ΤΟ ΣΔΟΕ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΟ ΣΟΪ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ. 10 εκατ. ευρώ πρόστιμο στα ξαδέλφια του



 
 
Στα 10 εκατ.ευρώ φτάνουν τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις για τις δύο οικογένειες των εξαδέλφων του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου που περιλαμβάνονταν στους μεγαλοκαταθέτες της λίστας Λαγκάρντ σύμφωνα με το πόρισμα που παραδόθηκε από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στη Βουλή.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα αναφέρει ότι η αποκρυβείσα ύλη για την κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου και τον σύζυγό της Συμεών Συκιαρίδη για την τελευταία δεκαετία αγγίζει τα 4,1 εκατ.ευρώ. Για την άλλη εξαδέλφη του πρώην υπουργού Οικονομικών κυρία Μαρίνα Παπακωνσταντίνου και τον σύζυγό της Ανδρέα Ρωσσώνη η αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη αγγίζει τα 1,2 εκατ.ευρώ.
 
Κάτοπιν τούτου, σύμφωνα με τον κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, οι δύο οικογένειες θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις συνολικού ύψους περί τα 10 εκατ.ευρώ.
 
Κατά τη διάρκεια του φορολογικού ελέγχου οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ συνέκριναν τα δηλωθέντα εισοδήματα των οικογενειών των δύο εξαδέλφων του κ. Παπακωνσταντίνου με τις καταθέσεις τους σε όλες τις ελληνικές τράπεζες, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν τις μεγάλες διαφορές των 5,3 εκατ.ευρώ.
 
Έπειτα από την ολοκλήρωση του φορολογικού ελέγχου από το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι είχε νόημα το να αφαιρεθούν τα ονόματα των δύο εξαδέλφων του κ. Παπακωνσταντίνου από την λίστα Λαγκάρντ προκειμένου να μην ελεγχθούν φορολογικά. 
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!