Κλίντον: Ζωτικής σημασίας η επίλυση της κρίσης του ευρώ

Κλίντον: Ζωτικής σημασίας η επίλυση της κρίσης του ευρώ


Η ζώνη του ευρώ γλιστρά και πάλι στην ύφεση, ενώ πολιτικές λιτότητας τίθενται σε εφαρμογή, τόνισε
Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον κάλεσε σήμερα τους Ευρωπαίους ηγέτες να συμφωνήσουν για την επίλυση της κρίσης του ευρώ και να αναζητήσουν τα μέσα για την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης. «Η ζώνη του ευρώ γλιστρά και πάλι στην ύφεση, ενώ πολιτικές λιτότητας τίθενται σε εφαρμογή», πρόσθεσε.


Όπως είπε, είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα που απαιτεί ευρωπαϊκές λύσεις ενώ υποστήριξε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν και δεν πρέπει να προσπαθήσουν να δώσουν μια απάντηση ή μια προσέγγιση. Μάλιστα χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας για την παγκόσμια οικονομία την επίλυση της κρίσης του ευρώ.

Η Χίλαρι Κλίντον, η οποία θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα στην Πράγα, τις Βρυξέλλες και το Δουβλίνο, τόνισε επίσης πόσο σημαντικό είναι το να βρίσκεται σε καλή κατάσταση η οικονομία των ΗΠΑ.

«Κάνουμε τόσα πολλά πράγματα σε όλον τον κόσμο που εξαρτώνται από τη δύναμη της οικονομίας μας: παρέχουμε αμυντικά μέσα, επενδύουμε σε αναδυόμενες αγορές ή προσφέρουμε αναπτυξιακή βοήθεια. Και δεν μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλειά μας και την διατλαντική εταιρική σχέση μας από μια αδύναμη οικονομία σε μία ή και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού», τόνισε.

Σύμφωνα με την Χ. Κλίντον, αν ΗΠΑ και Ευρώπη θέλουν να ενισχύσουν τους οικονομικούς δεσμούς, πρέπει ο καθένας να οικοδομήσει μια σταθερή βάση στη χώρα του. Για τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπλήρωσε, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνει δύσκολες πολιτικές επιλογές, να επενδύσουν στην ανταγωνιστικότητα και να λύσουν τα δημοσιονομικά προβλήματα.
Πηγή: voria.gr,http://www.tsantiri.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!