Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουάριος, 2012

Ανοικτή επιστολή στον Περιφερειάρχη για στήριξη του τουρισμού

Εικόνα
Αντωνία Μπούζα: Τουρισμός , Πελοπόννησος και αναγκαίες δράσεις από την Περιφέρεια Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι μειωμένο έως ανύπαρκτο στην Πελοπόννησο , όπως σε όλη την Ελλάδα βέβαια, από τις ακροβασίες και τους πειραματισμούς των Κυβερνώντων , αλλά και το ευμετάβολο της νομοθεσίας που δυσχεραίνει όλο και περισσότερο κάθε επενδυτική προσπάθεια.Οι πολίτες αγωνιούν και περιμένουν να γίνουν σταθερά και στοχευμένα βήματα ανάπτυξης.

FT:«Υπερ-μηχανισμό» διάσωσης του ευρώ σχεδιάζουν Ε.Ε-ΔΝΤ-ΕΚΤ

Εικόνα
Το ύψος του αποθεματικού διέρρευσε, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα των γερμανικών Financial Times, από τον Aμερικανό υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ. Ένας «υπέρ-μηχανισμός» διάσωσης του ευρώ με πόρους 1,500 δισ. ευρώ δισεκατομμυρίων ευρώ σχεδιάζεται σε στενό κύκλο αξιωματούχων από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με αποκλειστική είδηση που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα των γερμανικών Financial Times.

Στο εδώλιο επί εσχάτη προδοσία - Στη Βουλή η δικογραφία της ΕΛΣΤΑΤ!

Εικόνα
  Διαβιβάζεται στη Βουλή άμεσα από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή, η δικογραφία για τις ποινικές ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου για την του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 της χώρας προκειμένου να επιβληθούν νέα επαχθή οικονομικά μέτρα και να δικαιολογηθεί το Μνημόνιο, πιο γνωστή ως υπόθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.).

ΓΟΥΔΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

Εικόνα
Η Μέρκελ επιτίθεται στον Ελληνικό λαό, επαναλαμβάνοντας την ιστορική δολοφονική βουλιμία της Γερμανίας κατά των Ευρωπαϊκών λαών. Όμως, ως σύγχρονοι εφιάλτες επιτίθενται στον Ελληνικό λαό και εκείνοι οι πολιτικοί που θα υπογράψουν οτιδήποτε εις βάρος της Ελλάδας, οι πολιτικοί που θα προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν την υπογραφή τους στο PSI. Αυτοί οι πολιτικοί θα είναι εγκληματίες κατά του Ελληνικού λαού, κατά του Ελληνικού κράτους, κατά του Ελληνικού έθνους.

Ρηξικέλευθη πρόταση "soft" εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Εικόνα
Μια ολοκληρωμένη μελέτη για το πώς η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει από την ευρωζώνη με τον πιο ανώδυνο τρόπο συνέταξαν και παρουσιάζουν οι Times του Λονδίνου, για να κερδίσουν τον διαγωνισμό διαγωνισμό για το βραβείο Γούλφσον, που θεσμοθέτησε πριν από λίγους μήνες ο ίδιος ο λόρδος Γούλφσον για την πιο εμπνευσμένη οικονομική πρόταση εξόδου της Ευρώπης από την οικονομική κρίση!

Κίνδυνος για τα ελληνικά σύνορα

Εικόνα
Η πορεία των Μνημονίων θα πρέπει να σταματήσει να αντιμετωπίζεται με οικονομικούς όρους μόνον. 3 Η εμπέδωση κλίματος παράδοσης του εθνικού κράτους των Ελλήνων , όχι πλέον στο πλαίσιο της Ευρωζώνης, αλλά στο imperium του Γερμανογαλλικού άξονα , αρχίζει να δημιουργεί πολύ σοβαρά προβλήματα για την κυριαρχία της Ελλάδος επί των εδαφών της.. Η φιλογερμανική Βουλγαρία Δεν είναι καθόλου τυχαία η τοποθέτηση του νέου Βούλγαρου προέδρου Πλεβνελίεφ , ο οποίος υποκλινόμενος στη Γερμανική νέα κυριαρχία στην Ευρώπη, με οικονομικά αυτή τη φορά μέσα και όχι στρατιωτικά, ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνουν τουλάχιστον 100.000 απολύσεις από τον δημόσιο τομέα στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζοντας την πολιτική «σταθεροποίησης» της Γερμανίας στην Ευρώπη, κατέληγε: «Η Γερμανία θα μας οδηγήσει σε μια πολύ πιο ισχυρή Ευρώπη».

Οι διαπραγματεύσεις για την ελληνική οικονομία …. Τα ερωτηματικά και οι τελευταίες πληροφορίες…

Εικόνα
                                                                                   Όλο και πιο πολύ στην τελική ευθεία φαίνεται να μπαίνουν τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ελληνική οικονομία, μετά και τη χθεσινή νέα σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ε.Ε., κατά την οποία το ελληνικό πρόβλημα για ακόμη μια φορά βρέθηκε στην κορυφή, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες προέκυψαν κάποιες ειδήσεις για τα ζητήματα του PSI +, αλλά και για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, όπου φαίνεται να υπάρχει διχογνωμία μεταξύ της Γερμανίας και του άξονα της και συγκεκριμένων κρατών. Συγκεκριμένα, πηγές αναφέρουν ότι κατά τις χθεσινές συζητήσεις, ένα μεγάλο μέρος των ευρωπαίων
Εικόνα
Στροφή στον καπιταλισμό υπόσχεται ο Πούτιν Τη μείωση της κρατικής παρουσίας στην οικονομία, μέσω των αποκρατικοποιήσεων αλλά και του περιορισμού του ρυθμιστικού ρόλου της κυβέρνησης, υπόσχεται ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν. Στο τρίτο άρθρο του σε ισάριθμες εβδομάδες, που αυτή τη φορά δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Vedomosti, ο Πούτιν επισημαίνει ότι η Ρωσία χρειάζεται «μία νέα οικονομία» και δεσμεύεται ότι, αν εκλεγεί πρόεδρος στις εκλογές του Μαρτίου, θα προχωρήσει στην πώληση των κρατικών μετοχών σε πολλές εταιρείες, με εξαίρεση τους κλάδους της παροχής ενέργειας και της άμυνας.

