Μέρκελ: Η Ελλάδα είναι επί 5 χρόνια σε μιά έρημο – Θα την υποστηρίξουμε


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.
Διαβάστε τι είπαν αμέσως μετά στις δηλώσεις τους οι δύο ηγέτες:
Άνγκελα Μέρκελ: Διαβάζω κάθε μέρα την ελληνική επισκόπηση του Τύπου για να ξέρω τι σκέφτονται εκεί. Πρέπει τις δυο πραγματικότητες που υπάρχουν να τις κάνουμε μια. Δεν μπήκαν οι όροι στην Ελλάδα για να δημιουργήσουν προβλήματα αλλά για να οδηγήσουν στο φως στο τέλος του τούνελ. Υπάρχει και η πραγματικότητα στη Γερμανία που λέει πως έχουμε δώσει πολλά λεφτά και δε γίνεται αυτό που πρέπει και δημιουργείται ανυπονονησία.

Αντώνης Σαμαράς:  Την ώρα που ένας λαός περνάει τόσα χρόνια τόσες μεγάλες θυσίες χωρίς να έχει δει σημεία ανάκαμψης, την ώρα που είμαστε στον πέμπτο και βαδίζουμε στον έκτο χρόνο ύφεσης, αντιλαμβάνεστε ότι τέτοιες τοξικές δηλώσεις (σ.σ. περί τεμπέληδων Ελλήνων) μόνο κακό μπορούν να κάνουν. Η κακοφωνία δημιουργεί προβλήματα. Έχεις την αίσθηση πως δίνεις αγώνα μάταια. Ζήτησα και μου το είδε και η ίδια η κα Μέρκελ ότι αυτό πρέπει να σταματήσει απ” όπου κι αν προέρχεται.
Εμείς με θυσίες επαναφέρουμε το πρόγραμμά μας στη σωστή τροχιά. Σήμερα θέσαμε την προτεραιότητα της ανάπτυξης. Δε ζητάμε άλλα χρήματα. Ζητάμε ανάκαμψη. Ζητάμε αναπνοές σε ένα μεγάλο μακροβούτι που κάναμε για να φτάσουμε μακρύτερα στο στόχο μας. Υπάρχει η έκθεση της τρόικα και τότε θα τα δούμε όλα.
Άνγκελα Μέρκελ: Θα κρίνουμε την Ελλάδα από τις πράξεις της. Περιμένουμε την έκθεση της τρόικας. Το ίδιο και ο Γάλλος πρόεδρος.
Αντώνης Σαμαράς:  Η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Για την αλήθεια, αυτό ήδη συμβαίνει. Έχω τη βεβαιότητα ότι η έκθεση της τρόικας θα το επιβεβαιώνει. Θέλω να στείλω τρία μηνύματα: 1. θα φέρουμε αποτελέσματα. 2. Αυτή τη στιγμή εξαλείφουμε ταυτόχρονα δυο ελλείμματα: το δημοσιονομικό και το έλλειμμα αξιοπιστίας. 3. η ανάκαμψη της οικονομίας είναι κρίσιμης σημασίας για να πετύχουμε τους στόχους μας. Είμαστε υπερήφανος λαός. Δε μας αρέσει να εξαρτόμαστε από δανεικά. Θέλουμε να στεκόμαστε στα πόδια μας. Και θα τα καταφέρουμε
Άγκελα Μέρκελ:  Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης. Η Γερμανία θα υποστηρίξει την Ελλάδα, χρειάζεται όμως δουλειά και προσπάθεια.  Η ευρωκρίση έχει να κάνει με το γεγονός ΄ότι έχουμε χάσει την αξιοπιστία και την εμπιστπσύνη. Περιμένουμε από την Ελλάδα να κάνει ότι έχει δεσμευθεί. Η Ελλάδα μπορεί να περιμένει από την γερμανία ότι δεν θα φτάσουμε σε συμπεράσματα χωρίς να έχουμε στοιχεία στα χέρια μας. Περιμένουμε δηλαδή την έκθεση της τρόικας.
Πληροφορήθηκα τι κάνει ακριβώς η νεα ελληνική κυβέρνηση και είμαι πεπειεμένη ότι η νεα ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να ξεπεράσει την κρίση. 5 χρόνια σε αυτή την έρημο την οποία διανύουν χρειάζονται υποστήριξη από όλους μας. Ξέρουμε ότι το ευρώ είναι κάτι παραπάνω από νόμισμα είναι μια ιδέα.

Πηγή: nocomments.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!