Κύπρος: Πέντε οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση κλοπής TNT


Συνολικά πέντε πρόσωπα πιστεύεται ότι εμπλέκονται στη πρωτοφανή υπόθεση κλοπής εκρηκτικής ύλης από χώρο προγραμματισμένης αχρήστευσης πεπαλαιωμένων πυρομαχικών και αντικειμένων της Εθνικής Φρουράς, και η οποία διαπιστώθηκε στις 10 το πρωί στο Πεδίο Βολής Καλού Χωριού στη Λάρνακα.


Συγκεκριμένα τα πεπαλαιωμένα  πυρομαχικά  βρισκόντουσαν μέσα σε πηγάδια αχρήστευσης  και γύρω από αυτούς τοποθετείτο κανονικά εκρηκτική ύλη ΤΝΤ. Με την πυροδότηση της ακολουθούσε έκρηξη και αχρήστευση έτσι των βλημάτων και παλιών αντικειμένων.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας αναφέρει ότι ο επί καθήκοντι πυροτεχνουργός τοποθέτησε την εκρηκτική ύλη και απομακρύνθηκε σε ασφαλή χώρο για να την πυροδοτήσει σύμφωνα με τους κανονισμούς και η έκρηξη να καταστρέψει τα παλιά πυρομαχικά.

Η έκρηξη όμως δεν έγινε σε ένα από τα πηγάδια. Έκπληκτοι οι εντεταλμένοι αξιωματικοί της Ε.Φ. είδαν ότι σε ένα από τα  πηγάδια δεν υπήρχε η εκρηκτική ύλη ΤΝΤ και πως είχε εξαφανισθεί.

Αστυνομικός εκπρόσωπος  δήλωσε ότι διατάχθηκε συναγερμός και απογειώθηκε ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας από το γειτονικό αεροδρόμιο της Λάρνακας. Τότε έγινε αντιληπτό λάντ ρόβερ με πέντε πρόσωπα να απομακρύνεται από το Πεδίο Βολής ολοταχώς.

Μετά από επίμονη προσπάθεια εντοπίσθηκαν δύο πρόσωπα που ασχολούντο συστηματικά με την εμπορία παλιών μετάλλων και άλλων αντικειμένων από σίδηρο, οι οποίοι μετά την απομάκρυνση των δυνάμεων της Ε.Φ. από την άσκηση τους στο Πεδίο Βολής, εισερχόντουσαν σε αυτό και μάζευαν τα υπολείμματα των βλημάτων.

Συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στα γραφεία του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λάρνακας όπου και ανακρίνονται για να διαπιστωθεί αν ενέχονται στη κλοπή της εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ  ή όχι.  Καταζητούνται άλλα τρία πρόσωπα επίσης συλλέκτες μεταλλικών η σιδερένιων αντικείμενων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!