"Λιτότητα μόνο έχει να προσφέρει η Μέρκελ - Θέμα ημερών η χρεοκοπία της Ελλάδας"

Εικόνα
«Θέμα ημερών» χαρακτηρίζει τη χρεοκοπία της Ελλάδας ο γνωστός οικονομολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου του Harvard, Niall Ferguson. Κάνει λόγο και για ένα «ευρωπαϊκό γεγονός Lehman, πιθανόν μια άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας». Όπως αναφέρει το 24h.gr, ο Ferguson υποστηρίζει ότι η κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ είναι πολύ άσχημη αλλά τα πράγματα στην Ευρωζώνη είναι ακόμη χειρότερα και δεν διστάζει να κατηγορήσει ανοιχτά τη Γερμανία και τη Γερμανίδα Καγκελάριο, προσωπικά, γι' αυτή την εξέλιξη.

Τελεσίγραφο επτά ημερών στην Ελλάδα

Εικόνα
Οι Eυρωπαίοι ηγέτες δείχνουν να συνειδητοποιούν επιτέλους τον τρομερό κίνδυνο που αντιμετωπίζουν να καταρρεύσει η Ελλάδα, την ίδια ώρα που ετοιμάζονται να ζητήσουν βοήθεια Πορτογαλία και Ισπανία. Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τη λήψη πρόσθετων, επώδυνων μέτρων για τους πολίτες, καθώς η Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών διέλυσε και τις τελευταίες αμφιβολίες ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να αποφύγει τις επιταγές των εταίρων.

Ανιχνευτή των Scalp EG της ΠΑ στέλνει η Τουρκία στο διάστημα

Εικόνα
Απόπειρα εξουδετέρωσης του στρατηγικού πλεονεκτήματος που έχει αποκτήσει η Ελλάδας με την ενσωμάτωση των Scalp στο οπλοστάσιο της επιχειρεί η Τουρκία με την τοποθέτηση σε γεωσύγχρονη τροχιά ενός ειδικού δορυφόρου εντοπισμού πυραύλων Scalp EG. Πιο συγκεκριμένα δορυφόρο που θα μπορεί να εντοπίσει πυραύλους τύπου cruise Scalp EG της ΠΑ, βαλλιστικούς πυραύλους καθώς και αστερισμό από 6 δορυφόρους ενός περιφερειακού συστήματος GPS που θα δώσει στην Τουρκία την δυνατότητα να χρησιμοποιεί τα δικά της όπλα καθοδηγούμενα με GPS ετοιμάζει η κυβέρνηση Ενρτογάν μέχρι το 2020.

Παπαδήμος: Επιδιώκουμε συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Εικόνα
Από τις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός φάνηκε αισιόδοξος για τα επόμενα βήματα που αφορούν το PSI και τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης. Επεσήμανε ότι υπάρχει πρόοδος στις σχετικές διαπραγματεύσεις ενώ έκανε λόγο για δημοσιονομικά μεγέθη που υποδεικνύουν βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο κ. Παπαδήμος ξεκίνησε την αναφορά του με τις αποφάσεις που πάρθηκαν για την στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου. Έκανε ειδική μνεία για ενίσχυση της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσα από τη μεγαλύτερη δραστηριοποίηση των κεφαλαίων του ΕΣΠΑ. Όπως είπε, «αυτά είναι μέτρα δεν θα έχουν άμεση θετική επίπτωση είναι, όμως σημαντικά σε βάθος χρόνου. Είναι σημαντικό ότι το σημερινό συμβούλιο είχε ως θέμα την στήριξη της απασχόλησης, για την οποία αποφασίστηκαν μία σειρά μέτρων».

Υπολλείμματα UFO (;) στα παγωμένα νερά της Βαλτικής

Εικόνα
Μια ομάδα δυτών ανακάλυψαν στα παγωμένα και σκοτεινά νερά της Βαλτικής κάτι που, όπως υποστηρίζουν, μπορεί να είναι τα υπολείμματα ενός UFO. Οι εικόνες κάνουν το γύρο του κόσμου. Χωρίς να μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα τι είναι, δεν μπορεί, ωστόσο, να αποκλείσει αυτό που φαίνεται, αρχικά, παράδοξο. Από τις ενδείξεις του σόναρ, το αντικείμενο εκτιμάται ότι έχει μέγεθος 60 φορές μεγαλύτερο ενός αεροπλάνου τζάμπο. Και τα στοιχεία δεν σταματούν εδώ: παραδίπλα στο ύποπτο «ναυάγιο» βρίσκεται ένα μικρότερο αντικείμενο, ανάλογου μεγέθους.

