Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιούλιος, 2012

Τι είναι το σφουγγάρι;

Εικόνα
Για πολλά χρόνια αυτό το ερώτημα ταλάντιζε τους επιστήμονες, χωρίς να καταφέρουν να καταλήξουν στο αν τελικά το σφουγγάρι είναι ζώο ή φυτό. Το 1825 ένας επιστήμονας, μελετώντας ένα "ζωντανό" σφουγγάρι, παρατήρησε στο μικροσκόπιο ότι το νερό που έμπαινε στους πόρους του, όταν στη συνέχεια έβγαινε έξω από αυτό, έμοιζε να είναι διαφορετικό.

Χαμός με τους διορισμούς στη Βουλή από Χρυσή Αυγή μέχρι ΣΥΡΙΖΑ! Διόρισαν μέχρι και γυναίκα με ανδρικό όνομα!

Εικόνα
Μία ιδιότυπη ιστορία διορισμών ημετέρων έχει στηθεί τις τελευταίες ημέρες με την οποία συνεχώς ασχολείται η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Για ποια αναλογία ένας προς δέκα μιλάμε που υποσχέθηκε η κυβέρνηση, ως ισοδύναμο μέτρο για να μην απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι. Εδώ μιλάμε για διορισμούς σχεδόν κάθε ημέρα, με μια μόνο διαφορά. Τους ονομάζουν μετακλητούς υπαλλήλους και τοποθετούνται παντού, για πλήρωση, όπως λένε κενών θέσεων. Και το σημαντικότερο διορίζουν μετακλητούς οι πάντες από τη ΝΔ, το ΠαΣοΚ, πρώην Πρόεδροι της Βουλής, πρώην Πρωθυπουργός έως και ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει βεβαίως νόμος που επιτρέπει τέτοιους διορισμούς, αλλά σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται η χώρα είναι ανάγκη να υπάρχουν τόσοι μετακλητοί σε πολιτικά γραφεία;

Ο ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ 1946-49

Εικόνα
Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων Ο κατά κανόνα προκλητικός Πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι δήλωσε προ ημερών ότι θα αποφύγει να εκφράζει δημοσίως απόψεις, οι οποίες πιθανόν να δίνουν άλλοθι στην Ελλάδα και να αποπροσανατολίζουν τη συζήτηση για το όνομα. Όμως η δήθεν καλή του διάθεση διανθίσθηκε από τις συνήθεις εθνικιστικές κορώνες της σκοπιανής προπαγάνδας περί «μακεδονικής μειονότητος» στην Ελλάδα και για το δικαίωμα επιστροφής των «πολιτικών προσφύγων του Ελληνικού Εμφυλίου», όπως ακριβώς είπε. Ας θυμηθούμε ποιούς εννοεί.

Νέος κύκλος επαφών με την Τρόικα - Σύσκεψη Σαμαρά - Στουρνάρα για τις αποκρατικοποιήσεις - Συνάντηση Βενιζέλου - τρόικα - Ανακοινώνονται μέσα στον Αύγουστο τα 20+1 νέα μέτρα - φωτιά για την οικονομία

Εικόνα
(upd2) Ανακοινώνονται μέσα στον Αύγουστο τα 20+1 μέτρα - φωτιά για την οικονομία, όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου. Πρόκειται για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ, για τα οποία θα καθοριστούν τις επόμενες μέρες στο νέο κύκλο των επαφών που έχει ξεκινήσει ανάμεσα στην Τρόικα και την κυβέρνηση. Η Τρόικα είχε το πρωί συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ από το μεσημέρι συναντάται με τον Ευ. Βενιζέλο. ΄Οπως έγινε γνωστό, η κυβέρνηση επιθυμεί το σπάσιμο σε δύο δόσεις του πακέτου των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ, για να μπορέσει να πάρει ανάσα η οικονομία και τα ελληνικά νοικοκυριά. Στο μεταξύ, το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά. Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Π. Μηταράκης και η νέα ηγεσία του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου ΤΑΙΠΕΔ Τ. Αθανασοπουλος και Γ. Εμίρης.

ΑΟΖ και Συρία αλλάζουν τις ισορροπίες στην περιοχή και φέρνουν αμερικανικές παρεμβάσεις

Εικόνα
Μέσα σε λίγες ημέρες επισκέφθηκαν την Αθήνα ο πρώην πρόεδρος τους Μπιλ Κλίντον, ουφυπουργός Οικονομικών Τσάρλς Κόλινς και ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Γκόρντον. Αυτό και μόνον  επιβεβαιώνει ότι λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και της ευρύτερης γεωπολιτικής αναταραχής στην περιοχή, εξαιτίας του ενεργειακού και της Συρίας, η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Ουάσιγκτον. Ιδιαίτερα οι εξελίξεις με τα τα κοιτάσματα στο Αιγαίο και την Συρία αναγκάζουν τους Αμερικανούς να εντείνουν την παρουσία τους στην περιοχή και να προβαίνουν σε παρεμβάσεις, όπως η προκλητική δήλωση του Φίλιπ Γκόρντον για την ελληνική ΑΟΖ, με την οποία τάχθηκε κατά των μονομερών ενεργειών. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Αμερικανός αξιωματούχος παρενέβη σε εθνικά ζητήματα και είπε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να ανακηρύξει μονομερώς την ΑΟΖ της.

Ο Φιλιπ Γκόρντον στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Εικόνα
Την Θεολογική Σχολή της Χάλκης, επισκέφθηκε ο αμερικανός βοηθός Υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Γκόρντον με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Τουρκία οπου έχει συνομιλίες για το θέμα της Συρίας. Τον Γκόρντον στην Θεολογική Σχολή τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Προύσας Ελπιδοφόρος, και τον ξενάγησε σε όλο το κτίριο. Ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, δήλωσεχαρακτηριστικά «είναι μεγάλη τιμή που επισκέφθηκα τη Σχολή που παρακολουθώ στενά το θέμα της επαναλειτουργίας της. Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Στην Τουρκία υπάρχουν θετικές εξελίξεις προς την κατεύθυνση αυτή. Η λειτουργία της Σχολής θα είναι μια κίνηση καλής θέλησης στα πλαίσια της ελευθερίας , θρησκευτικής κατανόησης. Ευχόμαστε να επισκεφθούμε σύντομα τη Σχολή όταν θα λειτουργεί»..

