Κυβερνοεπίθεση Τούρκων hackers στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών!

Κυβερνοεπίθεση με αλλοίωση ιστοσελίδας (και πιθανότατα εκτενή διαρροή δεδομένων) έχει πραγματοποιηθεί σύμφωνα με πληροφορίες του SecNews πρίν από μερικές ώρες εναντίον της ιστοσελίδας του Υπουργείο Εξωτερικών.
Συγκεκριμένα Τούρκοι hackers, σύμφωνα με πληροφορίες που εντόπισε το SecNews σε forums του εξωτερικού προχώρησαν σε ισχυρή κυβερνοεπίθεση εναντίον του Υπουργείου Εξωτερικών στοχοποιώντας την Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας!
 
Η ιστοσελίδα-portal agora.mfa.gr
Η εν λόγω ιστοσελίδα-portal agora.mfa.gr (ιδιαίτερα υψηλού κατασκευαστικού κόστους όπως
αναφέρουν ΜΗ επιβεβαιωμένες πληροφορίες από την αγορά της πληροφορικής) αποτελεί one-stop-shop πύλη της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργειου Εξωτερικών. Εκτός απο τα γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών υποθέσεων που διαθέτουν πρόσβαση για ανταλλαγή δεδομένων και αναζήτηση πληροφοριών μέσω της εν λόγω ιστοσελίδα για το σύνολο των δρσατηριοτήτων τους, στην Γενική Διεύθυνση περιλαμβάνονται επίσης η Διεύθυνση Διεθνών Ενεργειακών Θεμάτων,η διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών καθώς και η διεύθυνση στρατηγικού σχεδιασμού & ηλεκτρονικής διαχείρισης πληροφοριών!!!

Η ιστοσελίδα agora.mfa.gr που δέχτηκε την κυβερνοεπίθεση, αποτελεί το κέντρο της Οικονομικής Διπλωματίας της Ελλάδας, επιδιώκοντας την εξωστρέφεια των Ελληνικών επιχειρήσεων επιδιώκοντας την βελτίωση της διεθνούς ανταγωνιστικότητάς τους, την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ελληνικής οικονομίας, την αύξηση των εξαγωγών και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Ποιοί πραγματοποίησαν την επίθεση.

Οι Τούρκοι hackers, που ανήκουν στο hacking group International Muslim Turkish Hackers, τοποθέτησαν λογότυπο με Τούρκους στρατιώτες αλλά και ένα σήμα συνδυασμό του σήματος της NASA με το λογότυπο της Τούρκικης σημαίας (υποδηλώνοντας πιθανόν τον υψηλό βαθμό τεχνογνωσίας τους). Επιπλέον με ένα υποτιμητικό μηνυμα, τονίζουν ότι “το σύστημά σας δεν διαθέτει επαρκη ασφάλεια και μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση ο οποιοσδήποδε. Να προσέχετε. Το να είναι κάποιος ειλικρινής δεν χάνει τίποτα”.http://www.antikry.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!