Απομακρύνεται η επιτροπεία πλησιάζουμε την λύση

Εικόνα
Πλησιάζουμε την λύση για το PSI. Δεν θα οριστεί επίτροπος για τα δημοσιονομικά. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες για τις διαβουλεύσεις Στέλιος Μπαμιατζής Δημοσιεύτηκε: Ιανουάριος 31 2012 01:40 Ενημερώθηκε: Ιανουάριος 31 2012 01:43 Ένα βήμα πριν την λύση για το οικονομικό πρόγραμμα και το PSI φαίνεται να βρίσκονται Ελλάδα και ΕΕ. Η λύση θα οριστεί μετά τη Σύνοδο Κορυφής, με την λήξη όλων των διεργασιών. " Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα ", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις. Τόνισε όμως πως σε αντίστοιχες ενέργειες πρέπει να προβούν τα κόμματα που στηρίζουν την ελληνική κυβέρνηση. Μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει συνάντηση με στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το ελληνικό ζήτημα.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Εικόνα
Γεγονότα 1696: Η εξέγερση των «κορακιών». Οι νεκροθάφτες του Άμστερνταμ ξεσηκώνονται, επειδή οι αρχές επιβάλουν αλλαγές στη διαδικασία των κηδειών. 1914: Οι Μεγάλες Δυνάμεις (Γερμανία, Αυστρο-Ουγγαρία, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία και Ρωσία) γνωστοποιούν στην Ελληνική Κυβέρνηση ότι παραχωρούν και νομικώς στην Ελλάδα τα νησιά του Αιγαίου, μόνον εφόσον αποσύρει τις δυνάμεις της από τη Βόρεια Ήπειρο και τη νήσο Σάσωνα. 1915: Η πρώτη επίθεση με δηλητηριώδη αέρια εξαπολύεται από τους Γερμανούς εναντίον των Ρώσων στη Μάχη του Μπολίμοφ, κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα για τους Γερμανούς.

Ρωσική απάντηση στην ομπρέλα των ΗΠΑ : Οχυρώνει με S-400 την περιφέρεια της Ευρασίας

Εικόνα
Απάντηση στην αντιβαλλιστική ομπρέλα των ΗΠΑ επιχειρεί να δώσει η Ρωσία με την εγκατάσταση σε διάφορα σημεία του πλανήτη περιφερειακά των ρωσικής ομοσπονδίας ενός τεράστιου πλέγματος αντιαεροπορικών/αντιβαλλιστικών συστημάτων S-400 Triumf (SA-21 Growler κατά το ΝΑΤΟ). Με σταθερούς ρυθμούς η Ρωσία αναπτύσσει την αντιβαλλιστική της ομπρέλα περιμετρικά των συνόρων της, σε συνεργασία με την Λευκορωσία και το Καζακστάν με την παράδοση στις δύο τελευταίες χώρες νέων συστημάτων S-400 Triumf.

«Πράσινο φως» στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο, τον Ιούλιο σε ισχύ ο ESM

Εικόνα
Τα χαμόγελα του Βρετανού πρωθυπουργού Ντ.Κάμερον συνοδεύτηκαν με την επιβεβαίωση του «όχι» στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο   (Φωτογραφία:  Associated Press ) Βρυξέλλες Στην υιοθέτηση του Δημοσιονομικού Συμφώνου από 25 χώρες-μέλη της Ευρωπαίκής Ένωσης κατέληξε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χερμάν βαν Ρομπάι. Τα δύο μέλη που εξαιρούνται είναι η Βρετανία και η Τσεχία. Επιπλέον, οι Ευρωπαίοι ηγέτες ενέκριναν και την επίσπευση της ενεργοποίησης του ESM , του μόνιμου μηχανισμού στήριξης για την Ευρωζώνη, το φετινό Ιούλιο. Η συνθήκη που θα διέπει τη λειτουργία του θα καταρτιστεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

Το μεγάλο το «κλαμπ» των χρεοκοπημένων χωρών

Εικόνα
Xρεοκοπία. Η λέξη που έχει γίνει «μόδα» το τελευταίο διάστημα και που στο άκουσμά της δημιουργούνται διάφοροι συνειρμοί. Ιστορικά, κρατικές χρεοκοπίες σημειώνονται από τότε που αρχίζει ο δημόσιος δανεισμός και πολλαπλασιάζονται την εποχή του βιομηχανικού καπιταλισμού. Η επίσημη μελέτη του ΔΝΤ μετρά 257 χρεοκοπίες κρατών από το 1824 – 2004. Την περίοδο 1500-1800 στο ρόλο του «θύματος» βρέθηκαν οι τότε Μεγάλες Δυνάμεις με τη Γαλλία να χρεοκοπεί 8 φορές και την Ισπανία 6. Το φαινόμενο βέβαια πήρε μαζικές διαστάσεις το 19ο αιώνα εξαιτίας των πολεμικών συγκρούσεων και των οικονομικών κρίσεων.

Τα μανιτάρια της ευτυχίας .

Εικόνα
Για πρώτη φορά οι επιστήμονες απέκτησαν μια πιο συγκεκριμένη εικόνα του τρόπου που τα “μαγικά μανιτάρια” επιδρούν στον ανθρώπινο νου, χάρη σε δύο νέες επιστημονικές έρευνες που μελέτησαν τη επίπτωση που έχει στον εγκέφαλο η ψιλοσυμβίνη, η βασική δραστική ουσία στα ψυχεδελικά μανιτάρια, η οποία μάλιστα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί θεραπευτικά και κατά της κατάθλιψης, βοηθώντας τους πάσχοντες να ανακαλέσουν ευτυχισμένες στιγμές της ζωής τους.

Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία για το PSI+….συμπλέουν σχεδόν σε όλα, απομείωση 70% και επιτόκιο 3,6% με 3,75% – Το IIF συνδέει το τελικό πράσινο φως με την νέα δανειακή σύμβαση…Αύριο ή μεθαύριο η επίσημη ανακοίνωση….