Ένα OSI 100 δις θα ήταν η τέλεια λύση αλλά κρατάμε μικρό καλάθι

Εικόνα
Τι ποσοστό αλήθειας υπάρχει στα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι οι πιστωτές μας προετοιμάζονται για αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας προς τον επίσημο τομέα (OSI), δηλαδή για κούρεμα των ελληνικών κρατικών ομολόγων που κρατά η ΕΚΤ και οι άλλες κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος καθώς και των διμερών δανείων των Ευρωπαίων, με μείωσή τους κατά 100 δις ευρώ; Μέχρι προχτές θα λέγαμε μηδαμινό. Από χτες το ξανασκεφτόμαστε. Η ιδέα μιας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους προς τον επίσημο τομέα είναι πολύ καλή, καθώς θα σήμαινε ένα όντως μεγάλο κούρεμα του χρέους μας – το οποίο δεν θα αφορούσε μάλιστα ελληνικά λεφτά όπως έκανε το PSI. Ένα τέτοιο κούρεμα λοιπόν, που θα έριχνε το χρέος κάτω του 100% του ΑΕΠ, σε συνδυασμό με τα νέα μέτρα ύψους 11.5 δις ευρώ, τα οποία με τη σειρά τους θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πρωτογενές πλεόνασμα τον δημόσιο προϋπολογισμό, θα είχαν σοβαρές πιθανότητες να αλλάξουν την εικόνα της ελληνικής οικονομίας και να τη φέρουν σε ένα σημείο

Αλλάζουν οι παραδοσιακοί ρόλοι στην ευρωπαϊκή οικονομία

Εικόνα
Αλλάζουν ακόμα και οι πιο παραδοσιακοί ρόλοι στην ευρωπαϊκή οικονομία, λόγω της κρίσης κρατικού χρέους και των παρενεργειών της για τον τραπεζικό κλάδο. Για την ομαλή λειτουργία της οικονομίας, οι τράπεζες πρέπει να δανείζουν και οι επιχειρήσεις να επενδύουν. Όμως, στην Ευρώπη, δεν συμβαίνει κανένα από τα δύο. Οι τράπεζες φοβούνται να δανείσουν ακόμα και η μία την άλλη, καθώς η δυσπιστία έχει ριζώσει βαθιά στο χρηματοοικονομικό σύστημα. Και οι επιχειρήσεις φοβούνται να επενδύσουν, καθώς προτιμούν να κρατήσουν τη ρευστότητά τους, ως ασπίδα προστασίας απέναντι στην πιστωτική ασφυξία και την επερχόμενη ύφεση. Και εάν αυτές οι συμπεριφορές είναι λίγο-πολύ δικαιολογημένες και αναμενόμενες σε καιρούς κρίσης, η πλήρης αντιστροφή των παραδοσιακών ρόλων μεταξύ των επιχειρήσεων και των τραπεζών, δεν μπορεί παρά να ξαφνιάζει. Με 2 τρισ. δολάρια σε πλεονάζουσα ρευστότητα, οι επιχειρηματικοί κολοσσοί της Ευρώπης και των ΗΠΑ γίνονται τώρα οι… χρηματοδότες των «άρρωστων» ευ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ

Εικόνα
Γεγονότα 30 π.Χ: Διεξάγεται η Μάχη της Αλεξάνδρειας, μεταξύ του Οκταβιανού και του Μάρκου Αντωνίου για τον θρόνο της Ρώμης. Ο Μάρκος Αντώνιος, παρά τις αυτομολήσεις από το στρατόπεδό του, επιτυγχάνει πύρρεια νίκη. Ο Οκταβιανός θα επανέλθει δριμύτερος σε λίγες μέρες για την «τελική λύση». 904: Οι Σαρακηνοί καταλαμβάνουν τη Θεσσαλονίκη και προβαίνουν σε σφαγές. 1920: Ο Ίων Δραγούμης δολοφονείται στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Παπαδιαμαντοπούλου στην Αθήνα από άνδρες της προσωπικής φρουράς του Ελευθέριου Βενιζέλου. ( Ιουλιανά ) 1922: Με έγγραφό τους, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού και διευθυντής της Εθνικής Πινακοθήκης, Γιώργος Χατζόπουλος, που σχεδίασε το τριφύλλι, και ο γενικός γραμματέας Μιχάλης Παπάζογλου, που το επέλεξε, ανακοινώνουν τη μετονομασία του Παναθηναϊκού από «Παναθηναϊκός Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος» (ΠΠΑΟ) σε «Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος» (ΠΑΟ).

Γερμανικό "σαμποτάζ" στην ρωσική πρόταση για τον ΟΣΕ - Ζημειώνουν το ελληνικό Δημόσιο

Εικόνα
Από την ομάδα των Γερμανών "τοποτηρητών" στην Ελλάδα εκπορεύονται σύμφωνα με πληροφορίες οι "τρικλοποδιές" κατά της πρότασης των ρωσικών σιδηροδρόμων, ώστε οι Ρώσοι  ενδιαφερόμενοι να αποβληθούν από την διεκδίκηση του ΟΣΕ.  Οι Ρώσοι έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους εδώ και τρία περίπου χρόνια αλλά το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν απαντούσε. Με την κυβέρνηση Σαμαρά τα πράγματα δεν άλλαξαν ουσιαστικά, παρά μόνο φραστικά. Έλληνες ενημέρωσαν τους Ρώσους πώς να διαμορφώσουν την τελική πρόταση ώστε να υπάρξει το μέγιστο όφελος για την Ελλάδα. Το κυριότερο στοιχείο ήταν ότι οι Ρώσοι θα έπρεπε να επιδιώξουν την μακρόχρονη ενοικίαση του ΟΣΕ και όχι την αγορά του. Με αυτό τον τρόπο δεν πρόκειται να χαθεί η εθνική περιουσία στον τομέα των κρίσιμων υποδομών και δεν θα κατηγορήσουν κάποιοι τη Ρωσία ότι εκμεταλλεύεται την οικονομική κρίση για να πάρει εθνική περιουσία για ένα κομμάτι ψωμί

Προκλητικό δημοσίευμα: Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι… Σκοπιανός!

