H Ελλάδα στο δρόμο κήρυξης ΑΟΖ;

Έτοιμη για «ουσιαστικές διαβουλεύσεις» με την Λευκωσία δηλώνει η Αθήνα, διά του στόματος του υπουργού Εξωτερικών αναφορικά με την ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομική Ζώνης (ΑΟΖ).

Ο Σταύρος Δήμας σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων προσπάθησε με διπλωματικό αλλά και σαφή, όσο γίνεται τρόπο, να καταδείξει την στρατηγική της χώρας αναφορικά με το κορυφαίο ζήτημα της ΑΟΖ.


Σε ερώτηση αναφορικά με την τις ενεργειακές εξελίξεις στην περιοχή σε συνδυασμό με τις τουρκικές προκλήσεις αφού εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Αθήνας να σταθεί στο πλάι του κυπριακού ελληνισμού, δήλωσε με νόημα πως το θέμα έχει συζητηθεί κατά την προηγούμενη επίσκεψή του στη Λευκωσία ενώ στο ζήτημα θα επικεντρωθεί και ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην μεγαλόνησο κάτι όπου «πέρα από τον ισχυρό συμβολισμό», όπως ανέφερε, «θα μας δώσει την ευκαιρία για ουσιαστικές διαβουλεύσεις επί όλων των ζητημάτων».

Ας ελπίσουμε πως η συγκεκριμένη θέση θα περάσει και στο στάδιο της υλοποίησης στο άμεσο μέλλον.

Όπως είναι φυσικό δεν αναμένεται κάποια δραματική αλλαγή της πολιτικής της χώρας μας στο θέμα, μέχρι τη διενέργεια των εκλογών, αφού πρόκειται για κορυφαίο ζήτημα το οποίο αναμένεται να αλλάξει τις ισορροπίες στην περιοχή αλλά και να πυροδοτήσει γεγονότα τα οποία μόνο μία κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή θα μπορεί να διαχειριστεί.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή ο χρόνος για το συγκεκριμένο ζήτημα λιγοστεύει, η Αθήνα θα πιέζεται όλο και περισσότερο για να προβεί σε συγκεκριμένες κινήσεις…

defence-point.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!