(upd2)Οι διαπραγματεύσεις του Σαββατοκύριακου μεταξύ του IIF και της ελληνικής κυβέρνησης απέδωσαν καρπούς καθώς όπως διαρρέεται από κυβερνητικούς κύκλους έχει υπάρξει μεν συμφωνία για τις βασικές παραμέτρους του PSI+ που θα περιλαμβάνει συνολική επιβάρυνση 70% και μεσοσταθμικό κουπόνι 3,6% με 3,75%, ωστόσο η πλευρά των ιδιωτών ζητούν η τελική συμφωνία να συνδεθεί άρρηκτα με την νέα δανειακή σύμβαση.

Ο Τόμπσεν να πάρει το Μνημόνιο και να φύγει!

Εικόνα
Το Σάββατο έγραφε το Antinews: « Διώξτε τον αποτυχημένο Τόμπσεν τώρα » «Διάβασα και άκουσα για αυτές τις ιταμές δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόϊκα. Να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα: Πρώτον , ο κ. Τόμπσεν και η παρέα του απέτυχαν παταγωδώς στην Ελλάδα. Το πρόγραμμά τους ήταν για τα μπάζα. Αν δούλευαν σε μια ιδιωτική επιχείρηση, θα είχαν ήδη απολυθεί ως ακατάλληλοι και αποτυχημένοι. Και θα δυσκολεύονταν πολύ να ξαναβρούν δουλειά. Τώρα προσπαθούν να αιτιολογήσουν την αποτυχία τους φορτώνοντας τις ευθύνες στην Ελλάδα. Ό,τι τάχα δεν κάναμε όσα μας έλεγαν! Παραγνωρίζουν φυσικά ότι η συνταγή τους ήταν λάθος. Πράγμα που παραδέχονται πλέον σε όλες τις πλευρές. Βοά ο διεθνής Τύπος για το “λάθος φάρμακο”. Κι εμείς καθόμαστε και τους ακούμε;

Ο κατευνασμός "τρέφει" την τουρκική επιθετικότητα και στην θάλασσα

Εικόνα
  Την τουρκική επιθετικότητα και την σχεδόν καθημερινή παραβίαση των εναέριων συνόρων από τα μαχητικά της τουρκικής Αεροπορίας, την έχει διαδεχτεί μία πρωτοφανής τουρκική επιθετική κίνηση τα τελευταία 4 χρόνια και στην θάλασσα. Από τον Ιανουάριο του 2008 που μια τουρκική φρεγάτα προσέγγισε σε απόσταση βολή πυροβόλου το σπίτι του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στην Ραφήνα μέχρι σήμερα, ένα κρεσέντο επιθετικών κινήσεων στη Αιγαίο αδιανόητο σε άλλες εποχές, έχει διαδεχτεί μια σχετική ηρεμία που υπήρχε τουλάχιστον δυτικά του 25ου Μεσημβρινού από το 1974 μέχρι σήμερα.

Έφοδος Πούτιν – Σαμαρά στην ύφεση !

Εικόνα
  Ο Πούτιν και ο Σαμαράς πάνω σε αρκούδες, ντυμένοι με τη στολή του κόκκινου στρατού, να πυροβολούν και να φωνάζουν “ Χτύπα την κρίση ” . Έτσι παρουσιάζει ρωσικό site την επίσκεψη Σαμαρά στη Μόσχα και τη συνάντησή του με τον Πούτιν . Έφοδος στην ύφεση λοιπόν καθώς ο Σαμαράς φέρει και γιαταγάνι στο δεξί. Και δεν το έχει για κόσμημα… Μην πει κανείς ότι θα το χρησιμοποιήσει για το ΠΑΣΟΚ: μια χαρά τα καταφέρνουν μόνοι τους… Αποκλειστικές πληροφορίες λένε ότι θα το χρησιμοποιήσει  και στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων… Υπερβολές θα μου πείτε. Έχουν ποτέ χρησιμοποιηθεί αρκούδες στο ιππικό; Όχι βέβαια αλλά ένας Πρόεδρος τη ΝΔ, είναι αναγκασμένος ακόμα και δεινόσαυρους να χρησιμοποιήσει…

Ταξιδιώτης του χρόνου, ο οποίος επέστρεψε μετά από 74 έτη, πέθανε σε ηλικία 31 ετών

Εικόνα
Ο Rudolf Fenz, Senior εξαφανίστηκε το 1876. Παρά την έντονη αναζήτηση από την αστυνομία,ο Fenz δεν βρέθηκε ποτέ. Ωστόσο, η...οικογένειά του κατέχει πάντα την ελπίδα ότι θα επέστρεφε. Περίμεναν χρόνια, τελικά πέθαιναν ένας-προς-ένα ακόμα με την ελπίδα ότι ο αγαπημένος τους Rudolf μπορεί να έρθει πίσω. Για όλους τους συγγενείς του που ζούσαν ,ο Rudolf Fenz είχε πεθάνει ,αλλά τελικά επέστρεψε. Και επέστρεψε με τον πιο απίστευτο τρόπο που είναι δυνατόν.

Δεν υπάρχουν πλέον λευκές επιταγές

Εικόνα
Οι κ. Σαμαράς και Καρατζαφέρης προσέρχονται στην χθεσινή σύσκεψη Αν ανατρέξει κανείς τα τελευταία δύο χρόνια και μετρήσει πόσες είναι οι «κρίσιμες» στιγμές και πόσες οι φορές που η Ελλάδα κινδύνευε με χρεοκοπία αν δεν έπαιρνε τα μέτρα που μας ζητούσε η τρόικα, τότε δε θα εκπλησσόταν από τις δηλώσεις του Λ. Παπαδήμου μετά τη συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ξαναζούμε το ίδιο έργο. Είναι το déjà vu του Μνημονίου. Κάθε φορά που πρέπει να πατήσουμε στο λαιμό τον ελληνικό λαό, μπαίνει το πιστόλι στο τραπέζι. Αυτό ακριβώς έκανε και χθες ο εντολοδόχος πρωθυπουργός. Μόνο που για πρώτη φορά οι τελικές αποφάσεις δεν κρίνονται από την ενός ανδρός αρχή.

