"Χοντραίνει" η υποθεση της "εξαφάνισης" Τούρκου από την Αθήνα - Τι λένε οι Τούρκοι

 


<<Φυγάδευση>> χαρακτηρίζει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Cihan την υπόθεση  του πολιτικού πρόσφυγα Μπουλούτ Γιαϊλά, μέλους της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, την απαγωγή του οποίου από την Αθηνα <<μέρα μεσημέρι >> από <<μυστικούς>> κατήγγειλαν από προχθές Τούρκοι αλλά και φορείς κόμματα στην Ελλάδα,όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, η  ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α. .Παραλληλα  χαρακτηρίζει τον Μπουλούτ Γιαϊλά <<ζωντανή βόμβα>> ( βομβιστή αυτοκτονίας) και μέλος του ακραίου κόμματος  DHKP-C.
Νωρίτερα σήμερα με ερώτηση προς τον υπουργό Δημοσίας Τάξης, Ν. Δένδια, για το θέμα του Τούρκου πρόσφυγα Μπουλούτ Γιαϊλά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Τσουκαλάς καταγγέλλει, ότι ο Τούρκος πρόσφυγας «απήχθη μπροστά στα μάτια σοκαρισμένων περαστικών που ανέφεραν ότι ο Μπουλούτ Γιαϊλά ξυλοκοπήθηκε άγρια από 5 άντρες, που τον έσυραν βίαια μέσα σε αυτοκίνητο».



«Την Παρασκευή, συνεχίζει, μετά τη γνωστοποίηση του αριθμού του αυτοκινήτου, το έθεσα υπόψη στους αρχηγούς της αντιτρομοκρατικής και της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι μισή ώρα μετά με ενημέρωσαν ότι ο αριθμός αυτός χρησιμοποιείται στα αυτοκίνητα της Αστυνομίας. Το Σάββατο το μεσημέρι μάθαμε ότι ο Μπ. Γιαϊλά βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη στα χέρια των τουρκικών αρχών», αναφέρει ο κ. Τσουκαλάς στην ερώτησή του.Σύμφωνα με τον ίδιο, «η ΕΛ.ΑΣ. με τις ανακοινώσεις μετά την πρώτη της άρνηση, παραδέχτηκε ότι γνώριζε την παρουσία του Γιαϊλά στην Ελλάδα και ότι είχε ζητήσει να υποβάλει αίτημα ασύλου».

Ακόμα ο βουλευτής ζητά να πληροφορηθεί ποια μέτρα έλαβε η ΕΛ.ΑΣ. και ποιες υπηρεσίες ενημερώθηκαν για τη διερεύνηση του περιστατικού και τον εντοπισμό του αυτοκινήτου και του απαχθέντος.Παράλληλα ζητά εξηγήσεις από τον κ. Δένδια για «την ανενόχλητη πορεία των απαγωγέων μέχρι τα ελληνοτουρκικά σύνορα» και τον τρόπο τα διέσχισαν, αλλά και για το ποια ήταν η συμμετοχή της ΕΛ.ΑΣ. ή άλλης ελληνικής υπηρεσίας στο περιστατικό της απαγωγής.
Τι λένε οι Τούρκοι
Να πως παρουσιάζει το θέμα δημοσίευμα  που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του πρακτορείου Cihan, με τον τίτλο «Εκδήλωση υποστήριξης στην Αθήνα για τις διαμαρτυρίες για το πάρκο Γκεζί και για τη ζωντανή βόμβα Μπουλούτ Γιαΐλά»: Γράφει λοιπόν ότι στην Αθήνα  περιθωριακές αριστερές οργανώσεις και  Κούρδοι που ζουν στην Αθήνα οργάνωσαν μια εκδήλωση για τις διαμαρτυρίες για το πάρκο Γκεζί στο Ταξίμ και για τον Μπουλούτ Γιαΐλά, μέλος της οργάνωσης DHKP-C και ζωντανή βόμβα αυτής, που φυγαδεύτηκε από την Αθήνα στην Τουρκία, μετά από επιχείρηση που έγινε την Πέμπτη. 

