Ντροπή: Οι υπουργοί Δικαιοσύνης σβήνουν καταδίκες από το ποινικό μητρώο για διορισμό στο δημόσιο

Ντροπή: Οι υπουργοί Δικαιοσύνης σβήνουν καταδίκες από το ποινικό μητρώο για διορ

Μια ακόμη απόδειξη του τεράστιου προβλήματος λειτουργίας του ελληνικού κράτους αποτελεί ο αδιαφανής τρόπος με τον οποίο ο εκάστοτε υπουργός Δικαιοσύνης έχει τη δυνατότητα να «λευκαίνει» το ποινικό μητρώο οποιουδήποτε πολίτη, με στόχο να επιτύχει αυτός το διορισμό του στο δημόσιο.
Σήμερα ήρθαν στη δημοσιότητα τουλάχιστον δύο διαφορετικές περιπτώσεις παρόμοιων αποφάσεων από το σημερινό υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη και από τον πρώην υπουργό Μιλτιάδη Παπαϊωάννου το 2012. Με τις αποφάσεις τους ουσιαστικά εξαφάνισαν από το ποινικό μητρώο δεκάδων πολιτών τις όποιες μικρές ή μεγαλύτερες καταδικαστικές ποινές τούς είχαν επιβάλλει τα δικαστήρια της χώρας.

Προφανώς δεν τους ενοχλεί να έχει διοριστεί στο δημόσιο κάποιος που έχει καταδικαστεί για υπεξαίρεση, που έχει διαπράξει κλοπές κατ' επάγγελμα, έχει καταδικαστεί για οπλοφορία, είναι επίορκος, είναι τοκογλύφος, έχει καταδικαστεί ως μπράβος κ.λπ.
Οι αποφάσεις Ρουπακιώτη
Ετσι λοιπόν, σύμφωνα με τα ΦΕΚ 21 Ιανουαρίου και 30 Απριλίου του 2013 ο κ. Ρουπακιώτης έχει εγκρίνει με την υπογραφή του το σβήσιμο από το ποινικό μητρώο, μεταξύ άλλων για τους:
Κ.Γ. που είχε καταδικαστεί ερήμην στη Θεσσαλονίκη με φυλάκιση 30 ημερών μετατραπείσα σε χρηματική για υπεξαίρεση. Ο κ. Ρουπακιώτης υπέγραψε προκειμένου να αρθεί η ποινή του «προκειμένου να εργασθεί σε ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (Ι.Ε.Π.Υ.Α.) καθώς και στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα», όπως λέει το ΦΕΚ.
Ν.Χ. που καταδικάστηκε από Στρατοδικείο σε 4 μήνες φυλάκιση με αναστολή για λιποταξία. Αίρεται η καταδίκη του «προκειμένου να μην αποτελεί κώλυμα, για την πρόσληψή του στη ΔΕΗ σε θέση κατηγορίας υποχρεωτικής εκπαίδευσης... καθώς επίσης και σε οποιαδήποτε θέση του Δημοσίου, ευρύτερου δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα».
Δ.Σ. για τον οποίο υπάρχουν όχι μία ή δύο αλλά 9 καταδίκες που αφορούν κλοπές, παράνομη οπλοφορία, λιποταξία, κλοπή πραγμάτων που ανήκουν σε στρατιωτικό, εγκατάλειψη φυλακής. Οι καταδίκες του αίρονται «προκειμένου να μην αποτελούν κώλυμα για τον διορισμό του ως εργάτη καθαριότητας στο δήμο Ξάνθης καθώς και στον ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Δ.Χ. που είχε καταδικαστεί σε 18 μήνες φυλάκιση για απόπειρα ληστείας και παράνομη οπλοφορία με ελαφρυντικά της μετ' εφηβικής ηλικίας και του πρότερου έντιμου βίου. Αίρεται η καταδίκη του «προκειμένου να του χορηγηθεί άδεια εργασίας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας καθώς και για το διορισμό του στο Δημόσιο».
Τα ΦΕΚ του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου
Σύμφωνα με ένα ΦΕΚ του 2012 που ήρθε τώρα στην επικαιρότητα μέσα από τον ιστότοπο real.gr αποδεικνύεται ότι στις 25 Ιανουαρίου εκείνης της χρονιάς , ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης είχε υπογράψει απόφαση με βάση την οποία, μεταξύ άλλων, αποδίδονταν πάλλευκοι για διορισμό στο δημόσιο:
Αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες, που απορρέουν από την καταδίκη του.... σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών και δεκαπέντε (15) ημερών με τριετή αναστολή για επικίνδυνη σωματική βλάβη, προκειμένου να μην αποτελεί κόλλημα για τον διορισμό του στην πυροσβεστική υπηρεσία.
Αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες, που απορρέουν από την καταδίκη του.... σε ποινή φυλάκισης τριών ετών (3) και ενός μηνός (1) για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, προκειμένου να μην αποτελούν κώλυμα για την μονιμοποίηση στο δημόσιο.
Αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη της.... σε ποινή φυλάκισης (15) μηνών με τριετή αναστολή, για κλοπή κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια αντικειμένου αξίας που υπερβαίνει το ποσό των 25 εκ. δρχ προκειμένου να μην αποτελεί κώλυμα για τον διορισμό της στο Λιμενικό Σώμα.
Αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του... σε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών και έξι (6) μηνών με τριετή αναστολή για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, προκειμένου να μην αποτελεί κώλυμα για την επαγγελματική του απασχόληση στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα.
Αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του.... σε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών και τεσσάρων (4) μηνών με τριετή αναστολή για εκβίαση από κοινού, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία, παράνομη κατοχή όπλου, προκειμένου να μην αποτελεί κώλυμα για τον διορισμό του ως εργάτης καθαριότητας σε δήμο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!