Η δικτατορία της Goldman Sachs-Deutsche Bank και το Ισραήλ που θέλει να λεηλατήσει την Ελλάδα….

Myriam Abraham

Σήμερα είναι οι τοκογλύφοι που κάνουν τη βροχή ή την λιακάδα στη διεθνή πολιτικoοικονομική ζωή με μια «Ιερή Συμμαχία» Goldman Sachs* - Deutsche Bank* ως μετωπική γραμμή που επιτρέπουν στον εαυτό τους να κερδοσκοπούν στα δάνεια των εθνικών κρατών για να τα καταστρέψουν, όπως είναι η περίπτωση της Ελλάδας την οποία το σιωνιστικό καθεστώς προτίθεται να λεηλατήσει.

Η απορρύθμιση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών επέτρεψε την ανανέωση μιας ιδιαίτερα κερδοσκοπικής εποχής του βασιλιά-τοκογλύφου που πιστεύαμε να είχε περάσει χάρις μιας νέας ηθικής του επιχειρηματικού κόσμου.




Κατά την κρίση του 2008, μία διακομματική ερευνητική επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας έβγαλε μια τελεσίδικη ετυμηγορία που έδειχνε με το δάκτυλο τους ενόχους αυτής της κρίσης και ιδιαίτερα την τράπεζα επενδύσεων Goldman Sachs* και την αδελφή της, την Deutsche Bank*.

Η επιτροπή αυτή υπογράμμισε μεταξύ άλλων την αποτυχία των ρυθμιστικών αρχών και των οίκων αξιολόγησης που παρέμειναν σιωπηλοί ενώπιον των παγκόσμιων επιβλαβών δραστηριοτήτων του συστήματος της κερδοσκοπικής οικονομίας των τοκογλύφων.

Υπενθύμισε ότι «η κρίση δεν ήταν φυσική καταστροφή, αλλά το αποτέλεσμα χρηματοοικονομικών προϊόντων πολύπλοκων και υψηλού κινδύνου», «συγκρούσεων συμφερόντων που κρατήθηκαν μυστικά και της αποτυχίας των ρυθμιστικών αρχών, των οίκων αξιολόγησης και της ίδιας της αγοράς να χαλιναγωγήσουν τις υπερβολές της Wall Street».

Η ερευνητική επιτροπή στόχευε ιδιαίτερα την Goldman Sachs επισημαίνοντας ότι είχε επιλέξει ακούσια να κερδοσκοπήσει σε βάρος των ίδιων των πελατών της.
Το 2007 η Goldman Sachs είχε πουλήσει σύνθετα χρηματοπιστωτικά προϊόντα, CDO ομόλογα, ενώ απόκρυπτε τις θέσεις που έπαιρνε στοιχηματίζοντας για την πτώση αυτών των προϊόντων που η ίδια όμως είχε κατασκευάσει. Στοιχήματα που έφεραν στην τράπεζα περισσότερα από 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια κέρδος.

Η επιτροπή έκανε τις ίδιες επικρίσεις στην Deutsche Bank η οποία προετοιμάζεται στη μέση των γαλλικών προεδρικών εκλογών να λανσάρει κερδοσκοπικά προϊόντα για το χρέος της Γαλλίας, πιθανώς με την σκέψη να επαναλαμβάνει ό, τι έκανε η Goldman Sachs το 2008.

Αν η ζώνη του ευρώ καταρρέει, η Deutsche Bank και ως εκ τούτου η γερμανική οικονομία θα είναι οι δύο μεγαλύτεροι χαμένοι, η Deutsche Bank, επειδή κατέχει μεγάλο μέρος του χρέους των ευρωπαϊκών κρατών και η Γερμανία, επειδή το εξωτερικό εμπόριο της εξαρτάται για περισσότερο από 60% από τις ανταλλαγές με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο ίδιος τοκογλύφος, η Goldman Sachs, «σύμβουλος» της ελληνική κυβέρνησης όταν η Ελλάδα αποφάσισε να ενταχθεί στη ζώνη του ευρώ, αποφαση η οποία προκάλεσε την κατάρρευση της οικονομίας αυτής της χώρας και λόγω των κρυφών και κερδοσκοπικών μεθόδων που χρησιμοποιήθηκαν.

