ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ NEPTUNE II 5 υπουργοί για 18 εκ. "υποβρύχιες" μίζες - Εντοπίστηκαν πληρωμές μεταξύ 2002-2011



Υποπτες πληρωμές ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ από δύο γερμανικές εταιρείες προς Έλληνες "επιχειρηματίες" για τo πρόγραμμα εκσυγχρονισμού Neptune II των υποβρυχίων Type 209/1200 μεταξύ των ετών 2002-2011,  ερευνά η εισαγγελία της Βρέμης.
Η έρευνα αφορά συμβάσεις των εταιρειών Atlas και Rheinmetall Defence Electronic Systems με το ελληνικό δημόσιο και οι πληρωμές γίονταν σε δύο Eλληνες επιχειρηματίες και μία "εταιρεία-γραμματοκιβώτιο" η οποία εισέπραττε προμήθεια που έφτασε το 15% των συμβάσεων και εν συνεχεία μοίραζε χρήμα σε αξιωματούχους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και αξιωματικούς του ΠΝ.

Και αυτές οι μίζες εκτείνονταν στην διάρκεια της θητείας πέντε υπουργών Εθνικής Άμυνας (Γ.Παπαντωνίου, Σ.Σπηλιωτόπουλου, Ε.Μεϊμαράκη, Ε.Βενιζέλου και Π.Μπεγλίτη).
Οι έρευνες εστιάζουν όπως προαναφέραμε στις γερμανικές επιχειρήσεις Atlas και Rheinmetall Defence Electronic Systems.
Μία πληροφορία αναφέρει ότι υπάρχει ενδιαφέρον και για την σύμβαση Neptune I κατά την οποία εκσυγχρονίστηκαν τα τέσσερα υποβρύχια κλάσης 209/110.
Στα έγγραφα της εισαγγελίας της Βρέμης κατονομάζονται οι δύο Eλληνες επιχειρηματίες.
Σε ότι αφορά το πρόγραμμα Neptune II, αν και δεν έχουν γίνει υπάρξει δοκιμές αποδοχής (και εδώ είναι ένα πολύ ύποπτο στοιχείο καθώς αναβάλλονται συνέχεια ενώ υποτίθεται ότι το υποβρύχιο είναι έτοιμο) η φημολογία είναι έντονη για αποτυχία του προγράμματος.
Το S118 ΩΚΕΑΝΟΣ είναι το πρώτο υποβρύχιο παγκοσμίως στο έγινε απόπειρα να τοποθετηθεί σύστημα AIP σε μία σχεδίαση 40 ετών και φαίνεται ότι οι Γερμανοί δεν τα κατάφεραν και τόσο καλά...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!