Δήλωση-απολογία στην Τουρκία για τους ιμάμηδες




Επιτέλους και ύστερα σχεδόν από 48 ώρες από τις απειλές Ερντογάν αναφορικά με το  καθεστώς των μουσουλμάνων ιεροδιδασκάλων στη Θράκη, το ΥΠΕΞ φαίνεται πως… συγκινήθηκε εκδίδοντας ανακοίνωση αναφορικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί.
Να σημειώσουμε είχαν προηγηθεί δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μπουλέντε Αρίντς, ενώ σήμερα ο Ρ.Τ.Ερντογάν "κάρφωσε" τον Α.Σαμαρά ότι υποχώρησε στην απαίτησή του και πως ο Έλληνας πρωθυπουργός του είπε ότι "το θέμα των ιμάμηδων θα επενεξεταστεί"! 
Πιο συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του  ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας είπε:


«Εάν αποδίδονται σωστά τα όσα φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, θα ήθελα να σημειώσω ότι τα θέματα που αφορούν στη μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη, τα χειρίζεται με υπευθυνότητα η Ελληνική Πολιτεία, στο πλαίσιο των αρχών της ισονομίας, της ισοπολιτείας και της ελεύθερης άσκησης των θρησκευτικών δικαιωμάτων της μειονότητας. Αυτό επιβεβαιώνει η πρόσφατη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων. Η Ελληνική Πολιτεία κινείται πάντοτε με σεβασμό στις Διεθνείς Συμβάσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τέτοιες δηλώσεις κάθε άλλο παρά βοηθούν το κλίμα στις διμερείς μας σχέσεις».

Το ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν παρεμβαίνει ευθέως στα ελληνικά πολιτικά πράγματα, ακόμα και στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, αυτό για το ΥΠΕΞ, προφανώς είναι ήσσονος σημασίας ζήτημα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!