Εικόνα
Οι βρετανικές εφημερίδες μετά τα προκλητικά δημοσιεύματα εις βάρος της χώρας μας, όπως αυτό της Sun για την πρωταθλήτρια του μπιτς-βόλεϊ Αρβανίτη,  εξακολουθούν απτόητες το ανιστόρητο και παραπλανητικό ”έργο” τους… Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Daily Telegraph έχει δημιουργηθεί ειδική στήλη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες με όλες τις χώρες που συμμετέχουν.
Εικόνα

Τα αρχαία Ελληνικά αρώματα

Εικόνα
Αρχαία Αρώματα: τα είδη και οι μέθοδοι επεξεργασίας Η αρωματοποιία αποτελούσε έναν κλάδο ξεχωριστό, που απαιτούσε δεξιοτεχνία, εφευρετικότητα, αλλά και την απαραίτητη μυστικότητα. Επρόκειτο για μια σπουδαία τέχνη για την οποία γράφτηκαν ποικίλα αρχαία συγγράμματα, με περιεχόμενο θεραπευτικό, καλλωπιστικό και επικουρικό. Οι αρχαίοι διέκριναν τα αρώματα σε δύο κατηγορίες. Σε αυτά που βρίσκονταν σε υγρή κατάσταση, τα έλαια, και στα παχύρρευστα και στερεά, τις αλοιφές. Τα ρήματα που χρησιμοποιούσαν αντίστοιχα ήταν το χρίω και το αλείφω, ενώ συναντάται επίσης το ξεραλοίφειν για επάλειψη σε στεγνό και όχι υγρό σώμα. Τα αρωματικά έλαια χαρακτηρίζονται ως ευώδη.

Αυστραλός Βουλευτής ποζάρει μπροστά σε αλυτρωτικό χάρτη της λεγόμενης “Μεγάλης Μακεδονίας!

Εικόνα
Προκαλεί ο βουλευτής Harry Jenkins, που φωτογραφίζεται µπροστά σε χάρτες της «Μεγάλης Μακεδονίας» και ζητά να αναγνωρίσει η χώρα του το κρατίδιο µε το όνοµα των ανιστόρητων ονείρων του. Φωτογραφίζεται µε… καµάρι µπροστά σε χάρτες που δείχνουν τα Σκόπια να φτάνουν έως τη Χαλκιδική και τον Ολυµπο. ∆εν πρόκειται για άλλον ένα γραφικό Σκοπιανό, αλλά για γνωστό Αυστραλό βουλευτή, ο οποίος µάλιστα...

Σε αναζήτηση «άριστου μείγματος» για τα μέτρα οι κυβερνητικοί εταίροι

Εικόνα
Ο Φώτης Κουβέλης εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ ) Χωρίς συμφωνία για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ έληξε το απόγευμα της Δευτέρας η συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως δήλωσε, εξερχόμενος ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Στουρνάρας, αναζητείται «το άριστο μείγμα» για τα παραπάνω μέτρα, απευθύνοντας παράλληλα προειδοποίηση ότι το ζητούμενο είναι «οι επιλογές μας να μην ακυρώσουν τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης και να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη».

Να φύγει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα

Εικόνα
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αγωνίστηκε σκληρά και επιτυχώς για να συνεργαστεί με τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης και την ΕΚΤ, όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας πριν δύο χρόνια και πλέον. Δεν ήταν ευχάριστη εμπειρία. Η ελληνική οικονομία δεν έχει επιτύχει στους στόχους ανάπτυξης και μείωσης χρεών και είναι σήμερα εγκλωβισμένη σε μετεκλογικά μπερδέματα. Αν δεν εκδηλωθεί μια θεαματική μείωση της διαμάχης και της άρνησης μεταξύ των συνεργατών τού ταμείου, έχει έρθει η ώρα να εγκαταλείψει το ΔΝΤ όλη την προσπάθεια στους ώμους τους. Το ΔΝΤ νοιώθει άβολα με την Ελλάδα και το εκδηλώνει εδώ και ένα χρόνο. Τότε, άρχισε να αναγνωρίζει την πραγματικότητα: Έπρεπε να έχει επιδιώξει από την αρχή την αναδιοργάνωση του ιδιωτικού ελληνικού χρέους και να έχει επιμεινει σε μια πιο ρεαλιστική άποψη για το πόση οικονομική ανάπτυξη μπορεί να παράγει η μια καταπονημένη και αρτηριοσκληρωτική

Η Sberbank στο Top-20 των Tραπεζών του κόσμου

Εικόνα
Η μεγαλύτερη Τράπεζα της Ρωσίας κατέλαβε τη 17η θέση ανάμεσα στις ισχυρότερες Τράπεζες διεθνώς. Μάλιστα, άφησε πίσω της τραπεζικούς κολοσσούς, όπως η Deutsche Bank και άλλες γνωστές Τράπεζες. Με χρηματιστηριακή αξία 62,4 δισεκατομμύρια δολάρια, η Sberbank εγγράφεται πλέον στις 20 κορυφαίες Τράπεζες παγκοσμίως με βάση την κεφαλαιοποίηση. Την περασμένη εβδομάδα, μοιράστηκε την 17 - 18η θέση με την αμερικάνικη US Bancorp, ενώ κατά τη διάρκεια των συναλλαγών ανήλθε ακόμα και στη 16η θέση, μπροστά από την Australian & New Zealand Banking Group. Η

Eισαγγελική έρευνα για τους "φτωχούς" στην Ελλάδα αλλά πλούσιους στο εξωτερικό

Εικόνα
Διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τους 731 φορολογούμενους που εξήγαγαν στην αλλοδαπή μεγάλα ποσά ενώ δήλωναν μικρό εισόδημα στην Εφορία Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ν. Τσάγγας, με αφορμή δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου, παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ιωάννη Σακελλάκο την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με την απόκρυψη από Έλληνες και αλλοδαπούς πολίτες περιουσιακών οικονομικών στοιχείων που υπάγονται σε φορολόγηση και τα οποία εξήχθησαν στο εξωτερικό. Ειδικότερα, ο κ. Τσάγγας ζητάει να ερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί ή όχι ποινικά κολάσιμα αδικήματα και σε καταφατική περίπτωση να ασκηθεί ποινική δίωξης σε βάρος των εμπλεκομένων προσώπων.

