Χημικά που προκαλούν εγκαύματα ρίχνουν στην Τουρκία -Εικόνες σοκ

16.06.2013 | 18:27
Εικόνες σοκ από την Τουρκία όπου το καθεστώς Ερντογάν φαίνεται ότι έχει χάσει κάθε έλεγχο. Χημικά τα οποία προκαλούν εγκαύματα στους διαδηλωτές ρίχνουν οι αστυνομικές δυνάμεις, προκαλώντας σοκ σ΄ όλο το κόσμο.

Η πληροφορία πως η αστυνομία έριξε χημικά μέσα στο νερό με το οποίο «απέκρουσε» τους διαδηλωτές της πλατείας Ταξίμ επιβεβαιώθηκε από Τούρκους γιατρούς αναφέρει το iReport του CNN. Χημικά που μόλις έρθουν σε επαφή με το δέρμα προκαλούν εγκαύματα.
Μέσω twitter κάνουν το γύρο του κόσμου φωτογραφίες από τα εγκαύματα που προκλήθηκαν στα σώματα διαδηλωτών. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. 




Παράλληλα στο διαδίκτυο εμφανίστηκαν φωτογραφίες με αστυνομικούς να βάζουν κάποιες ουσίες στις υδροφόρες.
Ο νομάρχης της Κωνσταντινούπολης διέψευσε τις πληροφορίες όμως δεν ξεκαθάρισε το τι περιλαμβάνει το νερό. « Όσοι διαδίδουν πως γίνεται χρήση χημικών ψεύδονται, το νερό περιλαμβάνει κάποια φάρμακα όμως δεν είναι χημικές ουσίες».
Δεν έχει αποσαφηνιστεί τι φάρμακο είναι αυτό που υπάρχει στο νερό, κάποιοι μιλούν για δακρυγόνο σε υγρή μορφή. Ο Ιατρικός Σύλλογος Κωνσταντινούπολης εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση των τραυματιών.


Φαίνεται πως η εντολή Ερντογάν είναι να καταστείλει η αστυνομία με κάθε τρόπο τις διαδηλώσεις τόσο στην Κωνσταντινούπολη και την πλατεία Ταξίμ όσο και στην Άγκυρα. Έτσι μεταφράζεται η βία των αστυνομικών αρχών το βράδυ του Σαββάτου, στην Κωνσταντινούπολη, όταν έγινε εισβολή στο ξενοδοχείο Divan, το οποίο οι διαδηλωτές είχαν μετατρέψει σε... νοσοκομείο.  


http://www.onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!