Καθημερινά 15.000 κυβικά μέτρα βιομηχανικών λυμάτων καταλήγουν στο Θερμαϊκό κόλπο

 Καθημερινά 15.000 κυβικά μέτρα βιομηχανικών λυμάτων καταλήγουν στο Θερμαϊκό κόλπ


Σοκαριστικά στοιχεία που αφορούν τη μόλυνση στο Θερμαϊκό κόλπο αποκαλύφθηκαν στο Περιφερειακό συμβούλιο. Καθημερινά καταλήγουν εκεί 15.000 κυβικά μέτρα βιομηχανικών λυμάτων, ενώ επί πολλά χρόνια υπολειτουργεί χωρίς νόμιμες άδειες η Μονάδα Κατεργασίας Αποβλήτων της Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης. Αυτά ανέφερε σε επερώτησή του προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ο επικεφαλής της παράταξης που πρόσκειται στη ΔΗΜΑΡ, Αδάμ Δράγας.

Ο ίδιος ζήτησε πληροφόρηση από την Περιφέρεια, επισημαίνοντας ότι παρά την 18μηνη παράταση που δόθηκε για την ανασυγκρότηση της μονάδας εκ μέρους της ΕΤΒΑ, δεν έχει γίνει τίποτα έως τώρα, με αποτέλεσμα να εκδοθεί νέα απόφαση παύσης λειτουργίας της από τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης.
«Η μονάδα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις ποσότητες των υγρών αποβλήτων που παράγονται ενώ είναι άλυτα πολλά προβλήματα λειτουργίας της. Οταν αδειοδοτήθηκε, το 1997, δεν διέθετε άδεια διάθεσης υγρών αποβλήτων και λυματολάσπης, ενώ με απόφαση του τότε υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ συνυπεύθυνες για τη λειτουργία τους τέθηκαν η ΕΤΒΑ και η ΕΥΑΘ», είπε για το θέμα ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Φάνης Παπάς ο οποίος ενημέρωσε για το ζήτημα το Περιφερειακό Συμβούλιο, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Ακόμη επεσήμανε πως από τα έργα που υποσχέθηκε η ΕΤΒΑ έγιναν μόνο κάποια, ενώ ακολούθησε η απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης για την παύση λειτουργίας της μονάδας και η προσφυγή των εταιρειών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Πριν από 20ημέρες το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας για την αναβάθμιση της Μονάδας Κατεργασίας Αποβλήτων, που προβλέπει ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σε 36 μήνες, ώστε να απαλλαγεί ο Θερμαϊκός από την κυριότερη πηγή ρύπανσής του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!