Ποιοι είναι οι 731 που έβγαλαν 1 δισ. στο εξωτερικό και δήλωσαν μόλις 2,5 εκατ. στην Εφορία

Εικόνα
Απίστευτα στοιχεία φοροδιαφυγή ς που προκαλούν σοκ έφεραν στην επιφάνεια οι πίνακες που παρέδωσε η Τράπεζα της Ελλάδας στο ΣΔΟΕ , με τα εμβάσματα έχουν σταλεί στο εξωτερικό μόνον το 2010 συγκρινόμενα μ τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν κατατεθεί για την ίδια χρονική περίοδο. Συνολικά, καταγράφονται 731 πολίτες Ελληνες και ξένοι που έβγαλε επισήμως σε τράπεζες του εξωτερικού το ποσό του 1 δισ. ευρώ την ώρα που στην Εφορία δεν δήλωσαν περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για μια επαναλαμβανόμενη πρακτική καθώς τα στοιχεία που υπάρχουν για το 2009 δείχνουν ότι τη χρονιά εκείνη υπάρχουν αντίστοιχα 735 άτομα που έβγαλαν στο εξωτερικό 1,247 δισ. ευρώ ενώ είχαν δηλώσει στην Εφορία μόλις 3 εκατ. Ευρώ. Σύμφωνα με τη σχετική λίστα που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα» το ρεκόρ κατέχει ο Ελληνας πολίτης Γ.Δ. (επώνυμο – όνομα) ο οποίος έβγαλε έξω 52.133.146,94 ευρώ, ενώ δήλωσε στην Εφορία...

"Στην Ελλάδα οι δράστες ενοχοποίησαν τα θύματα"

Εικόνα
    Ο παρουσιαστής Dylan Ratigan της δημοφιλούς εκπομπής "Τhe Dylan Ratigan Show" του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου MSNBC είχε μια ενδιαφέρουσα συνομιλία σε ζωντανή σύνδεση με τον γνωστό βετεράνο ρεπόρτερ και συγγραφέα Greg Palast. Η συζήτηση αφορούσε την κρίση στην Ελλάδα και τα πραγματικά αίτιά της. Κάποιες από τις έρευνες που έχει κάνει ο Palast έχουν συζητηθεί ευρέως, ιδιαίτερα σήμερα, που συνεχίζεται η οικονομική κρίση, και το ΔΝΤ έχει να επιδείξει μια πλούσια δράση στον τομέα των επιθέσεων εναντίον χωρών και της αφαίμαξης των λαών τους. Ενδεικτικά, το 1991 ο οικονομολόγος Joseph Stiglitz, πρώην διοικητικό στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Greg Palast και την βρετανική εφημερίδα The Observer, περιέγραψε το σχέδιο με τα 4 προβλέψιμα στάδια που το ΔΝΤ εφαρμόζει σε χώρες του Τρίτου Κόσμου με τις οποίες υπογράφει συμβόλαια δανεισμού. Eισαγωγή Greg Palast

ΟΡΓΟΥΕΛΙΚΕΣ ΕΥΡΩΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Εικόνα
Ο μεγαλύτερος φόβος των Γερμανών είναι οι κοινωνικές εξεγέρσεις και ο εμφύλιος πόλεμος, σαν αποτέλεσμα της χρεοκοπίας αρκετών κρατιδίων - κυρίως της Ρηνανίας Βεστφαλίας, η οποία έχει κατακλυσθεί από χιλιάδες μετανάστες Όπως έχουμε γράψει ένα χρόνο πριν (άρθρο μας), “Εάν η παραμονή μας στην Ευρωζώνη θα είχε ως αναπόφευκτη συνέπεια την υποταγή μας στο ΔΝΤ ή στη Γερμανία, την ολοκληρωτική απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, την κατάλυση της Δημοκρατίας, τις προσβολές στην υπερηφάνεια και στην αξιοπρέπεια μας, τη λεηλασία των δημοσίων επιχειρήσεων, την καταστροφή των μικρομεσαίων ελληνικών εταιρειών, τη συνέχιση της νόμιμης φοροδιαφυγής των ξένων πολυεθνικών, τη φορολογική «υφαρπαγή» της περιουσίας μας, το συνεχή περιορισμό του κοινωνικού κράτους και τη διαρκή μείωση των αμοιβών, μέχρι τo σημείο που η πιο κουραστική και εξοντωτική εργασία να μην μπορεί, με βεβαιότητα, να μας εξασφαλίσει καν τα απολύτως απαραίτητα – εάν οι εναλλακτικές λύσεις ήταν είτε αυτή η κα

Η ευρωζώνη και το σύνδρομο Lehman

Εικόνα
Ο τρόπος που οι ανισορροπίες της ευρωζώνης ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια του κόσμου δηλητηρίαζουν ότι αλληλεγγύη είχε δημιουργήσει η νομισματική ένωση. Αλλά δεν έχει επαρκώς εκτιμηθεί ότι οι ανισορροπίες αυτές οδηγήθηκαν στον ακραίο αυτό βαθμό από ιδιώτες επενδυτές. Όταν τα χρήματα έρεαν από, ας πούμε, τη Γερμανία στην Ισπανία ή την Ιρλανδία, γινόταν μεταξύ διαχειριστών των αποταμιεύσεων των Γερμανών - τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, συνταξιοδοτικά ταμεία –και ιρλανδικών και ισπανικών τραπεζών. Σήμερα η κρίση του χρέους, επίσης, προκύπτει μέσα από ιδιωτικές επενδυτικές αποφάσεις που μπορεί να βγάζουν νόημα ατομικά, αλλά είναι παράλογες συλλογικά. Οι πολιτικοί δεν είναι σε θέση να το λύσουν όλο αυτό γιατί έχουν υποκύψει στον ίδιο παραλογισμό.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ

