Αντιαποβατική και Α/Α άσκηση ΠΝ και ρωσικού Ναυτικού στο Αιγαίο




Άσκηση απόκρουσης απόβασης πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού και του ρωσικού ναυτικού στο Αιγαίο, όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές του ΓΕΝ στο defencenet.gr. H άσκηση έγινε μεταξύ του ρωσικού αποβατικού σκάφους  "Новочеркасск" του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και  της ΤΠΚ «Δανιόλος». Χαρακτηριστικό είναι ότι ένα από τα σενάρια προέβλεπε την κατάρριψη χαμηλά ιπτάμενων μαχητικών αεροσκαφών.
Στην προσομοίωση καταστροφής χαμηλά ιπτάμεων στόχων-απειλών συμμετείχε και ελληνικό ελικόπτερο της διοίκησης ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού. Από πλευράς Ναυτικού δηλώθηκε στο defencenet.gr ότι έμειναν εντυπωσιασμένοι από τις δυνατότητες των ρωσικών συστημάτων ESM και ECM

Τα πληρώματα των πλοίων εξασκούνται σε σκληρές συνθήκες μάχης εξασκώντας τα πληρώματα τους  σε  ασκήσεις ελιγμού μάχης, επικοινωνιών,  ανταλλαγής μηνυμάτων εν πλω, εφοδιασμού, αλλά και νηοψιών, ανέφερε στο defencenet.gr άλλη ρωσική πηγή η οποία επιβεβαίωσε την άσκηση.   
Το ρωσικό αποβατικό μετά την λήξη της άσκησης κατευθύνθηκε προς την Θεσσαλονίκη, όπου θα λάβει μέρος στους εορτασμούς για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Τελικά δεν θα παρελάσουν οι Ρώσοι πεζοναύτες καθώς από ελληνικής πλευράς, κρίθηκε ότι λόγω της τεταμένης κατάστασης μετά τα περσινά γεγονότα στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καλό θα ήταν να μην εμπλεκόταν και ξένο ένοπλο στρατιωτικό τμήμα στην εφετινή παρέλαση.
Αντίθετα οι Ρώσοι πεζονεύτες θα καταθέσουν στεφάνι στο συμμαχικό νεκροταφείο και εν συνεχεία οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να τους δουν από κοντά και να μιλήσουν μαζί τους, στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου το απόγευμα η μπάντα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας θα δώσει κονσέρτο. 
Τμήμα ειδήσεων  defencenet.gr  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!