* Goldman Sachs: Ιδρύθηκε από έναν Γερμανοεβραίο επιχειρηματία Marcus Goldman που είχε μεταναστεύσει στις ΗΠΑ το 1848. Εφευρετικός τοκογλύφος, ήταν ο πρωτοπόρος της έκδοσης ομολόγων ευκολότερων και γρηγορότερων στη χρήση τους από τα ίδια τα χρήματα. Συνεταιρίστηκε με τον γαμπρό του, τον Samuel Sachs, που γεννήθηκε στο Μέριλαντ σε εβραϊκή οικογένεια που μετανάστευσε στις ΗΠΑ από τη Βαυαρία.

Παρακινούμενη από τον Sachs, η τοκογλυφική τράπεζα ανάπτυξε την έκδοση μετοχών που επέτρεπαν στις νέες επιχειρήσεις να αντλήσουν επενδυτικά κεφάλαια. Παίζοντας σε δύο ταμπλό, δάνεια και επενδύσεις, η Goldman Sachs εισχώρησε επίσης στις κερδοσκοπικές αγορές και στις αγορές συναλλάγματος και μετοχών για να γίνει μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες επενδύσεων της Wall Street με τις ευθύνες που γνωρίζουμε στις πρόσφατες χρηματοπιστωτικές κρίσεις καθώς και η γερμανική αδελφή της Deutsche Bank.

* Deutsche Bank: Ιδρύθηκε το 1870 στο Βερολίνο για να βοηθήσει τις γερμανικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Siemens, για την διεθνή επέκτασή τους, από τον Ludwig Bamberger ο οποίος γεννήθηκε σε εβραϊκή οικογένεια τραπεζιτών. Ο ίδιος τραπεζίτης και εμφανής Γερμανός πολιτικός, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της φιλελεύθερης Γερμανίας της εποχής του. Συμμετείχε στην ίδρυση της Reichsbank και συμμετείχε ενεργά στην Münzreform(αναθεώρηση της Münz) και στο γερμανικό μάρκο.

Η Deutsche Bank είναι πλέον παρούσα σε περισσότερες από 75 χώρες συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι η πρώτη ξένη τράπεζα στην Ιταλία και δεύτερη στην Ισπανία. Άνοιξε αντιπροσωπεία στο Παρίσι το 1970, που μετατράπηκε σε υποκατάστημα της Deutsche Bank AG το 1977. Θεωρείται μια από τους σημαντικότερους παίκτες στο Παρίσι στην αγορά του συναλλάγματος και των μετοχών.

Ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank από το 2006, ο Joseph Ackermann, είναι Ελβετοεβραίος επιχειρηματίας. Είναι επίσης μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και αντιπρόεδρος του Ιδρυτικού Συμβουλίου του World Economic Forum. Εμφανίζεται σε ορισμένες γιορταστικές βραδιές όπου συναντά τον Νικολά Σαρκοζί, μεταξύ άλλων αυτής του Ιδρύματος της επίκλησης συνείδησης του Αμερικανού Ραβίνου Arthur Schneier . Σε ένα άρθρο της Le Monde με τίτλο «Ο Josef Ackermann, ο πυρομανής πυροσβέστης» περιγράφεται ο Joseph Ackermann με ένα πολύ λίγο κολακευτικό πορτρέτο του «άπληστου τραπεζίτη».

Τον Δεκέμβριο του 2010, η Deutsche Bank καταδικάστηκε να καταβάλει πρόστιμο 553, 6 εκατ. δολάρια (423 εκατ. ευρώ) επειδή είχε βοηθήσει πελάτες της να εξαπατήσουν την αμερικανική εφορία. Τα εγκληματικά σχήματα είχαν σχεδιαστεί μεταξύ 1996 και 2002. Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, αυτά επέτρεψαν σε πλούσιους φορολογούμενους να μην πληρώσουν 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια φόρων εισοδήματος.

Πρώτη ευρωπαϊκή τράπεζα από το μέγεθος του ισολογισμού της, πριν από την BNP Paribas, με 2.164 δισ. ευρώ περιουσιακών στοιχείων δηλωμένων στον ισολογισμό της -είναι περισσότερο από το ΑΕΠ της Γαλλίας- σε άνοδο 13%, η Deutsche Bank πέρασε την BNP Paribas και τα 1,965 τρισεκατομμύρια ευρώ της (πτώση 2%).

