνοδος G-8: Πολλή κουβέντα, μηδέν εις το πηλίκο…

Οι υπουργοί Εξωτερικών της G8 (Γερμανία, Καναδάς, ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία, Ιαπωνία και Ρωσία) συναντήθηκαν χθες, Τετάρτη, στην Ουάσινγκτον, για συνομιλίες με επίκεντρο τα «καυτά» ζητήματα της εξέγερσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Συρία, το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και την προγραμματισμένη εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.
Η Δαμασκός άφησε να εκπνεύσει η προθεσμία που της είχε δοθεί για να αποσύρει τις ένοπλες δυνάμεις από τις πόλεις όπου μαίνεται η εξέγερση και οι αιματηρές συγκρούσεις στη Συρία συνεχίζονται.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κάλεσε τη Δαμασκό να σταματήσει τις εχθροπραξίες πριν από την Πέμπτη, μετά την επιστολή του μεσολαβητή Κόφι Αναν, στην οποία αναφέρεται ότι η Δαμασκός δεν έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της, τουλάχιστον ένα χρόνο μετά την έναρξη των επιχειρήσεων καταστολής, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 10.000 ανθρώπους.
Η Μόσχα παρότι ασκεί πιέσεις στους αντιμαχόμενους στη χώρα, έχει απορρίψει κάθε απόφαση του ΟΗΕ που θα αύξαινε την πίεση στη Συρία, κάτι που θα τεθεί επί τάπητος. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν επιβεβαίωσε αν η Κλίντον θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό της Σεργκέι Λαβρόφ. Μόλις μερικές ημέρες πριν από την επανάληψη των συνομιλιών μεταξύ του Ιράν και της Ομάδας των Έξι (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία και η Γερμανία) που έχει προγραμματιστεί για το Μεγάλο Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη, το θέμα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος θα απασχολήσει και τη Σύνοδο στην Ουάσινγκτον.                                                                                     .http://www.defence-point.gr/news/?p=43649

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!