Δεν θέλουν να μας χρεοκοπήσουν. Γερμανική αποικία θέλουν να μας κάνουν

Εικόνα
Το 1884 το Καμερούν έγινε γερμανική αποικία. Μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η περιοχή μοιράστηκε μεταξύ Γαλλίας και Μεγάλης Βρετανίας στα πλαίσια της Εντολής της Κοινωνίας των Εθνών Το έχουμε ξαναγράψει. Αν ήθελαν η Γερμανία και οι άλλοι δανειστές μας να μας χρεοκοπήσουν θα το είχε κάνει. Είναι εντελώς παράλογο να μας απειλούν κάθε τόσο με χρεοκοπία, να ξεσηκώνουν τον … πλανήτη εναντίον μας και στο τέλος να μας δίνουν την δόση μας. Στην πραγματικότητα πίσω από τους … τακτικούς ανά τρίμηνο εκβιασμούς και τις επαναλαμβανόμενες με άλλη μορφή κάθε φορά απαιτήσεις για εκχώρηση τμημάτων εθνικής κυριαρχίας κρύβεται η μεθοδική μετατροπή της Ελλάδας σε μπανανία της Ευρώπης, σε χώρα φτηνού εργατικού δυναμικού που θα επιτρέψει υπερκέρδη αφενός στις ελληνικές επιχειρήσεις που θα αποκτήσουν με τις αποκρατικοποιήσεις και αφετέρου στις αποικιοκρατικού τύπου επενδύσεις που σχεδιάζουν να κάνουν στην Ελλάδα μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι προερχόμενοι από την Γερμανία αλλά και τις άλλ

Από το "Οικόπεδο 12" τουρκική κορβέτα έφτασε σε Τήνο-Μύκονο!

Εικόνα
Από το ΓΕΕΘΑ ανακοινώθηκε ότι η τουρκική κορβέτα “BΑNDIRMA”, προερχόμενη από Ανατολική Μεσόγειο κοντά στο "Οικόπεδο 12" και το κοίτασμα "Αφροδίτη", κινούμενη αρχικά μεταξύ Κάσου και  Κρήτης και στη συνέχεια Βόρεια Κρήτης σε διεθνή ύδατα, εισήλθε την 29 Ιανουαρίου (20:15) σε Ελληνικά Xωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Μήλου και Ν. Φολέγανδρου.

Η ΒΕΡΟΛΙΝΕΖΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ

Εικόνα
Είναι καιρός να σταματήσει να αποτελεί η Ελλάδα το πειραματόζωο των παιδιών του Σικάγου και της πρωσικής Γερμανίας - η οποία τη θεωρούσε ανέκαθεν σαν το ιδανικό υποψήφιο θύμα για τον παραδειγματισμό των υπολοίπων «εταίρων» της Το απίστευτο « γερμανικό τελεσίγραφο » είναι πλέον γεγονός – προεξοφλεί δε ότι, η αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων της Ελλάδας, η οποία σχεδιάζεται να κυβερνάται από διορισμένο, ξένο επίτροπο, ως το πρώτο ίσως επίσημο προτεκτοράτο του Βερολίνου,  θα προηγείται όλων των άλλων δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού.  Ο γρίφος του PSI , καθώς επίσης το περίπλοκο  παιχνίδι των κερδοσκόπω ν, τοποθετούνται πια σε δεύτερη μοίρα –  αφού προέχει η ολοκλήρωση της εισβολής στην Ελλάδα , με την εγκατάσταση των δυνάμεων κατοχής.

Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

Εικόνα
Γράφει ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Σε μια συζήτηση που είχε γίνει πέρσι στην TV100 υπήρχε ένα ερωτηματολόγιο απ’ το πανεπιστήμιο περί Θεσσαλονίκης. Σε μια παράγραφο αναφερόταν η φράση, ή η ερώτηση: «ενσωμάτωση της Θεσσαλονίκης στο νεοελληνικό κράτος». Και είπα ότι δεν υπήρχε «ενσωμάτωση», αλλά καθαρή ΑΠΕΛEΥΘΕΡΩΣΗ. Και είναι ντροπή για έναν πανεπιστημιακό να χρησιμοποιεί και σε δημόσιο λόγο τη λέξη «ενσωμάτωση», είτε λόγω ψευδο-ιδεολογίας είτε για να παραστήσει τον προοδευτικό (κρατικοδίαιτοι επαναστάτες) είτε επειδή είναι.. ανιστόρητος. Και μάλλον είναι  ύβρις για τους 1.500 Έλληνες σκοτωμένους στη μάχη των Γιαννιτσών με τους Τούρκους, που διέλυσε το τουρκικό στράτευμα, και για τους 10.000 Έλληνες νεκρούς στις νικηφόρες μάχες Κιλκίς - Λαχανά, το 1913, κατά των Βουλγάρων, που ουσιαστικά αυτές εμπέδωσαν την απελευθέρωση της πόλης και απέτρεψαν οριστικά τη Βουλγαρική απειλή - αν νικιόμασταν στο Κιλκίς, η Θεσσαλονίκη ήταν χαμένη.