Εικόνα
Γιορτάζουν: Ανδρόνικος, Ανδρονίκη. Γεγονότα 762: Ιδρύεται η πόλη της Βαγδάτης. 1824: Ο Γεώργιος Σαχτούρης καταναυμαχεί τον τουρκικό στόλο στη Σάμο, με αποτέλεσμα να κυριευτούν τρία τουρκικά πλοία, να βυθισθούν πολλά και να φονευτούν ή να πνιγούν 12.000 Τούρκοι. 1920: Σημειώνεται δολοφονική απόπειρα κατά του Ελευθέριου Βενιζέλου στο Παρίσι από δύο απότακτους αξιωματικούς, την ώρα που ο ελληνισμός γιορτάζει την υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών.

Έκτακτο σχέδιο 40 ημερών από τον Αντ.Σαμαρά για την αναστροφή του κλίματος

Εικόνα
Ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ζοζέ Μπαρόζο στο Μέγαρο Μαξίμου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ ) Αθήνα Σχέδιο 40 ημερών για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας, ώστε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση, επεξεργάζονται o πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών. Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, μεταξύ των πρωτοβουλιών που αναμένεται να αναλάβει ο κ. Σαμαράς περιλαμβάνονται μια κίνηση υψηλού συμβολισμού στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων με αιχμή τον ΟΠΑΠ, τα Λαχεία και το Ελληνικό, καθώς και η επιτάχυνση της διαδικασίας ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων.

AIΓΑΙΟ: Eνας απέραντος πετρελαιοφόρος ορίζοντας

Εικόνα
Πως και Γιατί φτάσαμε στις Γκρίζες Ζώνες και τους αεροδιαδρόμους – Από την Θάσο εως την Κύπρο Μια απίστευτη ιστορία φέρνουν σήμερα στο φως της δημοσιότητας... οι Aegean Times (AT) μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν 4 συνεργάτες του Portal. Οι ίδιοι άνθρωποι είχαν συνεργαστεί και πριν ένα χρόνο στην σύνταξη της μελέτης των AT που αφορούσε στα Ελληνοτουρκικά. Είναι πραγματικά απίθανο το πώς εκτυλίσσονται ιστορικά τα πρόσφατα γεγονότα που απαντούν σε ένα καίριο ερώτημα που επί δεκαετίες αποτελεί…«ταμπού» της Ελληνικής Πολιτικής αλλά και των δημοσιογράφων. Αν και οι συνεργάτες των AT ξεκίνησαν την έρευνα αυτή πριν πολλά χρόνια, φαίνεται σήμερα να καταλήγουμε σε ένα ασφαλές συμπέρασμα που θα σοκάρει πολλούς.

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τα πρόσθετα μέτρα

Εικόνα
  Κρίσιμες «εξετάσεις» συνεχίζει να δίνει η κυβέρνηση συνεργασίας, με τους πολιτικούς αρχηγούς να συναντώνται εκ νέου τη Δευτέρα, αλλά πλέον τα σενάρια για την τελική εξειδίκευση των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014 αφήνουν ανοικτό το παράθυρο της μη ανακοίνωσής του άμεσα, αφήνουν ένα χρονικό περιθώριο ίσως και μέχρι το Σεπτέμβρη, για να οριστικοποιηθούν οι νέες παρεμβάσεις. Σε κάθε περίπτωση οι εταίροι μας κατέστησαν σαφές, τις προηγούμενες ημέρες, είτε δια στόματος του ίδιου του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα, είτε με τα «μηνύματα» των μελών της Τρόικας όλες τις προηγούμενες ημέρες προς πάσα κατεύθυνση, ότι η συνέχιση της στήριξης της χώρας μας προϋποθέτει την εφαρμογή ενός μεγάλου προγράμματος λιτότητας, αλλά ο πρωθυπουργός και οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ πιθανόν δεν θα «κλειδώσουν» τα μέτρα της Δευτέρα και πάντως δεν θα τα παρουσιάσουν την ίδια ημέρα στην τρόικα.

Κυβερνητικές διαφωνίες και …απροθυμίες παρατείνουν την αγωνία για τα μέτρα 11,5 δις

Εικόνα
Αν κάποιοι περίμεναν ανακοινώσεις των μέτρων αύριο Δευτέρα μάλλον θα απογοητευτούν. Μάλιστα, στη νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, αύριο, δεν πρόκειται να κλειδώσουν τα μέτρα που θα αφορούν κατά κύριο λόγο μισθωτούς και συνταξιούχους. Τα «παζάρια» μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας αλλά και μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συνεχιστούν για αρκετό καιρό ακόμη, ίσως και να «φάνε» όλο το καλοκαίρι καθώς όπως όλοι αντιλαμβάνονται δεν είναι καθόλου εύκολες οι αποφάσεις. Από την μια η τρόικα ζητά επιτακτικά μέτρα και μάλιστα κοστολογημένα μέχρι τελευταίου ευρώ κι από την άλλη, υπάρχουν ακόμη διαφοροποιήσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Έτσι, αύριο θα γίνει μια ακόμη συνάντηση προκειμένου: Πρώτον να βρεθούνοι χρυσές τομές, για να το πούμε όσο πιο κομψά γίνεται, μεταξύ Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη και

