"Πέρασε" των Τούρκων - Δεν γκρεμίστηκε η περίφραξη στα κατεχόμενα


Μπορεί να εκτονώθηκε η κατάσταση στην περιοχή του κατεχόμενου χωριού Αυλώνα στην Κύπρο, όμως οι κυανόκρανοι δεν κατάφεραν τελικά να γκρεμίσουν την περίφραξη σε γεώτρηση που είχαν βάλει Τούρκοι στρατιώτες.
Η ένταση δημιουργήθηκε το πρωί, όταν δυνάμεις του τουρκικού στρατού παρεμπόδισαν άνδρες της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ να απομακρύνουν περίφραξη, που είχαν τοποθετήσει πριν από δύο εβδομάδες Τούρκοι στρατιώτες σε γεώτρηση από την οποία τροφοδοτείται με πόσιμο νερό το χωριό.

Το πρωί η Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ, κατόπιν διαβήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιχείρησε με δύναμη 60 ανδρών, να αφαιρέσει την περίφραξη.
Ωστόσο, ο κατοχικός στρατός ανέπτυξε, εντός νεκρής ζώνης και σε θέση μάχης, 300 στρατιώτες με πλήρη εξάρτυση, αρκετοί από τους οποίους ήταν ακροβολισμένοι σε διάφορα σημεία.
Η Ειρηνευτική Δύναμη αύξησε τον αριθμό των αντρών της στην περιοχή κι άρχισε διαπραγματεύσεις με το κατοχικό καθεστώς. Τελικά, αμφότερες οι πλευρές απέσυραν το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων, που ανέπτυξαν.
Η περίφραξη παρέμεινε ως είχε και η Ειρηνευτική Δύναμη τοποθέτησε μεγάλα βαρέλια γύρω από αυτήν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!