Σοσιαλιστική Διεθνής και πράσινα άλογα


Πάντα είχα μια απορία. Ποια είναι η αποστολή και το έργο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ειδικά σε μια εποχή που η έννοια του σοσιαλισμού έχει χάσει το νόημά της. Ως εκ τούτου, μεγάλη απορία δημιουργεί και το έργο του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που τα τελευταία χρόνια είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.
Όσο διεκδικούσε την εξουσία στην Ελλάδα ο κ. Παπανδρέου χρησιμοποιούσε τη Διεθνή για την αυτοπροβολή του. «Είδατε ο Γιωργάκης που έγινε Γιώργος και προσκυνάνε όλοι οι ξένοι ηγέτες»; έλεγαν εφημερίδες και δημοσιογράφοι που είχαν αναλάβει το θεάρεστο έργο της οικοδόμησης του προφίλ του. Έπρεπε σώνει και καλά από γιος του Ανδρέα να αναδειχθεί και ηγέτης διεθνούς προβολής.

Μετά που έγινε πρωθυπουργός, πήγε ορισμένα ταξίδια με τους «Σοσιαλιστές» ηγέτες, έφερε και μερικούς εδώ στην Ελλάδα, έφτιαξε και το Συμπόσιο της Σύμης που δεν έγινε ποτέ στη Σύμη και δεν καταλάβαμε ποτέ τι έκανε και όλα κυλούσαν υπέροχα στον παράδεισο του ΓΑΠ.
Αφού απομακρύνθηκε από την εξουσία ο κ. Παπανδρέου επανεξελέγη πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς η οποία έχει, παρεμπιπτόντως καμιά 150αριά μέλη που πληρώνουν συνδρομή μερικές χιλιάδες ευρώ, βρίσκονται, τα λένε, χαράσσουν πολιτική κι επιστρέφουν στα σπίτια τους, μέχρι την επόμενη συνάντηση. Κάτι σαν… reunion όπου κατά καιρούς προστίθενται κι άλλα μέλη για να κλαίνε το σοσιαλισμό που ονειρεύτηκαν στα παιδικά τους χρόνια.
Ο πρόεδρος Γιώργος, λοιπόν, λείπει συνεχώς σε ταξίδια προκειμένου να οργανώσει αυτή την ομάδα των Σοσιαλιστών. Πότε πάνε σε μια πόλη, πότε σε κάποιο εξωτικό προορισμό, κάνουν τα μπάνια τους, τα λένε χαλαρά και είναι μια ωραία ατμόσφαιρα. Βέβαια, το οξύμωρο είναι ότι οι δήθεν Σοσιαλιστές που τυγχάνει να είναι και ηγέτες στη χώρα τους, μόλις επιστρέφουν σ’ αυτήν ακολουθούν τις πιο ακραίες πολιτικές που ουδεμιά σχέση έχουν με αυτά που συζητούν.
Αυτή λοιπόν τη Σοσιαλιστική Διεθνή που κορυφαίος είναι ο ΓΑΠ, κάποιοι θέλουν να τη διαλύσουν. Ήδη υπάρχουν αποσχιστικές τάσεις, διότι θεωρείται πολύ ξεπερασμένη οργάνωση ενώ έχουν γίνει σοβαρές καταγγελίες αφενός για διαφθορά κι αφετέρου γιατί έχει στους κόλπους της μέχρι και δικτάτορες ή ακόμη και κάτι περίεργους αφρικανούς και νοτιοαμερικανούς ηγέτες. Πρόσφατα αποχώρησε ουσιαστικά το SPD, το γερμανικό σοσιαλιστικό κόμμα το οποίο μάλιστα, φημολογείται ότι θέλει να δημιουργήσει μια νέα οργάνωση. Επίσης, λέγεται ότι και ο Ευάγγελος Βενιζέλος σκέφτεται την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από τη Σοσιαλιστική Διεθνή, πιθανότατα προκειμένου να τη «σπάσει» στον κ. Παπανδρέου.
Σκεφτείτε το οξύμωρο. Να αποχωρήσει το ΠΑΣΟΚ (χ….ε η φοράδα στ’ αλώνι που λέει και ο λαός) και πρόεδρος να είναι ο Γ. Παπανδρέου ο οποίος,  μάλιστα, μπορεί να διαγραφεί και να μην είναι καν μέλος του κόμματος. Μιλάμε για τρελές καταστάσεις που δείχνουν ότι στους κόλπους των Σοσιαλιστών όλου του κόσμου επικρατεί μπάχαλο. Ιδεολογικό κι όχι μόνο.
Θα πει κανείς, μα και το αντίστοιχο Λαϊκό Κόμμα έτσι λειτουργεί. Λάθος, διότι τα κεντρώα και δεξιά κόμματα δεν έχουν την οργάνωση της Διεθνούς, δεν κάνουν ταξιδάκια αναψυχής ούτε «επανάσταση» του καναπέ.
Αλλά έτσι κι αλλιώς είναι τόσο ξεπερασμένα αυτά τα μορφώματα που προκαλούν γέλιο και απασχολούν μόνο τα μέλη τους. Για πιο λόγο δηλαδή να συναντώνται αυτές οι οργανώσεις όταν έχουν θολώσει τόσο οι γραμμές; Τι δουλειά έχει π.χ. το ΠΑΣΟΚ να αποκαλείται σοσιαλιστικό κόμμα ή πώς μπορεί να εξηγήσει ο Αγιάλα της Χιλής που είναι γραμματέας ότι δεν έχει καμιά σχέση με τις σοσιαλιστικές ιδέες.
Οι Σοσιαλιστές όλου του κόσμου βρίσκονται σε ιδεολογική σύγχυση και δεν ξέρουν τι ακριβώς πρεσβεύουν, που το πάνε και τι σκέφτονται για το μέλλον του πλανήτη. Όμως, αν η Σοσιαλιστική Διεθνής είναι μια οργάνωση για να καλοπερνάνε τα 150 μέλη του πάει καλά. Ας το πουν για να το ξέρουμε. Όμως, πρέπει ο λαός κάθε χώρας που αυτός πληρώνει τη συγκεκριμένη συνδρομή να ξέρει που πάνε τα λεφτά του. Γιατί από σοσιαλιστικά λόγια, σοσιαλιστικές ιδέες και πράσινα άλογα χορτάσαμε χρόνια τώρα.http://www.antinews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!