Ι. Διώτης: Αφησα πίσω φακέλους για διαφθορά πολιτικών

Αρκετές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα κληροδότησε ανοιχτές στους διαδόχους του στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) ο πρώην επικεφαλής του Σώματος, Ιωάννης Διώτης. 

Ο φιλοξενούμενος στο «Γεύμα με την “Κ”» μιλά στη Δώα Αντωνίου και επισημαίνει ότι στους φακέλους τους οποίους άφησε πίσω του υπάρχει πολύ υλικό που μένει να διερευνηθεί, βρίσκονται σε εξέλιξη υποθέσεις μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος, που, ενδεικτικά, αφορούν εξοπλιστικά προγράμματα, λαθρεμπόριο καυσίμων, φάρμακα, εικονικά τιμολόγια. 

Για τις υποθέσεις αυτές είναι ενήμερες οι εισαγγελικές αρχές. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Διώτης επισημαίνει ότι θα ήταν σαν να εθελοτυφλεί κανείς εάν ισχυριζόταν ότι δεν υπάρχει συμμετοχή πολιτικών προσώπων στον χάρτη της διαφθοράς στην Ελλάδα και προσθέτει χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να δεχθούμε το παρελθόν».

Την ίδια στιγμή, όπως αποκαλύπτει η «Κ» την Κυριακή, επτά εν ενεργεία ή πρώην πολιτικοί –τρεις προερχόμενοι από τη Νέα Δημοκρατία και τέσσερις από το ΠΑΣΟΚ–, οι οποίοι, κατά τη διάρκεια της θητείας τους, διαχειρίσθηκαν διάφορες συμβάσεις, βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ, καθώς από τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων τους προκύπτουν ενδείξεις αδικαιολόγητου πλουτισμού.

Περισσότερα στην «Κ» της Κυριακής.

Πηγή: http://logioshermes.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!