ΑΣΦΑΛΕΣ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ Ανακοίνωση ΥΠΕΞ για την επίθεση στο "Island of Rhodes"

Ασφαλείς είναι όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα ελληνικού πλοίου που δέχθηκε πυρά στο Πόρτ Σάιντ σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.
 
Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος επικοινώνησε άμεσα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, ο οποίος βρίσκεται στην Αδδίς Αμπέμπα, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί η αιγυπτιακή κυβέρνηση για τον εντοπισμό τον υπευθύνων. 
 
Επιπλέον με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αίγυπτο βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να παράσχει κάθε δυνατή συνδρομή σε Έλληνες πολίτες  που ενδεχομένως βρίσκονται στην περιοχή
 
Σημειώνεται ότι για το επεισόδιο ενημερώθηκαν άμεσα ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όπως και τον Υπουργό Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης.
 
Το επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Πόρτ Σάιντ όταν το ελληνικής ιδιοκτησίας πλοίο "Island of Rhodes" δέχθηκε πυρά από αγνώστους κατά τη διενέργεια τακτικής επιθεώρησης από τον Προξενικό Λιμενάρχη. 
 
Η κατάσταση στο Πόρτ Σάιντ είναι τεταμένη καθώς έχουν ξεσπάσει επεισόδια μετά την έκδοση δικαστικής απόφασης για την ποδοσφαιρική τραγωδία το 2012, που είχε στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερα από 70 άτομα.
 
Αμέσως μόλις το πλοίο δέχθηκε πυρά, αναχώρησε από το λιμάνι. Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι ασφαλείς, όπως και ο Προξενικός Λιμενάρχης που διενεργούσε τον έλεγχο.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!