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

Εικόνα
Γιορτάζουν: Καλλίνικος. ! Γεγονότα 1014: Η μάχη στο Κλειδί: Ο Βασίλειος Β' ο Βουλγαροκτόνος και ο στρατηγός του Νικηφόρος Ξιφίας, όχι μόνο συντρίβουν τον τσάρο των Βουλγάρων Σαμουήλ, αλλά τυφλώνουν έναν προς έναν τους 15.000 αιχμαλώτους τους. 1711: Ένας πρώην γενίτσαρος, ο Αχμέτ Καραμανλή, ιδρύει τη δυναστεία των Καραμανλήδων, που θα κυβερνήσει την περιοχή της Τριπολίτιδας (σημερινής Λιβύης) έως το 1835. Οι διάδοχοί του θα έρθουν σε προστριβές και διενέξεις με τους Αμερικανούς, καθώς έλεγχαν τους θαλάσσιους δρόμους της Μεσογείου. 1825: Αποτυγχάνει εξαιτίας της νηνεμίας που επικρατεί προσπάθεια μοίρας του ελληνικού στόλου υπό τον Κωνσταντίνο Κανάρη να πυρπολήσει τον αιγυπτιακό στόλο μέσα στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας. 1865: Ο βουλευτής και μετέπειτα πρωθυπουργός Σωτήριος Σωτηρόπουλος , απαγάγεται από τη συμμορία Λύγκου, για να απελευθερωθεί 36 μέρες αργότερα, στις 2 Σεπτεμβρίου, με την καταβολή λύτρων ύψους 80.000 δραχμών. Την περιπέτειά του εξισ

Κύπρος: Δύο νέες σημαίες Τουρκίας – ψευδοκράτους, κυματίζουν στα κατεχόμενα

Εικόνα
Ιούλιος 28, 2012. Δύο νέες μεγάλες σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους,  κυματίζουν από χθες σε περιοχή κοντά στο κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνα στα κατεχόμενα. Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, η τελετή ανάρτησης των σημαιών μεγέθους 6 επί 9 μέτρων, έγινε στο μέρος όπου του 1964 οι Ελληνοκύπριοι  είχαν κατεβάσει την τουρκική σημαία και ανέβασαν την ελληνική. Η ελληνική σημαία, προστίθεται, κατέβηκε το 1974 και αναρτήθηκε η τουρκική. Ο αρχηγός των κατοχικών δυνάμεων, στρατηγός Μεχμέτ Νταϊσάλ, άρχισε την ομιλία του με αναφορά στο ποίημα του πρώην ηγέτη των Τ/κ, Ραούφ Ντενκτάς «Εχω δύο σημαίες».

Σάλος με βουλευτή που έσκισε την Καινή Διαθήκη

Εικόνα
Ένας ακροδεξιός Ισραηλινός βουλευτής έσκισε ένα αντίτυπο της Καινής Διαθήκης προκαλώντας σάλο. Ο Μίχαελ Μπεν Άρι, του αντιπολιτευόμενου κόμματος της Εθνικής Ενότητας, είναι ένας από τους βουλευτές που έλαβαν ταχυδρομικά την Αγία Γραφή, που περιέχει τόσο την Παλαιά όσο και την Καινή Διαθήκη, εκ μέρους της Βιβλικής Εταιρείας του Ισραήλ. «Αυτό το αξιοκαταφρόνητο βιβλίο προκάλεσε το θάνατο εκατομμυρίων Εβραίων την περίοδο της Ιεράς Εξέτασης», δήλωσε ο βουλευτής στην ιστοσελίδα NRG-Maariv. «Είναι μια τρομερή πρόκληση εκ μέρους της Εκκλησίας. Το βιβλίο και αυτοί που το έστειλαν πρέπει να ριχθούν στον σκουπιδοντενεκέ της Ιστορίας», πρόσθεσε.

Αυτό είναι το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για την αναστήλωση των φορολογικών εσόδων

Εικόνα
Σχέδιο έκτακτου ανάγκης για τη στήριξη των φορολογικών εσόδων, το οποίο απλώνεται σε επτά μέτωπα, ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με στόχο την άμεση ενίσχυση των φορολογικών εσόδων και τον περιορισμό της «μαύρης τρύπας» του προϋπολογισμού που φθάνει το 1,5 δισ. ευρώ. Μεταξύ άλλων το σχέδιο, σύμφωνα με την ΗΜΕΡΗΣΙΑ, περιλαμβάνει: 1.Ελέγχους – εξπρές σε 100.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με ανοιχτές φορολογικές υποθέσεις 2.Ελέγχους με 10 κριτήρια σε ανώνυμες εταιρείες και ΕΠΕ 3.Νέα ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο 4.Ρύθμιση για την καταβολή των πρόσθετων φόρων που προκύπτουν με τα «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά σημειώματα σε δέκα δόσεις 5.Κίνητρα για τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων

Η Ελλάδα μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση

Εικόνα
Η κάλυψη μέσα στις επόμενες εβδομάδες των καθυστερήσεων στην εφαρμογή του Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής είναι το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης, η οποία καλείται να κάνει την υπέρβαση, διατηρώντας ταυτόχρονα τη χώρα στην ευρωζώνη και θέτοντας τις βάσεις για την έξοδο από την ύφεση. Το μήνυμα «τρέξτε και εμείς θα σας στηρίξουμε», που μετέφερε στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ-Μανουέλ Μπαρόζο, επιβεβαιώνει τη διάχυτη άποψη που κυριαρχεί στις Βρυξέλλες ότι εκείνο που έχει πλέον ζωτική σημασία είναι η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας έναντι των εταίρων εκείνων που αποτελούν την πλειοψηφία και επιθυμούν την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Εάν η κυβέρνηση τηρήσει τις δεσμεύσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις, κυρίως στις μεταρρυθμίσεις, βρεθεί και ένα βήμα μπροστά, τότε δεν έχει να φοβηθεί κανένα Ρέσλερ και κανένα Σόιμπλε, επισημαίνουν στη βελγική πρωτεύουσα. Αλλωστε, ο βασικός λόγος που ήρθε ο κ. Μπαρόζο στην Αθήνα ε

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Αριθμοί και ιστορίες...

