Απαλλάσσουν τους εφοπλιστές από εισφορά αλληλεγγύης. ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ, ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

ΚΟΝΤΕΪΝΕΡΣ

Απαλλάσσουν τους εφοπλιστές από την εισφορά αλληλεγγύης με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων Χ. Θεοχάρη. Την στιγμή που ακόμη και οι ανάπηροι, άνεργοι και συνταξιούχοι πληρώνουν εισφορά αλληλεγγύης, το υπουργείο Οικονομικών έκρινε πώς όσοι ασχολούνται με τη ναυτιλία βρίσκονται σε… εξαθλίωση και δεν μπορούν να πληρώσουν.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του κ. Θεοχάρη, βάσει του Ν. 4141/2013 προβλέπεται, η επιβολή φόρου 10% στα μερίσματα που εισπράττει φυσικό πρόσωπο φορολογικός κάτοικος Ελλάδος από αλλοδαπή επιχείρηση οποιουδήποτε τύπου ή μορφής που διατηρεί γραφεία ή υποκαταστήματα εγκατεστημένα και ασχολούμενα αποκλειστικά με τη ναύλωση, ασφάλιση, διακανονισμό αβαριών, μεσιτεία αγοραπωλησιών ή ναυπηγήσεων ή ναυλώσεων ή ασφαλίσεων πλοίων με ελληνική ή ξένη σημαία άνω των 500 κ.ο.χ., εξαιρουμένων των επιβατηγών ακτοπλοϊκών πλοίων και των εμπορικών πλοίων που εκτελούν εσωτερικούς πλόες, καθώς και με την αντιπροσώπευση πλοιοκτητριών εταιρειών, ως και επιχειρήσεων που έχουν σαν αντικείμενο εργασιών τις ίδιες με τις ως άνω δραστηριότητες. Ο φόρος αυτός επιβάλλεται στα μερίσματα που καταβάλλονται ή πιστώνονται από τη διαχειριστική χρήση 2012 και μετά (οικ. έτος 2013).

Με την επιβολή του ως άνω φόρου μερισμάτων 10% εξαντλείται κάθε άλλη φορολογική υποχρέωση του δικαιούχου φυσικού προσώπου και, ως εκ τούτου, απαλλάσσεται ο ίδιος για το εισόδημα αυτό, από οποιοδήποτε άλλο φόρο, τέλος και από οιαδήποτε άλλη έκτακτη ή ειδική εισφορά όπως είναι και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, από την ημερομηνία ισχύος της διάταξης επιβολής της εισφοράς. Μάλιστα, ο φόρος 10% κατ΄εξαίρεση δεν δηλώνεται σε κανένα κωδικό της δήλωσης (Έντυπο Ε1).

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εν λόγω απαλλαγή είναι η καταβολή του φόρου μερισμάτων πριν την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων.

Πρόκειται για απίστευτες καταστάσεις, οι οποίες συνηγορούν στο ότι η κυβέρνηση τα δίνει όλα στο κεφάλαιο, ενώ βάζει φυλακή οφειλέτες για μερικά ευρώ και τους κατάσχει τα σπίτια και τις περιουσίες.                                         http://national-pride.org

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!