Ο Σόιμπλε ήθελε να στήσει την Ελλάδα στα τρία μέτρα


Ένα ρεπορτάζ που θα συζητηθεί και που αν αληθεύει εξηγεί πολλά απ’ όσα γίνονται στην Ευρώπη, δημοσιεύουν σήμερα «Τα Νέα». Σύμφωνα με αυτό λοιπόν, ένας Έλληνας πρώην υπουργός πήγε τον περασμένο Οκτώβρη στη Γαλλία για να συναντηθεί με Γάλλους παράγοντες κι εκεί βρήκε τόσο τον νυν υπουργό οικονομικών Π. Μοσκοβισί όσο και τον σύμβολο του προέδρου για τα οικονομικά Εμ. Μακρόν. Και οι δύο Γάλλοι του είπαν κάτι συγκλονιστικό. Σύμφωνα με την εφημερίδα του ανέφεραν ότι ισχυροί παράγοντες της Γερμανίας με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών της Χώρας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δεν δέχονται ότι η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στο ευρώ.

Η ομάδα αυτή στη Γερμανία, ανεβάζει συνεχώς τις απαιτήσεις και καθυστερεί τις δόσεις, ώστε η Ελλάδα στην πορεία να μην τα καταφέρει και να αποχωρήσει από την ευρωζώνη.
Ο Έλληνας πρώην υπουργός ήρθε στην Αθήνα, τα είπε στην κυβέρνηση η οποία έπραξε αυτά που έπρεπε. Ψήφισε τα μέτρα, δεν έδωσε αφορμές για νέες αντιπαραθέσεις και πήγε στις διαπραγματεύσεις χωρίς κενά στο πρόγραμμα.
Προφανώς οι Γερμανοί δεν περίμεναν ότι θα υπήρχε κυβέρνηση στην Ελλάδα που θα ήταν σταθερά προσηλωμένη στις δεσμεύσεις της και αιφνιδιάστηκαν.
Ωστόσο, κάποιοι θύλακες στη Γερμανία επιμένουν ότι είναι καλύτερα να αποβληθεί η χώρα από την Ευρώπη, ίσως γιατί πιστεύουν ότι δε θα υπάρξει γενικότερο πρόβλημα, ίσως γιατί δε… μας γουστάρουν. Ο Σόιμπλε και μια κλειστή ομάδα Γερμανών ήθελε να στήσει την Ελλάδα στα τρία μέτρα, όπως έκαναν κάποτε στην Καισαριανή οι πρόγονοί τους. Ο Σαμαράς δεν τους έκανε τη χάρη, τους χάλασε τη μαγιά, οι Έλληνες υπομένουν τις απίστευτες θυσίες και ξαφνικά αυτή η παρέα των εκτελεστών έχει μείνει χωρίς επιχειρήματα.
Για δούμε, στο Eurogroup τι άλλο θα επικαλεστούν για να μη δώσουν λύσεις. Διότι η υπομονή εξαντλείται. Κι αν στη Γερμανία κάνουν κουμάντο ο Σόιμπλε και μια παρέα από λομπίστες που πιστεύουν ότι είναι καλύτερα να διαλυθεί η Ευρώπη, ας το αποτολμήσουν.http://www.antinews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!