"Πως και γιατί καταρρίψαμε το τουρκικό RF 4".Τι αποκαλύπτει η Συρία "καταρρίπτοντας" τουρκικά ψεύδη


Ο εκπρόσωπος του συριακού υπουργείου Εξωτερικών Τζιχάντ Μακντέσι επανέλαβε σήμερα ότι το τουρκικό στρατιωτικό αεροπλάνο που κατερρίφθη την Παρασκευή από τη Συρία είχε "παραβιάσει τη συριακή κυριαρχία".
  
"Το τουρκικό στρατιωτικό αεροπλάνο παραβίασε το συριακό χώρο, η συριακή αντιαεροπορική άμυνα απάντησε και (το αεροσκάφος) κατέπεσε μέσα στα συριακά χωρικά ύδατα. Αυτό που συνέβη είναι μια κατάφωρη παραβίαση της συριακής κυριαρχίας", δήλωσε ο Μακντέσι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την οποία είπε πως οργανώθηκε για να "διαψευσθούν τα ψέματα" των τούρκων αξιωματούχων.
 
 "Η Συρία αντέδρασε στην παραβίαση", δήλωσε ο εκπρόσωπος στη συνέντευξη Τύπου. "Έπρεπε να αντιδράσουμε αμέσως, ακόμη κι αν το αεροπλάνο ήταν συριακό θα το είχαμε καταρρίψει", πρόσθεσε.
  
Ο Μακντέσι είπε ακόμη πως το αεριωθούμενο --ένα F-4 Phantom της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας-- κατερρίφθη από αντιαεροπορικά πυρά και όχι από τηλεκατευθυνόμενο πύραυλο. Παρά το επεισόδιο, η Συρία παραμένει δεσμευμένη σε "σχέσεις καλής γειτονίας" με την Τουρκία, δήλωσε ο Μακντίσι.
  
Η Δαμασκός προειδοποίησε επίσης το ΝΑΤΟ, το οποίο πρόκειται να συζητήσει αύριο Τρίτη την κατάρριψη του τουρκικού αεροπλάνου, πως το έδαφός της είναι "ιερό", για την περίπτωση που κατά τη συνεδρίαση συζητηθεί μια "επίθεση", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του συριακού υπουργείου Εξωτερικών.
  
"Αν η συνεδρίαση είναι για να ηρεμήσει η κατάσταση (...), τους ευχόμαστε καλή τύχη. Όμως αν ο στόχος είναι μια επίθεση, τους λέμε πως το έδαφος, ο εναέριος χώρος και τα ύδατα της Συρίας είναι ιερά για το συριακό στρατό", τόνισε ο Μακντίσι. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!