Τα 10 +1 καλύτερα θέατρα στον κόσμο


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, το Cosmo.gr ξεχώρισε και σου παρουσιάζει τα 11 καλύτερα θέατρα στον κόσμο. Ναι, είναι όλα πανέμορφα!







Για πολλούς, το θέατρο είναι η κορυφαία των τεχνών, αφού εμπεριέχει συνήθως όλες τις άλλες: μουσική, αρχιτεκτονική, ζωγραφική, φωτογραφία, τραγούδι, γραφή. Είτε είσαι θεατρόφιλος πάντως είτε όχι, δες έντεκα θέατρα που αξίζει να επισκεφθείς, έστω κι αν αντί να παρακολουθείς την πλοκή του έργου χαζεύεις τη διακόσμηση...

La Scala di Milano

Ίσως το πιο γνωστό θέατρο στον κόσμο. Εδώ τραγούδησαν κορυφαίοι της όπερας, ανάμεσά τους και η Μαρία Κάλλας.
Teatro Colon στο Buenos Aires

Θεωρείται σημείο αναφοράς στα θεατρικά δρώμενα όλης της Λατινικής Αμερικής, ενώ φημίζεται για την εξαιρετική ακουστική του.
The Metropolitan Opera House στη Νέα Υόρκη
Παρά την μοντέρνα αρχιτεκτονική του, χτίστηκε το 1883, με τέλεια ακουστική που συγκρίνεται μόνο με αυτή του La Scala di Milano.
The Liceo στη Βαρκελώνη

Βρίσκεται σε έναν από τους πιο γνωστούς δρόμους της Βαρκελώνης, στην Las Ramblas, και είναι το παλαιότερο (και ομορφότερο) θέατρο στην πόλη.
Covent Garden στο Λονδίνο

Είναι επίσης γνωστό ως "The Royal Opera House" και συγκεντρώνει θεατές όχι μόνο από τη Μεγάλη Βρετανία αλλά και από όλο τον κόσμο.
Teatro la Fenice στη Βενετία

Το πενταόροφο κόσμημα της Βενετίας σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Giannantonio Selva, ανάμεσα στο 1790 και 1792. Στη ιστορική σκηνή του ανέβηκε ο ίδιος ο Verdi το 1851, όταν τον αποθέωσε το κοινό για την πρεμιέρα του Rigoletto. 
Wiener Staatsoper στη Βιέννη
 
Είναι γνωστό για το χορό της "Νύχτας της Όπερας", μια βραδιά όπου προσωπικότητες από όλο τον κόσμο χορεύουν βαλς κάτω από τη στέγη του Wiener Staatsoper.
Teatro Real στη Μαδρίτη

Στην καρδιά της Μαδρίτης, στην Plaza de Oriente, το Teatro Real είναι από τα σημαντικότερα της Ισπανίας και φιλοξενεί συχνά τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.
Moscow Bolshoi στη Μόσχα

  Θεμελιώθηκε το 1776 από την αυτοκράτειρα Αικατερίνη Β' και για πολλά χρόνια στα θεωρεία του συγκέντρωνε την "καλή κοινωνία" της Ρωσίας.
The Sydney Opera House στο Σίδνεϋ
Μοντέρνο τόσο στην αισθητική όσο και στον τεχνολογικό εξοπλισμό, εγκαινιάστηκε στις 20 Οκτωβρίου 1973 από την Βασίλισσα Ελισάβετ Β'.
Θέατρο Απόλλων στη Σύρο
Είναι μικρό αλλά πανέμορφο και αποτελεί ένα κόσμημα για την πρωτεύουσα της Σύρου. Η θεμελίωσή του έγινε στα τέλη του 1862 και άρχισε να λειτουργεί στις 20 Απριλίου 1864, όπου έκανε πρεμιέρα με τον Rigoletto του Verdi.http://cosmo.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!