Οχρίδα: «Ο Ban Ki-moon δεν έπαψε να χρησιμοποιεί το όνομα «Μακεδονία»


www.echedoros-a.gr
Ιούλιος 25, 2012.

Το όνομα «Μακεδονία» χρησιμοποίησε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι -μουν την Τρίτη το βράδυ στην Οχρίδα σε διάλεξη του προς τους αποφοίτους της Σχολής δημόσιας διοίκησης (νέων ηγετών) στην Οχρίδα, παρουσία του προέδρου των Σκοπίων Γκιόργκι Ίβανοφ.


Ο Μπαν Κι-μουν αναθυμήθηκε πότε άκουσε για πρώτη φορά τον όρο ‘Μακεδονία’.
«Όταν ήμουν νεαρός φοιτητής στην Κορέα, έμαθα για τη Μακεδονία. Όταν ήρθα στις Ηνωμένες Πολιτείες και ειδικά στα Ηνωμένα Έθνη, πολλοί  μιλούσαν για τη Μακεδονία. Αυτή τη νύχτα  ο Ίβανοφ μου θύμισε αυτό που έχω μάθει εδώ και πολύ καιρό: τη Μακεδονία, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Ban Ki-moon.

Στη συνέχεια ανέφερε τη εμπειρία του προς τους απόφοιτους της σκοπιανής σχολής νέων ηγετών, όπου τόνισε  τη σημασία των συμβιβασμών  για την επιτυχία των συμφωνιών:

«Οι σημαντικότερες συμβάσεις και συμφωνίες δεν επιτυγχάνονται μονομερώς αλλά με συμβιβασμούς, με λογικούς συμβιβασμούς και θα πρέπει να υπάρχει μια ευελιξία για τους συμβιβασμούς αυτούς» και θα προσθέσει:

«Εκεί που δεν πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς είναι στα ανθρώπινα δικαιώματα, τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Εκεί ο ΟΗΕ δεν συμβιβάζεται ποτέ. Μιλήστε δυνατά και καθαρά, ως ανθρώπινα όντα όλοι γεννιόμαστε  ελεύθεροι και ίσοι».

--
Βαλκανικό Περισκόπιο -

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!