Ανεπιθύμητη Νοτιοσλάβα δημοσιογράφος στην Ελλάδα


Ιούνιος 2, 2013.

Η συντάκτρια της εξωτερικής πολιτικής, της νοτιοσλαβικής εφημερίδας ‘Ντνέβνικ’, Ιβάνα Κόστοφσκα- Ива­на Kос­тов­ска,  σήμερα το πρωί της απαγορεύθηκε η είσοδος στο ελληνικό συνοριακό σημείο διέλευσης.

 Η δημοσιογράφος ταξίδευε , ιδιωτικά, στη γειτονική χώρα, αλλά οι ελληνικές αρχές στα σύνορα την ενημέρωσαν ότι δεν έχει τη δυνατότητα να περάσει τα σύνορα, χωρίς καμία εξήγηση, αναφέρει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Οι Έλληνες αξιωματούχοι  στους Ευζώνους με κάλεσαν και με ρώτησαν εάν την τελευταία φορά που εισήλθα στην Ελλάδα είχα κάποιο πρόβλημα. Είπα ότι πριν από ένα μήνα ήμουν στο Λουτράκι, αλλά δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Τότε μου είπαν ότι δεν μπορώ να περάσω τα σύνορα. Όταν ρώτησα γιατί, μου είπαν ότι δεν ήξεραν το λόγο και έπρεπε να απευθυνθώ στην ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία στα Σκόπια. Τότε μου έδωσαν να υπογράψω ένα τυποποιημένο έγγραφο στο οποίο καταχωρήθηκα ως ανεπιθύμητος δημοσιογράφος, σημειώνει το ‘Ντνέβνικ’.

 Το έγγραφο ήταν γραμμένο στα ελληνικά και στα σερβικά και αναφέρει ότι η Ива­на Kос­тов­ска,  αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, την εσωτερική ασφάλεια, τη δημόσια υγεία και στις διεθνείς  σχέσεις του κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η δημοσιογράφος δήλωσε ότι η Ελλάδα προσπαθεί προφανώς να φιμώσει τους δημοσιογράφους της νοτιοσλαβίας και να μην τους επιτρέπει την είσοδο στη χώρα.
«Αναρωτιέμαι αν το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί ότι οι νοτιοσλάβοι που ζουν στο Λουτράκι αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια τάξη. Το ίδιο θα μπορούσε να πράξει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και τους Έλληνες δημοσιογράφους που θέλουν να εισέλθουν στο νοτιοσλαβικό κράτος».

Η δημοσιογράφος, λέει ότι, θα ενημερώσει  τους διεθνείς οργανισμούς για τα δικαιώματα των δημοσιογράφων.

http://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!