"Τα γυαλιά βάζει" το Πανεπιστήμιο Κρήτης - Νέα διάκριση διεθνώς

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια συμπεριλαμβάνεται στην κατάταξη πρωτοπορίας Πανεπιστημίων «Times Higher Education 100-Under-50 » με στόχο την...
ανάδειξη των ανερχόμενων «αστέρων» στον διεθνή ακαδημαϊκό χώρο.

Πιο συγκεκριμένα, και φέτος, το Πανεπιστήμιο Κρήτης καταλαμβάνει την 53η θέση ανάμεσα στα Πανεπιστήμια που λειτουργούν λιγότερο από 50 χρόνια, διεθνώς.

Η κατάταξη «THE- 100- Under-50» αποτελεί έναν ακόμα τρόπο κατάταξης των Times Higher Education World University Rankings (THE) που χρησιμοποιεί τους ίδιους 13 δείκτες «απόδοσης» που καλύπτουν την έρευνα, την διδασκαλία, την μεταφορά τεχνογνωσίας και την διεθνοποίηση.

Διαφέρει όμως από την κατάταξη των THE, στο ότι δίνει μικρότερη έμφαση σε «υποκειμενικούς» δείκτες ακαδημαϊκής αναγνώρισης που συνδέονται στενά με την «αίγλη» και την οικονομική δυνατότητα μέσω δωρεών και κληρονομιών, δείκτες που ευνοούν τα «παραδοσιακά» Πανεπιστήμια στις διεθνείς κατατάξεις.

Όπως αναφέρει ο Phil Baty, εκδότης των Times Higher Education Rankings “ Η κατάταξη «Times Higher Education 100-Under-50» αναδεικνύει τα Πανεπιστήμια που διακρίνονται παγκοσμίως για τις σημαντικές επιδόσεις τους ανάλογα με τα χρόνια λειτουργίας τους ή που η δυναμική που επιδεικνύουν, θα τα οδηγήσει σε μελλοντικές διακρίσεις».

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανήκει σε μια ελίτ ομάδα πολλά υποσχόμενων και δυναμικών Πανεπιστημίων.

Ο Phil Baty συνεχίζει.. «Η κατάταξη THE- 100- Under-50 φέρνει στην επιφάνεια σημαντικά επιτεύγματα από γρήγορα αναδυόμενα Πανεπιστήμια με σημαντική χρηματοδότηση στην Ανατολική Ασία, και κυρίως στην Νότια Κορέα και την Σιγκαπούρη….

Το να κατορθώσει το Πανεπιστήμιο Κρήτης να παραμένει σε αυτή την κατάταξη, μέσα σε συνθήκες πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης στην χώρα αλλά και έντονου διεθνούς ανταγωνισμού, αποτελεί από μόνο του, ένα μεγάλο επίτευγμα…...».

flashnews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!