Κύπρος: Δύο νέες σημαίες Τουρκίας – ψευδοκράτους, κυματίζουν στα κατεχόμενα



www.echedoros-a.gr
Ιούλιος 28, 2012.

Δύο νέες μεγάλες σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους,  κυματίζουν από χθες σε περιοχή κοντά στο κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνα στα κατεχόμενα.


Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, η τελετή ανάρτησης των σημαιών μεγέθους 6 επί 9 μέτρων, έγινε στο μέρος όπου του 1964 οι Ελληνοκύπριοι  είχαν κατεβάσει την τουρκική σημαία και ανέβασαν την ελληνική. Η ελληνική σημαία, προστίθεται, κατέβηκε το 1974 και αναρτήθηκε η τουρκική.

Ο αρχηγός των κατοχικών δυνάμεων, στρατηγός Μεχμέτ Νταϊσάλ, άρχισε την ομιλία του με αναφορά στο ποίημα του πρώην ηγέτη των Τ/κ, Ραούφ Ντενκτάς «Εχω δύο σημαίες».

Οι εργασίες για την ανάρτηση των δύο σημαιών, ανέφερε, ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλιο, λέγοντας ότι η σημαία «είναι το σύμβολο της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας ενός κράτους και η εγγύηση της ύπαρξής του. Είναι το σύμβολο της δόξας του έθνους μας».

Στην τελετή παρόντες ήταν ο Τουρκοκύπριος  ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, ο «πρόεδρος» της ψευδοβουλής, Χασάν Μπόζερ , ο ψευδοπρωθυπουργός, Ιρσέν Κιουτσιούκ, ο λεγόμενος πρέσβης της Τουρκίας, Ιμπραχίμ Χαλίλ Ακτσά, η στρατιωτική ηγεσία του ψευδοκράτους, «υπουργοί», «βουλευτές» και αντιπροσωπείες οργανωμένων συνόλων.


Onlycy.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!