Παπαδήμος: Είμαστε σε απόλυτη σύγκλιση

Εικόνα
Οι πολιτικές δυνάμεις είναι σε απόλυτη σύγκλιση, σημείωσε ο Λουκάς Παπαδήμος μετά τη σύσκεψη με τους τρεις αρχηγούς, η οποία κράτησε περισσότερο από 2,5 ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση έγινε σε βαρύ κλίμα. Το βάρος έπεσε στο θέμα των περικοπών στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα και τις περικοπές στις συντάξεις. Οι αρχηγοί αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις. Ο πρωθυπουργός αναχώρησε για τις Βρυξέλλες προκειμένου να μετάσχει στη σύνοδο κορυφής της Δευτέρας. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται ότι ο Γ. Παπανδρέου επιμένει πως η σύγκλιση των πολιτικών δυνάμεων είναι ενισχυτικός παράγοντας της διαπραγμάτευσης, καθώς αυξάνει την αξιοπιστία της Ελλάδα και ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για στήριξη της κυβέρνησης "αλά καρτ".

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Εικόνα
1595: Το αριστούργημα του Γουίλιαμ Σέξπιρ Ρωμαίος και Ιουλιέτα κάνει πρεμιέρα στο Λονδίνο. 1823: Ανεύρεση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Τήνου, μετά το όραμα της μοναχής Πελαγίας. 1827: Έπειτα από πέντε επιθέσεις εναντίον της Καστέλας στον Πειραιά, οι τουρκικές δυνάμεις υπό τον Κιουταχή εξαναγκάζονται σε υποχώρηση. Ο Μακρυγιάννης και οι άνδρες του τους καταδιώκουν, με αποτέλεσμα να αφήσουν στο πεδίο της μάχης πάνω από 300 νεκρούς. Οι ελληνικές απώλειες ανέρχονται σε 60 πεσόντες.

Ρε, μπας και δεν θέλουν να πληρώσουν;

Εικόνα
« Είναι πολλά τα λεφτά Φίλιπ, γιατί να τα δώσουμε; », θα μπορούσε να έχει πει η Μέρκελ στον αντικαγκελάριο Ρέσλερ. Και ο τελευταίος συστηματικά «προβοκάρει» την συζήτηση με παράλογες, προκλητικές και προσβλητικές απαιτήσεις (όπως του επιτρόπου στα οικονομικά). Η Γερμανία κάνει ότι χρειάζεται για να μην πετύχει η διαπραγμάτευση για τα προαπαιτούμενα του PSI, ώστε να μην υπάρξει ποτέ το «κούρεμα» του ελληνικού δημόσιου χρέους. Συμπεριφέρεται ως να θέλει η Ελλάδα να αρνηθεί την συμφωνία ( η οποία στο τεχνικό της κομμάτι είναι έτοιμη).

Πώς το χάσμα θέσεων βαπτίστηκε "σύγκλιση" - Και στο βάθος ... τα πετρέλαια!

Εικόνα
Πώς το χάσμα θέσεων βαπτίστηκε "σύγκλιση" - Και στο βάθος ... τα πετρέλαια! Σύμφωνα με διασταυρωμένες πηγές και από τα τρία κόμματα αναφορικά με την τελική κατάληξη της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών υπό τον Λ.Παπαδήμο, η εικόνα σε ότι αφορά την περίφημη «απόλυτη σύγκλιση» που περιέγραψε ο πρωθυπουργός, είναι η εξής: Ο Λ.Παπαδήμος σύμφωνα με όλες τις πηγές ζήτησε γενική εξουσιοδότηση για να μιλήσει εν λευκώ εκ μέρους ολόκληρου του Έθνους (!) στις Βρυξέλλες και να δεσμεύσει ολόκληρη την Ελλάδα. Δεν την πήρε. Ο Γ.Παπανδρέου, δέχθηκε, αλλά ο Α.Σαμαράς του την αρνήθηκε και συμπαρέσυρε και τον Γ.Καρατζαφέρη.

ΕΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΘΗ ΤΟ 1821

Εικόνα
. Με γοητεύει η άλλη πλευρά , αυτή που τα βιβλία σιωπούν και έχουν σχέση με μικρές ανθρώπινες ιστορίες απο την ζωή των πρωτεργατών της επανάστασης. Και βέβαια ζωή χωρίς ποδόγυρο δεν γίνεται. Γιατί δεν ήταν μόνο η αγάδες και οι πασάδες, που "χαίρονταν" τη ζωή με τα χανουμάκια τους και τα γιουσουφάκια τους. Ήταν και οι κλέφτες και οι αρματολοί, που το 'λεγε η "περδικούλα" τους, όχι μόνο στα πεδία των μαχών αλλά και στο κρεβάτι, όπου ο καθένας έδινε τη δική του προσωπική "μάχη",όχι με τα κουμπούρια και τα γιαταγάνια, αλλά με τη μαλαγανιά, τη γοητεία και φυσικά το νταηλίκι.

Α.Σαμαράς διαψεύδει Λ.Παπαδήμο: "Ποια απόλυτη σύγκλιση; Διαφωνήσαμε σχεδόν παντού"!

Εικόνα
Tελείως διαφορετικό κλίμα και σίγουρα όχι "απόλυτη σύγκλιση" μεταφέρει ο Αντώνης Σαμαράς αναφορικά με την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λ.Παπαδήμο, αναφορικά με την απάντηση των πολιτικών αρχηγών σε ότι αφορά την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στην τρόϊκα (τα περί 13ου και 14ου μισθού και μισθολογικών θεμάτων είναι για τους ιθαγενείς που δεν καταλαβαίνουν περί τίνος πρόκειται. Η πραγματικότητα έχει να κάνει με την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας και την εκμετάλλευσης των πλουτοπαραγωγικών της πηγών από τους ξένους).