Οι περιθωριακές αυτές αριστερές ομάδες και Κούρδοι που ζουν στην Αθήνα, γράφει συγκεκριμένα ότι  πραγματοποίησαν μία εκδήλωση διαμαρτυρίας για την περίπτωση του πάρκου Γκεζί στο Ταξίμ. με περίπου 300 άτομα, που οργανώθηκαν μέσω ίντερνετ. Εκαναν,γράφει,  πορεία προς την Πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα, με πανό και συνθήματα, ότι η ελληνική αστυνομία έθεσε φράγματα στους δρόμους, κοντά στην Πρεσβεία, για τα λεωφορεία και πολλοί αστυνομικοί των δυνάμεων ταχείας επέμβασης έλαβαν μέτρα ασφάλειας. 

Στην εκδήλωση, που ειπώθηκαν συνθήματα εναντίον του Τούρκου Πρωθυπουργού Ερντογάν και της Τουρκίας, υποστηρίχθηκε και η ζωντανή βόμβα του DHKP-C, Μπουλούτ Γιαΐλά. Οι διαδηλωτές  φώναζαν συνθήματα όπως «δίπλα-δίπλα εναντίον των φασιστών», «παραίτηση για τον Ταγίπ», «Θα καταρρίψουμε την κυριαρχία της καταπίεσης» και «Συμπαραστεκόμαστε σ’ αυτούς που ξεσηκώθηκαν στην Τουρκία».

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι υποστήριζαν τον Μπουλούτ Γιαϊλά, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη απήχθη ( λέει και αυτή την λέξη!!! )από το κέντρο της Αθήνας και ...εστάλη στην Κων/λη, έλεγαν «το ελληνικό κράτος απήγαγε τον αγωνιστή Μπουλούτ Γιαϊλά και τον παρέδωσε, παράνομα, στο φασιστικό τουρκικό κράτος». Η φράση αυτή είχε αναρτηθεί σε πανό, το οποίος ανοίχθηκε. Κατά την εκδήλωση αυτή τράβηξαν την προσοχή πόστερ του Οτζαλάν και του ΡΚΚ.


Στην δεύτερη εκδήλωση που έγινε, τις βραδινές ώρες, το Κουμμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας υποστήριξε το Κουμμουνιστικό Κόμμα της Τουρκίας. 
Την εκδήλωση υποστήριξε και το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε τρεις διαφορετικές ανακοινώσεις που εξέδωσε, αφού έγινε αντιληπτό ότι η ζωντανή βόμβα Μπουλούτ Γιαϊλά φυγαδεύτηκε στην Τουρκία, αντέδρασε έντονα στην Ελληνική Αστυνομία και στην Κυβέρνηση, καθώς και στην Τουρκία.  Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσουκαλάς, από το περασμένο Σάββατο μέχρι τώρα, γνωστοποίησε ότι καταβάλει έντονες προσπάθειες, μέσω επίσημων θεσμών, για να μάθει για την τύχη του Γιαϊλά. Ο Τσουκαλάς είπε ότι, έμαθαν από την οικογένεια του Γιαϊλά, ότι ο Μπουλούτ Γιαϊλά κρατείται στην Διευθυνση Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας στην Κων/λη. 

Στο μεταξύ, συνεχίζει το δημοσίευμα,  μετά τις αλλεπάλληλες κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ, η Γενική Δ/νση Ασφάλειας της Αθήνας, με δήλωσή της, υπεράσπισε τον εαυτό της και είπε ότι «Δεν υπάρχει καμία επίσημη καταγραφή πως ο Τούρκος πολίτης Μπουλούτ Γιαϊλάν βρίσκεται στην Ελλάδα». Επίσης τόνισε πως «Εάν είχε έρθει στην Ελλάδα θα πρέπει να είχε έρθει παράνομα και δε ζήτησε καμία προστασία από το ελληνικό κράτος».   Επίσης δήλωσε ότι ο Μπουλούτ είχε πάρει ραντεβού από το Κέντρο Αλλοδαπών, στις 21 Μαΐου 2013, για να ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, αλλά δεν παρουσιάστηκε. Η Ελληνική Αστυνομία είπε πως ξεκίνησε έρευνα όσον αφορά στους ισχυρισμούς των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Γιαϊλά φυγαδεύτηκε με κοινή επιχείρηση της ελληνικής και τουρκικής αστυνομίας. 

Θα έχει πλούσια συνέχεια απ ότι φαίνεται η υπόθεση της ...φυγάδευσης!!!                                      http://www.onalert.gr/  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!