Εικόνα
Αριθμοί και νούμερα για ρεκόρ, ανάμεσα σε 5 ολυμπιακούς κύκλους, που έχουν να πουν πολλές - γνωστές και άγνωστες - ιστορίες. Το λατινικό που εξελίχθηκε σε ιδεώδες - χωρίς ντόπα, όμως - «Citius, Altius, Fortius» (πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά), το πρότεινε ο Πιερ ντε Κουμπερτέν κατά τη «γέννηση» της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, το 1894. Η έναρξη των Αγώνων της 1ης Ολυμπιάδας στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε στις 6 Απριλίου 1896 (25 Μαρτίου με το παλιό ημερολόγιο) που συνέπιπτε με τη Δευτέρα του Πάσχα για τους ορθοδόξους και με την εθνική επέτειο της ανεξαρτησίας της Ελλάδας. Το Παναθηναϊκό Στάδιο ήταν κατάμεστο από 80.000 θεατές. Ο νερουλάς Σπύρος Λούης, από το Μαρούσι, τερμάτισε πρώτος μεταξύ 18 αθλητών στο Μαραθώνιο, σε 2 ώρες, 58 λεπτά και 50 δεύτερα. Ο διάδοχος Κωνσταντίνος και ο αδελφός του κατέβηκαν μαζί με το πλήθος και σήκωσαν ψηλά τον Λούη.

Ξαφνικά τελεσίγραφο Μόσχας στην Δύση - Στέλνει κι άλλο Α/Τ στην Α.Μεσόγειο

Εικόνα
"Δεν...δεν θα εξετάσουμε αιτήματα ούτε θα δώσουμε την συγκατάθεσή μας σε έρευνες πλοίων με ρωσική σημαία, αλλά ούτε και στην εφαρμογή άλλων περιοριστικών μέτρων ως προς αυτά" , αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς σε μία εξέλιξη που ουσιαστικά αποτελεί τελεσίγραφο στην Δύση μετά το επεισόδιο με στο πλοίο ΑLDAY. Η δήλωση έρχεται φαινομενικά σε πλήρη αντιδιαστολή με την ανάκληση του πλοίου που μετέφερε τρία ανακατασκευασμένα ελικόπτερα Mil Mi-25 και μία συστοιχία του αντιαεροπορικού συστήματος Pechora. Το ρωσικό τελεσίγραφο ήρθε ως απάντηση στις νέες κυρώσεις της ΕΕ σύμφωνα με τις οποίες απαιτείται οι κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης να πραγματοποιούν έρευνες σε πλοία ύποπτα για μεταφορά όπλων στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ

Εικόνα
Επέτειοι: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ηπατίτιδας . Γιορτάζουν: Ακάκιος, Δροσούλα, Ειρήνη. Γεγονότα 1821: Οι Σουλιώτες , πολιορκούμενοι από τον Ομέρ Βρυώνη, εγκαταλείπουν οριστικώς το Σούλι. 1822: Η καταστροφή της στρατιάς του Δράμαλη ολοκληρώνεται στο Αγιονέρι Αργολίδας από τους άνδρες του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, του Δημήτριου Υψηλάντη, του Παπαφλέσσα και του Νικηταρά. 1900: Ο Λουίς Λάσινγκ δημιουργεί στο Κονέκτικατ ένα σάντουιτς, που το ονομάζει χάμπουργκερ . 1920: Ο σουλτάνος Μεχμέτ ο 6ος υπογράφει τη Συνθήκη των Σεβρών, που βάζει την οριστική «ταφόπλακα» στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η Ελλάδα κερδίζει εδάφη και γίνεται «η χώρα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών», σύμφωνα με τον Ελευθέριο Βενιζέλο. (10 Αυγούστου με το νέο ημερολόγιο)

Φίλιπ Γκόρντον προς Ελλάδα: «Μην κηρύξετε μονομερώς την ΑΟΖ»

Εικόνα
Με μια επίσκεψη-αστραπή, η οποία όμως περιελάμβανε μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας, την ΑΟΖ και την κατάσταση στη Συρία, ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Φίλιπ Γκόρντον έδωσε το στίγμα των αμερικανικών θέσεων για τα καυτά ζητήματα της οικονομίας και της περιφερειακής ασφάλειας. Ο αμερικανός αξιωματούχος, που μετά την Ελλάδα μεταβαίνει στην Τουρκία για συνομιλίες με την εκεί ηγεσία κυρίως γύρω από το καυτό μέτωπο της Συρίας, συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη .

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Αμερική, Τουρκία, Ελλάδα – Ένα μικρό μάθημα πολιτικής

Εικόνα
O Πρόεδρος των ΗΠΑ και ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας είχαν μια συνάντηση σχετικά με το αν θα μπορούν να περνάνε τα Αμερικάνικα στρατεύματα από την Τουρκία για τη Μέση Ανατολή. Ο Τούρκος δεν συμφώνησε τελικά με αποτέλεσμα να εξοργίσει τον Αμερικάνο. Μετά από μέρες ο Τούρκος φοβισμένος την αντίδραση του Πλανητάρχη τον παίρνει τηλέφωνο και του λέει : - Αγαπητέ μου είδα χθες ένα όνειρο και σε θυμήθηκα. - Τι όνειρο; ρωτάει ο Πλανητάρχης. - Είδα, του λέει , την Τουρκία με καινούριους δρόμους, πλατείες, αεροδρόμια, λιμάνια, κτίρια και στην ταράτσα κάθε κτιρίου υπήρχε ένα πανό που έγραφε για την Αμερικανοτουρκική φιλία!

Συμπλοκή Σύρων και Ιορδανών στα σύνορα ανησυχεί…

Εικόνα
Print PDF Πυρά αντάλλαξαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής ιορδανικές και συριακές μονάδες στα σύνορα των δύο χωρών σε ένα ακόμη επεισόδιο κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ του Αμάν και της Δαμασκού. Σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της Ιορδανίας, η σύντομη ανταλλαγή πυρών έγινε στην περιοχή Ταλ αλ Σιαχάμπ και προήλθε από την ενέργεια των συριακών δυνάμεων να πυροβολήσουν εναντίον μιας ομάδας περίπου 300 προσφύγων που προσπαθούσαν να διαφύγουν στην Ιορδανία. Οι δυνάμεις της Ιορδανίας επέστρεψαν τους πυροβολισμούς, δήλωσε η ίδια πηγή, σημειώνοντας ότι για περίπου 10 λεπτά δόθηκε μάχη μεταξύ των πλευρών.

