Εξαγγελία Ελληνικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων


Greece_AOZ_EEZ2

Ελληνική Εταιρεία Υδρογονανθράκων θα ιδρυθεί το επόμενο διάστημα με στόχο την αξιοποίηση των κοιτασμάτων της χώρας, σύμφωνα με εξαγγελία του πρωθυπουργού.

 Ο Αντώνης Σαμαράς, , επισήμανε την ανάγκη τα ελληνικά ενεργειακά δίκτυα να ενταχθούν σε ένα ευρύτερο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

 Πάγια θέση εξάλλου της Αθήνας είναι πως η ΕΕ θα πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα, καθώς οι ελληνικές πλουτοπαραγωγικές πηγές ενδέχεται να συμβάλουν στην ενεργειακή, εν μέρει, αυτονομία της Ευρώπης.

 Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος ενημερώθηκε από ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τους υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα, έκανε λόγο για ανάγκη να ενταχθούν τα ελληνικά ενεργειακά δίκτυα σε ένα ευρύτερο ευρωπαϊκό πλαίσιο: “Επιδίωξη μας είναι να ενταχθεί το ελληνικό πρόγραμμα στα νέα ευρωπαϊκά δίκτυα, στην πολιτική δηλαδή της ευρωπαϊκής ενεργειακής πολιτικής, που θα δώσει και μια αυτονομία ενεργειακή στην Ευρώπη. Είναι προφανές ότι η πολιτική αυτή έχει και εθνική και πανευρωπαϊκή σημασία”.

 ”Μπορεί να αποτελέσουν ένα μεγάλο εθνικό, οικονομικό αλλά και γεωπολιτικό συγκριτικό πλεονέκτημα για τον τόπο μας” διευκρίνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες για την εξόρυξη υδρογονανθράκων.

 ”Τον στόχο αυτό τον προωθούμε μέσα από συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες ερευνών”, πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί για τις εταιρείες που θα πραγματοποιήσουν τις έρευνες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!