Μπλόκο Σαμαρά σε μείωση μισθών και υφεσιακά μέτρα

Εικόνα
Κατηγορηματικά αντίθετος στην μείωση του 13ου και 14ου μισθού τάχθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο. Η σύσκεψη διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες και πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα έντονων πιέσεων από τους δανειστές και απειλών περί χρεοκοπίας. Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί τάχθηκαν επίσης κατηγορηματικά αντίθετοι σε νέες …εγγυητικές επιστολές και υπογραφές δέσμευσης. Ο κ. Καρατζαφέρης συμπαρατάχθηκε επίσης με τον πρόεδρο της ΝΔ στο θέμα της μείωσης του 13ου και 14ου μισθού.

"Απόλυτη σύγκλιση με τους αρχηγούς" λέει ο Λ.Παπαδήμος - Εκχωρούν ή υπερασπίζονται;

Εικόνα
" "Απόλυτη σύγκλιση" των πολιτικών δυνάμεων για τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης  όσον αφορά το μέλλον του  13ου και 14ου  μισθού καθώς και για την απαίτηση της ΤΡΟΙΚΑΣ για την μείωση των κατώτατων μισθών, σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο.

Το σύστημα τα δίνει όλα για να συνυπογράψουμε την καταστροφή μας

Εικόνα
Κάτι παράξενο συμβαίνει στο δημόσιο λόγο. Από εκεί που όλοι μας (όσοι τουλάχιστον θεωρούμε τους εαυτούς μας αντιμνημονιακούς) βλέπαμε τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου 2011 ως ένα ακόμη βήμα για την οριστική μας αλυσόδεση στα δεσμά του Μνημονίου, αίφνης βλέπουμε το πράγμα να μεταβάλλεται: Η συμφωνία για το PSI, με όσα αυτή μπορεί να περιέχει (κηδεμονία της χώρας, αγγλικό δίκαιο, υποθήκευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας κλπ.) ανάγεται σε ζήτημα «ζωής και θανάτου» για την Ελλάδα, για την «επόμενη δόση», για την παραμονή μας στο ευρώ, για τη λειτουργία της οικονομίας. Και πολλοί από εμάς καταλαμβάνουμε τους εαυτούς μας να έχουμε και «αγωνία» για το αν θα «πετύχει» το PSI+.

Τα τέσσερα «αγκάθια» της εξωτερικής πολιτικής

Εικόνα
Εν μέσω της σοβαρότερης κρίσης που έχει αντιμετωπίσει η Ελλάδα μεταπολεμικά, με επιπτώσεις που απειλούν την ίδια την υπόστασή της, μια εξίσου σκοτεινή προοπτική διαγράφεται στον ορίζοντα των εθνικών θεμάτων. Τα τέσσερα βασικά ανοιχτά θέματα -οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, η τύχη του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και το Σκοπιανό- παραμένουν χαίνουσες πληγές, δίχως να διαφαίνεται πιθανότητα επίλυσης ή έστω ομαλής εξέλιξης σε κανένα από αυτά. Αντιθέτως, και τα τέσσερα μοιάζουν με ωρολογιακές βόμβες όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

Σαμαράς: Αστειότητες τα περί Επιτρόπου - Επιμένει στην διατήρηση μισθών και δώρων

Εικόνα
Την οργή της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η γερμανική αξίωση για τον ορισμό Επιτρόπου Προϋπολογισμού στην Ελλάδα μέσω ενός...  non paper που εστάλη από το Βερολίνο στους 17 υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης. Mετά από συνεννόηση με τον Αντώνη Σαμαρά, ο Εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε στο BriefingNews πως «πρόκειται για αστειότητες» και ξεκαθάρισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να τεθεί τέτοιο ζήτημα».

Οι 10 Εντολές Της Απιστίας!!!

Εικόνα
Ο δεκάλογος του άπιστου άνδρα… 1. Διαλέγω προσεκτικά την ερωμένη μου Ο Michael Douglas στην Ολέθρια Σχέση διάλεξε την Glenn Close. Δεν έχεις δει αυτή τη θαυμάσια ταινία; Να τη δεις. Περιλαμβάνει… ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, μπανιέρες, αίματα και βραστά κατοικίδια. Ίσως τότε καταλάβεις τη σημασία του να διαλέξεις με προσοχή την παρτενέρ σου. Πρέπει να βρεις μια γυναίκα που (μοιάζει να) έχει σώας τας φρένας, που συναινεί σε μια 100% σεξουαλική σχέση, μια γυναίκα που δεν θα σου ζητήσει τίποτα περισσότερο από αυτό και κυρίως, μια γυναίκα που δεν έχει ούτε έναν mutual friend με τη δική σου. Αν είναι και εκείνη σε σχέση θα διευκολυνθείς, διότι θα κρατήσει εχεμύθεια και θα καταλαβαίνει απόλυτα γιατί δεν μπορείς να συναντηθείτε Σάββατο βράδυ. Από την άλλη βέβαια, αν το μάθει ο δικός της, θα το μάθει και η δικιά σου. Ή θα καταλήξεις στο ΚΑΤ. Αλλά αυτό είναι ένα από τα πολλά ρίσκα που θα πρέπει να πάρεις.