Στην Τράπεζα Πειραιώς το υγιές τμήμα της Αγροτικής Τράπεζας

Εικόνα
Η άδεια της παλαιάς τράπεζας θα ανακληθεί και η παλαιά Αγροτική θα τεθεί σε ειδική εκκαθάριση   (Φωτογραφία:  Eurokinissi ) Πραγματοποιήθηκε η διάσπαση της Αγροτικής Τράπεζας σε «καλή» και «κακή» τράπεζα. Όπως ανακοινώθηκε, η Τράπεζα της Ελλάδος προχώρησε στη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς κατόπιν σχετικής πρότασης της τελευταίας. Από κοινού οι τράπεζες θα έχουν σύνολο ενεργητικού 75 δισ. ευρώ, καταθέσεων 35 δισ. ευρώ και χορηγήσεων 47 δισ. ευρώ. Το προσωπικό του Ομίλου ανέρχεται σε 17.000 εργαζόμενους και το σύνολο του δικτύου των καταστημάτων σε 1.230, με παρουσία σε εννέα ακόμη χώρες εκτός Ελλάδας.

Το ελληνικό πόδι είναι διαφορετικό από όλες τις άλλες φυλές

Εικόνα
Είναι η κατάσταση κατά την οποία το δεύτερο δάχτυλο του ποδιού μας, αυτό δίπλα στο μεγάλο, είναι μακρύτερο από το πρώτο. Στα φυσιολογικά πόδια υπάρχουν 3 τύποι. Το Αιγυπτιακό Πόδι, στο οποίο από το μεγάλο δάχτυλο μέχρι το μικρότερο υπάρχει μια διαγώνιος ευθεία με το μεγάλο δάχτυλο μακρύτερο από όλα, το Ρωμαϊκό Πόδι ή και τετράγωνο, όπου όλα τα δάχτυλα είναι σε μία οριζόντια ευθεία και το Ελληνικό Πόδι όπως περιέγραψα πριν. Η μεγάλη (70-80%) πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού έχει το Αιγυπτιακό Πόδι, καθώς είναι το «κανονικό» οστεολογικά, αυτό το οποίο «πρέπει» να έχει ο κάθε άνθρωπος με βάση την οστεϊκή κατασκευή του είδους μας. Υπάρχει ολόκληρο κίνημα μάλιστα στις ιατρικές κοινότητες παγκοσμίως, να καταργηθεί ο όρος «Αιγυπτιακό» καθώς είναι το ορθό επιστημονικά.

Εντυπωσιακά είδη αχινού που δεν έχετε ξαναδεί

Εικόνα
Οι αχινοί γενικά βρίσκονται σε βράχια ή σε μέρη με φύκια σε μικρό βάθος και ανήκουν στην συνομοταξία των Εχινοδέρμων, όπως και οι αστερίες, ενώ είναι απο τα μακροβιότερα θαλάσσια πλάσματα, αφ ού φτάνει έως και τα 200 χρόνια ζωής. Εκτός όμως απο την κλασσική εικόνα του μαύρου αγκαθωτού αχινού των Ελληνικών ακτών, υπάρχουν κι άλλα εντυπωσιακά είδη του, που δεν είχατε φανταστεί. 1.Strongylocentrotus purpuratus Γνωστός ως ο μωβ αχινός της Καλιφόρνια. Αυτό το είδος αχινού έχει ένα βαθύ πορφυρό χρώμα και ζει στις ανατολικές ακτές του Ειρηνικού ωκεανού. Η διάμετρός του μπορεί να φτάσει τα 4 εκατοστά και η διάρκεια ζωής του τα 70 χρόνια. Αυτό το είδος αχινού έχει 7.700 κοινά γονίδια με τον άνθρωπο.

Ζητά συνάντηση με Σαμαρά ο Γκρούεφσκι

Εικόνα
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ καλεί τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά σε συναντήσεις, προτείνοντας και ημερομηνίες Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι θα αποφύγει οποιαδήποτε σχόλια για το ζήτημα της ονομασίας τους επόμενους μήνες, ενώ καλεί τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά σε συναντήσεις, αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ. «Ο κ. Γκρούεφσκι θα αποφύγει, τους επόμενους μήνες, οποιουδήποτε είδους σχόλια τόσο για το ζήτημα της ονομασίας, όσο και για ουσιαστικής σημασίας ζητήματα για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και δεν πρόκειται να απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων επί σχετικών θεμάτων. Στόχος είναι να μην αφεθούν περιθώρια ώστε δηλώσεις του πρωθυπουργού Γκρούεφσκι να χρησιμοποιηθούν ως άλλοθι για αποπροσανατολισμό από το διμερές ζήτημα αλλά και για να μην αποτελέσουν αντικείμενο εκμετάλλευσης εκ μέρους μεμονωμένων ατόμων και π

Μπένι Σάνον: ο Μωυσής ήταν υπό την επήρεια παραισθησιογόνων όταν έλαβε τις Δέκα Εντολές

Εικόνα
Είναι καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ, ονομάζεται Μπένι Σάνον, συγκαταλέγεται στους κορυφαίους ακαδημαϊκούς της χώρας του και έχει αναπτύξει μία πολύ ενδιαφέρουσα θεωρία, σύμφωνα με την οποία η βιβλική περσόνα που κλήθηκε στο όρο Σινά για να παραλάβει τις πλάκες με το Νόμο και οδήγησε το λαό του Ισραήλ έξω από την Αίγυπτο στη γη της Επαγγελίας, ήταν ένας από τους πρώτους ψυχεδελικούς «εξερευνητές».... Προκειμένου να στηρίξει τη θεωρία του, ο Σάνον λέει ότι το δέντρο της ακακίας, το οποίο αναφέρεται συχνά στη Βίβλο, περιέχει μία από τις πιο παραισθησιογόνες ουσίες που έχουν καταγραφεί ποτέ.