Ιστορική συνάντηση του Ταγίπ Ερντογάν με την Λεϊλά Ζάνα



Μακρά διάρκεια, χωρίς δηλώσεις
Ιστορική συνάντηση του Ταγίπ Ερντογάν με την Λεϊλά Ζάνα
Η συνάντηση, παρόντος και του αντιπροέδρου Μπεσίρ, έγινε στο πρωθυπουργικό μέγαρο  
Ο Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με την κουρδικής καταγωγής βουλευτίνα Λεϊλά Ζάνα, στο πλαίσιο των προσπαθειών που γίνονται για την εξεύρεση μιας λύσης στο κουρδικό ζήτημα.
Καμία δήλωση δεν έγινε μετά τη συνάντηση αυτή, η οποία διήρκεσε μιάμιση ώρα.
Η συνάντηση ήταν μια σπάνια πρωτοβουλία από την πλευρά της κυβέρνησης που συστηματικά θεωρεί τις κουρδικές οργανώσεις τρομοκρατικές.
Οι συνομιλίες αυτές έγιναν έπειτα από πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε η Ζάνα, στην οποία έκρινε ότι μόνον ο Ερντογάν είναι σε θέση να βρει μια λύση στο κουρδικό ζήτημα.
«Αυτός που είναι ο πιο ισχυρός μπορεί να δώσει ένα τέλος σε όλα αυτά, αν το επιθυμεί. Ποιος είναι; Είναι η σημερινή κυβέρνηση και αυτός που ηγείται αυτής, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», είχε δηλώσει νωρίτερα τον Ιούνιο στην Hurriyet.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν δεκτές με ικανοποίηση από τους κυβερνητικούς κύκλους αλλά επικρίθηκαν από ορισμένους Κούρδους ακτιβιστές.
Η 51χρονη Λεϊλά Ζάνα, μία από τις πιο γνωστές αγωνίστριες του κουρδικού ζητήματος, η οποία τιμήθηκε με το Βραβείο Ζαχάροφ για τα ανθρώπινα δικαιώματα το 1995, είχε φυλακιστεί από το 1994 ως το 2004 κατηγορούμενη για σχέσεις με τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).
Σήμερα είναι ανεξάρτητη βουλευτής του Ντιγιάρμπακιρ, κύρια πόλη της κουρδικής μειονότητας στη νοτιοανατολική Τουρκία.                 www.sofokleous 10.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!