Η Deutsche Bank σερφάρισε επάνω στην εξαιρετική εμπιστοσύνη που παρουσιάζει η Γερμανία, καθώς το «Bund» θεωρείται ως ασφαλές καταφύγιο, μαζί με τα ομόλογα του αμερικανικού θησαυροφυλακίου. Κοστίζει περισσότερο να ασφαλιστείς έναντι του κινδύνου χρεωκοπίας της Γαλλίας παρά της Deutsche Bank
 
Την καταστραμμένη Ελλάδα θέλει να λεηλατήσει το Ισραήλ.

Δεν χρειάζεται πια να αποδείξουμε την ευθύνη της Goldman Sachs στην πτώχευση του ελληνικού κράτους ούτε τις ενέργειες της να κερδοσκοπήσει επάνω στα αποτελέσματα αυτής της πτώχευσης.

Το Ισραήλ εκμεταλλευόμενο την αποδυνάμωση της Ελλάδας έσπευσε να συνάψει συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας που θα του επιτρέψει να εκπαιδεύσει την πολεμική αεροπορία του για μια επίθεση εναντίον του Ιράν (το Ισραήλ αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο μιας «φίλης» χώρας λόγω της έλλειψης βάθους του δικού του εναέριου χώρου).
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Στα πλαίσια των μέτρων λιτότητας που αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση, μετρούνται πολλά σχέδια ιδιωτικοποίησης. Έτσι, το 35% των μετοχών του πετρελαϊκού γίγαντα «Ελληνικά Πετρέλαια» θα πουληθεί καθώς και το 29% του ΟΠΑΠ, τέταρτη και τρίτη μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες.

Ο υπεύθυνος του οργανισμού για τις ιδιωτικοποιήσεις Κώστας Μητρόπουλος, επισκέφθηκε πρόσφατα το Ισραήλ να προωθήσει την ελληνική δημόσια περιουσία προς πώληση. Εμπιστεύτηκε στους Ισραηλινούς δημοσιογράφους ότι η ελληνική κυβέρνηση προσέφερε στους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές σε:

12 λιμάνια, 34 αεροδρόμια, πολλά σχέδια ανάπτυξης συμπεριλαμβανομένου ενός αυτοκινητόδρομου 650 χιλιόμετρων που θα συνδέσει ένα λιμάνι της Δυτικής Ελλάδας με την Τουρκία.

Ο Κώστας Μητρόπουλος ο οποίος ελπίζει να συγκεντρώσει 20 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2015 και 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2020 -για την ώρα, η Ελλάδα έχει εισπράξει 1,6 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση δικαιωμάτων σε παιχνίδια και φορητής τηλεφωνίας -από την πώληση μετοχών αυτής της δημόσιας περιούσιας- είπε ότι οι Ισραηλινοί επενδυτές έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις.

Μια ισραηλινή ομάδα θα ήταν έτοιμη να επενδύσει στην επιχείρηση φυσικού αερίου ΔΕΠΑ, και δύο άλλες ισραηλινές εταιρείες ενδιαφέρθηκαν επίσης για το τεράστιο έργο ανάπτυξης του πρώην Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Το έργο αυτό υπολογίζεται σε 5,5 δισ. ευρώ.

Άλλα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τους Ισραηλινούς επενδυτές: οι εταιρείες ύδρευσης και αποχέτευσης των πόλεων Αθήνας και Θεσσαλονίκης καθώς και η ιδιωτικοποίηση των ελληνικών αμυντικών συστημάτων. Η έναρξη της εκστρατείας ιδιωτικοποιήσεων προγραμματίζεται για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Μπορούμε όμως να αναρωτηθούμε για το γεγονός ότι το Ισραήλ που δεν έκανε καμία πληρωμή για να βοηθήσει την ελληνική κυβέρνηση -η βοήθεια προς την ελληνική κυβέρνηση αύξησε το χρέος της Γαλλίας με 15 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2014- μπορεί να επωφεληθεί μέσω των ιδιωτικοποιήσεων αυτών των εταιρειών, αποτέλεσμα των υπεξαιρέσεων της Goldman Sachs, της Deutsche Bank και των συνένοχων τους μέσα στην ελληνική κυβέρνηση.

Myriam Abraham
Inforgomon

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!