Η ανατριχιαστικά διαπλεκόμενη δομή της "φωλιάς του κτήνους"

Εικόνα
  «Άφησέ με ελεύθερο να εκδίδω και να ελέγχω τα χρήματα ενός έθνους και δεν με ενδιαφέρει ποιος ψηφίζει τους νόμους του», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο M.A. Rothschild, επιφανές μέλος της ομώνυμης οικογένειας, η οποία ίδρυσε στα τέλη του 18ου αιώνα τα γνωστά τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Το περιοδικό «Crash» δημοσιεύει ένα γράφημα του 2009, που αναδημοσιεύουμε από το newsbeast.gr και το οποίο περιγράφει τη διαπλεκόμενη δομή της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών, της περίφημης «φωλιάς του κτήνους», όπως την αποκαλούν. [Αξίζει εδώ να επισημάνουμε ότι υπάρχει σημαντικό αφιέρωμα στο εν λόγω θέμα, το οποίο παραμένει καθώς φαίνεται δραματικά επίκαιρο, στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΠΟΛΕΜΟΣ & ΙΣΤΟΡΙΑ -Νο 156, Ιανουάριος 2012- με τίτλο "1939-1945 Β' ΠΠ - Ο άγνωστος πόλεμος στην οικονομία και στις μυστι

22 πράγματα που κάνουν τους Έλληνες μοναδικούς!

Εικόνα
22 πράγματα που για άλλους λαούς θα φαίνονταν παράξενα αλλά για μας είναι απλά η καθημερινότητα μας • Δεν τρως ποτέ βραδινό πριν τις 10μμ

Η ρωσική σφήνα Σαμαρά

Εικόνα
Το πιο χαριτωμένο πολιτικό ανέκδοτο που κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια στους διαδρόμους του Κρεμλίνου, έχει να κάνει με την περίφημη επίσκεψη Γιώργου τον Φεβρουάριο του 2010. Τότε που κυριολεκτικά η Ελλάδα καιγόταν και βρισκόταν με το ένα πόδι στην χρεοκοπία και με το άλλο στη θανάσιμη αγκαλιά του ΔΝΤ. Δεν χρειάζονται οι μαρτυρίες ομογενών βουλευτών ή άλλων παρατρεχάμενων για να μπεί κανείς στο πνεύμα του αστείου. Στο στενό περιβάλλον του Σεργκέι Λαβρώφ η ιστορία έχει πλέον «βρωμίσει». Και λέει ότι ο Γιώργος κλείστηκε σε ένα δωμάτιο, τετ-α-τετ με τον Πούτιν για την απλή επικύρωση μιας προαποφασισμένης(από την πλευρά της Μόσχας τουλάχιστον) συμφωνίας. Η Ελλάδα, θα έπαιρνε με συνοπτικές διαδικασίες ένα χαμηλότοκο δάνειο 25 δις ευρώ, μακράς αποπληρωμής και χαμηλού επιτοκίου. Είχε διευκρινιστεί αρμοδίως μάλιστα, ότι οι Ρώσοι θα μπορούσαν να συζητήσουν, αντι για την καταβολή ρευστού, την κάλυψη ενός(μικρού) μέρους του δανείου με την εξαγωγή ελληνικών αγροτικών προιόντων!

Λύσεις τώρα, δεν θα υπάρξει δεύτερη ευκαιρία

Εικόνα
Η Ελλάδα δέσμια μιας άπληστης ελίτ Ποια ομοιότητα μπορεί να έχει ο βιομηχανικός αέρας του Μανχάιμ με τη διαύγεια ενός ηλιόλουστου πρωινού στη Σαντορίνη;  Καμία. Αυτή η μικρή, πλην ουσιαστική, παραδοχή έχει εφαρμογή σε ένα πλήρες φάσμα της οικονομικής μας δραστηριότητας. Η Ελλάδα είναι μια χώρα ευλογημένη, προικισμένη με όλες τις ομορφιές της γης .  Δεν είναι δυνατόν αυτή η χώρα να βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία.  Κάτι δεν πάει καλά.

Φανταστικές εικόνες της φύσης!

Εικόνα
Εικόνες σαν πίνακας ζωγραφικής!

Ατάκες Γερμανού vs Έλληνα στη… δουλειά!

Εικόνα
Μερικές από τις χαρακτηριστικές εκφράσεις που χρησιμοποιούν οι Έλληνες και οι Γερμανοί αντίστοιχα στον χώρο εργασίας: Γερμανός:  Σοβαρά; Απίστευτο! Εντυπωσιακό! Έλληνας:  Πω, πω κουφάθηκα ρε που…τη!

Όλο το παρασκήνιο της επίσκεψης Σαμαρά στην Μόσχα, που έκαναν γαργάρα τα πασοκικά και αριστερο-προοδευτικά παπαγαλάκια

Εικόνα
Ο Σαμαράς με τον Ιβανόφ, "δεξί χέρι" του Πούτιν Ποιο είναι το κύριο μήνυμα της επίσκεψης Σαμαρά στην Μόσχα; Ότι οι Ρώσοι καλούν την Αθήνα να αλλάξει πολιτική απέναντι στη Μόσχα και να βγούν οι σχέσεις των δύο χωρών από την κατάψυξη και ότι δεν θέλουν επίσης ούτε κατά διάνοια να ακούνε ειδικά για το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ, και ότι. Τόσο πολύ όμως, πείραξε τους παρατρεχάμενους της Ιπποκράτους και κάποιους αντισαμαρικούς της κεντροδεξιάς που, προκειμένου να την αποδομήσουν την επίσκεψη, έφτασαν στο σημείο να λένε ότι ο Σαμαράς δεν συναντήθηκε με τον Πούτιν, επειδή- άκουσον, άκουσον- δεν κυκλοφόρησε φωτογραφία; Την στιγμή που ο εκπρόσωπος του Πούτιν, ο Πεσκόφ, έκανε ειδική ανακοίνωση ότι οι δύο άνδρες συναντήθηκαν.