ΛΑΘΟΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ. Όταν η Goldman Sachs γελοιoποιείται!



Σοβαρό πλήγμα για την αξιοπιστία της Goldman Sachs προκαλούν οι εντολές, που εστάλησαν κατά λάθος στα αμερικανικά χρηματιστήρια λόγω τεχνικού λάθους, προκαλώντας αναταραχή στις χρηματαγορές.
Μεγάλα χρηματιστήρια για συναλλαγές σε παράγωγα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται πλατφόρμες που διαχειρίζονται οι CBOE Holdings, Nasdaq OMX Group και NYSE Euronext, δήλωσαν πως επανεξετάζουν τα trades, τα οποία εστάλησαν το πρώτο 20λεπτο συναλλαγών και επηρέασαν τις options σε μετοχές με σύμβολα που ξεκινούν με γράμματα από το H έως το L.

Το “κακό” έγινε όταν ένα εσωτερικό σύστημα, που χρησιμοποιεί η Goldman Sachs για να βοηθήσει στην προετοιμασία ζήτησης options μετοχών άρχισε να παράγει από μόνο του εντολές με λανθασμένα όρια τιμών και να τις στέλνει στα χρηματιστήρια, όπως αποκάλυψε στο Bloomberg άνθρωπος εκ των έσω, ο οποίος ωστόσο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το μέγεθος των απωλειών εξαρτάται από το ποιες συναλλαγές ακυρώθηκαν.
Τα χρηματιστήρια έχουν την επιλογή να προσαρμόσουν τις τιμές ή να ακυρώσουν τα trades εάν κρίνουν πως έγιναν κατά λάθος. Το NYSE Amex Options δήλωσε πως περιμένει ότι τα περισσότερα trades θα ακυρωθούν.
Η Goldman Sachs, από την πλευρά της, σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως η εταιρεία δεν αντιμετωπίζει ουσιαστικές ζημίες ή ρίσκα από το ζήτημα που προέκυψε, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.
Το “ατύχημα” σημειώνεται ένα χρόνο μετά το τεχνικό σφάλμα λογισμικού, που είχε παρουσιαστεί στους υπολογιστές της Knight Capital Group με αποτέλεσμα να δoθούν λανθασμένες εντολές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Το λάθος αυτό είχε φέρει την εταιρεία στα όρια της χρεοκοπίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!