Σχέδιο επανασύνδεσης του δολαρίου με τον χρυσό εξετάζεται στις ΗΠΑ

Image
Σύσταση επιτροπής η οποία θα εισηγηθεί την αποκατάσταση της προ 40ετίας σύνδεσης του δολαρίου με τον χρυσό,  προτείνει το Ρεπουμπλικανικό κόμμα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα των Financial Times.
 
Το προσχέδιο της πολιτικής πλατφόρμας, την οποία θα κληθεί να υιοθετήσει η Εθνική διάσκεψη των Ρεπουμπλικάνων σε επτά ημέρες από σήμερα στο συνέδριό του, κάνει λόγο και για τη συμμετοχή του Κογκρέσου στην άσκηση της νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα (Fed), κατά το ίδιο δημοσίευμα.


  
Η Μάρσα Μπλάκμπερν, βουλευτίνα των Ρεπουμπλικάνων και συμπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του κόμματος το οποίο καταρτίζει το πολιτικό του πρόγραμμα, δήλωσε στους Financial Times ότι έχουν συμφωνήσει σε αυτά.
  
Εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων στην Εθνική διάσκεψη δεν θέλησε πάντως να σχολιάσει ερωτηθείς από το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τις πληροφορίες αυτές.
  
Το 1981, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέιγκαν είχε συστήσει μια «Επιτροπή για τον Χρυσό», μια δεκαετία αφού ο πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον κατάργησε τον κανόνα ότι για την ποσότητα των δολαρίων που κυκλοφορούν όφειλε να υπάρχει στη Fed μια καθορισμένη ανάλογη ποσότητα χρυσού.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!