ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ. Σήκωσαν σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας!

Ο αγώνας ήταν ανάμεσα στη Σάλκε και τον ΠΑΟΚ, για τα play off του Champions League, αλλά η πρόκληση ήρθε μέσω... Σκοπίων. Εκπληκτοι οι άνθρωποι της ομάδας της Θεσσαλονίκης είδαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης τους Γερμανούς φιλάθλους να σηκώνουν μία σημαία με τον Ηλιο της Βεργίνας, που έφερε πάνω της και σύμβολα των Σκοπίων.
 
Ο αυτονόητος σκοπός των οπαδών ήταν να προκαλέσουν τους Θεσσαλονικείς. Αμέσως οι ιθύνοντες του «Δικεφάλου του Βορρά» μίλησαν με τους υπεύθυνους της UEFA και ζήτησαν από τις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν για να κατέβει η σημαία.
 
Η τοπική αστυνομία μπήκε στην κερκίδα των Γερμανών και προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες. Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν σπρέι πιπεριού και κλομπ για να διασπάσουν τους φανατικούς οπαδούς του γερμανικού συλλόγου.
 
H Σάλκε πήρε θέση για το συμβάν βγάζοντας την εξής ανακοίνωση
 
«Εμφανίστηκε μια σημαία των Σκοπίων, από τους Ultras της Βαρντάρ, που είναι φίλοι των Ultras της Σάλκε. Κατά την άποψη της Aστυνομίας αυτή η σημαία συνιστά πράξη υποκίνησης εθνικού μίσους.
 
Η σημαία θεωρήθηκε από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ σαν μια τεράστια πρόκληση. Η κατάσταση άρχισε να κλιμακώνεται και οι Έλληνες οπαδοί απείλησαν να "επιτεθούν" στη Βόρεια κερκίδα. Ωστόσο πριν από αυτό, θα πρέπει να υπογραμμιστεί το γεγονός πως είχαν κροτίδες και πυροτεχνήματα ενώ είχαν κρεμαστεί πολυάριθμα πανό με εξίσου προκλητική φύση.
 
Η απαίτηση της Αστυνομίας να κατέβει η σημαία των Σκοπίων αγνοήθηκε από τους υποστηρικτές Σάλκε και αυτό οδήγησε σε δραματικές συνέπειες.
 
«Αυτή η ενέργεια ήταν εντελώς δυσανάλογη. Δεν μπορούμε να έχουμε την παραμικρή κατανόηση γι' αυτό. Το περιστατικό αυτό πρέπει να διερευνηθεί διεξοδικά».
 
sport-fm.gr
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!