Νίκολα Γκρούεφσκι: Θέλουμε λύση ... αλλά δεν αλλάζουμε το όνομα της χώρας...





Ιούλιος 25, 2013.

Σκόπια.

Ο πρωθυπουργός του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι,  μιλώντας στη Βουλή, αναφέρθηκε στο ζήτημα της διαφοράς του ονόματος με την Ελλάδα και επεσήμανε ότι το κύριο πρόβλημα είναι να καθίσουν και  να μιλήσουν ειλικρινά οι δύο πλευρές.



«Το κύριο πρόβλημα σε αυτό το σημείο είναι ότι εμείς και συνομιλητής έχουμε ένα πρόβλημα στη συζήτηση που γίνεται εύκολα ορατό. Έτσι, το πρόβλημα είναι γενικά να καθιερωθεί ένας διάλογος, είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής  συνεδρίασης- όπως κάθε τελευταία Πέμπτη, κάθε μήνα-  όπου οι βουλευτές κάνουν ερωτήσεις στα μέλη της κυβέρνησης.

«Η θέση μας είναι ότι θέλουμε να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα και αυτό είναι γραμμένο  στο προεκλογικό μας πρόγραμμα. 

»Το VMRO-DPMNE, διαφωνεί με οποιαδήποτε λύση που θα προβλέπει  την αλλαγή του Συντάγματος, για την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της χώρας, μία απόφαση που θα επηρέαζε την ταυτότητα του λαού, τη γλώσσα και το έθνος και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε, και οποιαδήποτε απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί χωρίς τη διοργάνωση ενός δημοψηφίσματος, στο οποίο όλοι οι πολίτες θα διατυπώσουν τη γνώμη τους», είπε ο Γκρούεφσκι, προσθέτοντας ότι σε κάθε ευκαιρία για το θέμα  θα ακολουθήσει αυτό που λέει το προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος το οποίο τέθηκε ενώπιον του λαού.

--


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!