Α/Α ισραηλινές πλατφόρμες λόγω Τουρκίας-Hezbollah



Image

Την εγκατάσταση αντιπυραυλικών και αντιαεροπορικών συστημάτων πάνω στις πλωτές πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου στην Αν Μεσόγειο εξετάζει η κυβέρνηση του Ισραήλ λόγω της απειλής από τα πυραυλικά συστήματα της Συρίας και της Hezbollah, αλλά και της τουρκικής Αεροπορίας!
Το Ισραήλ ανησυχεί για τα βλήματα Yakhont που πρόσφατα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Συρίας δοκίμασαν, ενώ ανησυχία προκάλεσε στο Ισραήλ η ανακάλυψη του φορτίου με τα 6 βλήματα Nasr-1 σε εμπορικό πλοίο το οποίο μετέφερε τα συστήματα αυτά μαζί με λοιπό οπλισμοί στην οργάνωση Islamic Jihad.

Τα δύο συστήματα που οι Ισραηλινοί εξετάζουν να τοποθετήσουν στις εξέδρες είναι το David’s Sling και το Barak-8. Επιπλέον οι Ισραηλινοί θα εγκαταστήσουν ραντάρ στις εξέδρες ενώ το Ναυτικό της χώρας ζήτησε από το υπουργείο Άμυνας την απόκτηση 4 πλοίων επιφανείας μεγαλύτερου εκτοπίσματος από τις τρείς υπάρχουσες κορβέτες κλάσης Sa’ar 5.
Τα νέα πλοία θα πρέπει να έχουν την δυνατότητα να φέρουν προηγμένο ραντάρ, πυραύλους αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας πυραύλους επιφανείας-επιφανείας και ελικόπτερο. Βασική αποστολή ντου Ναυτικού του Ισραήλ είναι η προστασία των ακτών της χώρας και των γραμμών ανεφοδιασμού του Ισραήλ από την Δύση.
Η αυξανόμενη επίσης απειλή του τουρκικού Ναυτικού και της Αεροπορίας στην Α.Μεσόγειο και οι απειλές από την Άγκυρα που πραγματικά δεν ξέρουν πως μπορούν να εξελιχθούν σε συνθήκες απόλητς επικράτησης των ισλαμιστών στην Τουρκία, είναι ένας από τους λόγους εγκατάστασης αυτών των συστημάτων.
Για τον λόγο αυτό τα πλοία του Ναυτικού του Ισραήλ πραγματοποιούν περιπολίες στην Μεσόγειο στην περιοχή της Βόρεια Αφρικής. Πάντως στην περιοχή ίπτανται ήδη UAV Heron Αεροπορίας του Ισραήλ για την επιτήρηση της περιοχής.     
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!