Εκτός Ολυμπιακής ομάδας η Παπαχρήστου μετά το «ρατσιστικό χιούμορ»


Εκτός της Ολυμπιακής ομάδας των Αγώνων του Λονδίνου έθεσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή την Βούλα Παπαχρήστου, μετά το θόρυβο που προκάλεσε η ανάρτησή της στο "Twitter", το περιεχόμενο της οποίας θεωρήθηκε «ρατσιστικό». Παρά τη δημόσια ανακοίνωση συγγνώμης που εξέδωσε η πρωταθλήτρια του τριπλούν, η ΕΟΕ κατέληξε στην απόφαση να μην της επιτρέψει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εκτός Ολυμπιακής ομάδας η Παπαχρήστου μετά το «ρατσιστικό χιούμορ»
Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής Aποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν Παρασκευή Παπαχρήστου για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς αναμενόταν λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου».

«Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα...τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου...θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!:» ήταν η επίμαχη ανάρτηση της Βούλας Παπαχρήστου στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter.
To σχόλιό της έλαβε τέτοιες διαστάσεις, ώστε η η Δημοκρατική Αριστερά είχε ζητήσει την ανάκληση της αθλήτριας του τριπλούν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου:
Το...επίμαχο σχόλιο στο twitter
Το...επίμαχο σχόλιο στο twitter
«Ρατσιστικό χιούμορ και "αστειάκια" που αφορούν ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεχτά από την ελληνική κοινωνία, δεν μπορούν να ευδοκιμούν στον ελληνικό αθλητισμό. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να ανακαλέσει τώρα την κυρία Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες ας κάνει όσα άθλια "αστεία" θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Λονδίνο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.
Στο θέμα είχε αναφερθεί με ανακοίνωσή του και το ΠΑΣΟΚ:

«Ζητήματα που αφορούν την ανθρώπινη υπόσταση δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με ελαφρότητα από κανέναν και ειδικά από μέλη της αθλητικής κοινότητας, τα οποία αποτελούν σύμβολα για νέους ανθρώπους» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.


«Σε κάθε περίπτωση πάντως, ελπίζουμε, έστω και καθυστερημένα, η κυρία Παπαχρήστου να κατάλαβε το λάθος της και η δημόσια συγγνώμη της να είναι πραγματικά ειλικρινής» προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.http://www.ethnos.gr

Σχόλια

Ο χρήστης Φοινικας1957 είπε…
ομως , το να δολοφονουνται συμπολιτες μας,και ισως αυριο κι εμεις απ τους αλλοδαπους , δεν ειναι ρατσιστικο ετσι;;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!