Εξαρθρώνεται με εισαγγελική εντολή Συνελήφθη η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής


Συνελήφθη η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής
Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )



Αθήνα
Ραγδαίες είναι εξελίξεις στην δικαστική έρευνα για την Χρυσή Αυγή, καθώς νωρίς το πρωί του Σαββάτου συνελήφθησαν ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός, καθώς και ο «πυρηνάρχης» της Τοπικής Οργάνωσης της ΧΑ στη Νίκαια Κώστας Πατέλης, ο οποίος συνομίλησε με τον καθ' ομολογίαν του ιδίου δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γ.Ρουπακιά, πριν και μετά τη δολοφονική ενέργεια.

Συνολικά έχουν γίνει γίνει 15 συλλήψεις μετά το καταληκτικό συμπέρασμα στο εννεασέλιδο πόρισμα του Αρείου Πάγου ότι η Χρυσή Αυγή συνιστά εγκληματική οργάνωση.

Διαφεύγουν της σύλληψης οι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Νίκος Μίχος, παρά τις έρευνες στην Αθήνα και στην επαρχία.

Συλλήψεις δύο αστυνομικών

Ανάμεσα στους 15 συλληφθέντες είναι και δύο ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας για πέντε υποθέσεις περιέργων θανάτων, καθώς και για υπόθεση θανάτου αλλοδαπού, ο οποιος πήγε σε αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει τον ξυλοδαρμό του, βασανίστηκε και πέθανε δύο ημέρες αργότερα.

Η σύλληψη Μιχαλολιάκου

Ο γενικός γραμματέας της ΧΑ ήταν ο πρώτος που συνελήφθη γύρω στις 7:30 το πρωί του Σαββάτου. Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, συνοδεία εισαγγελέα, έφτασαν στο σπίτι του κ. Μιχαλολιάκου, χτύπησαν το κουδούνι και στην συνέχεια ο εισαγγελέας τον ενημέρωσε ότι υπάρχει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Ακολούθως, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής τον συνέλαβαν, χωρίς ο ίδιος να προβάλει καμία αντίσταση.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος προσήλθε μόνος και παραδόθηκε στην ΓΑΔΑ λέγοντας στον φρουρό «πες στους Κλουζό ότι ήρθαν σε λάθος διεύθυνση. Μετακόμισα». Στην συνέχεια κατέβηκαν στην είσοδο οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής και του πέρασαν χειροπέδες. Λίγο νωρίτερα ο βουλευτής της ΧΑ, μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε ότι συνελήφθη πρόεδρος κόμματος για «γελοιότητες και αστεία πράγματα».

«Ντροπή τους, ο κόσμος τα βλέπει. Ο κόσμος θα εξυψώσει την Χρυσή Αυγή είτε με αυτό το όνομα, είτε με κάποιο άλλο» είπε ακόμη.

Όλοι οι υπόλοιποι συνελήφθησαν στα σπίτια τους.

Στην Αντιτρομοκρατική προσήλθε και ο Γιώργος Γερμενής, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ένταλμα σε βάρος του.

Συνολικά έχουν εκδοθεί 32 εντάλματα σύλληψης βουλευτών και μελών της ΧΑ.

Όλοι οι συλληφθέντες βρίσκονται στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που έχει αναλάβει την έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, Χαράλαμπο Βουρλιώτη. Στην συνέχεια θα οδηγηθούν σε ανακριτή.

Συγκεντρώσεις χρυσαυγιτών πραγματοποιούνται αυτή την ώρα έξω από τα γραφεία του συνδέσμου στη Μεσογείων και στη Δηλιγιάννη, στον σταθμό Λαρίσης, έπειτα από sms που εστάλη: «Προσοχή. Έκτακτο. Καλείστε άπαντες να στηρίξετε τον ηθικό και δίκαιο αγώνα μας ενάντια στο διεφθαρμένο σύστημα. Άπαντες στα γραφεία μας στην λεωφόρο Μεσογείων».
Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Πέραν από τις συλλήψεις για την συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χ.Βουρλιώτη αναφέρει ότι πρέπει να γίνει έρευνα και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καθώς και για συμμετοχή κι άλλων προσώπων στις δραστηριότητες αυτές.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου ενεργοποιήθηκε η παραγγελία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, καθώς έχει τεκμηριωθεί ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση.

Η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί από την Παρασκευή και γι' αυτό υπήρξε σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

Είναι η πρώτη φορά από το 1974 και μετά που γίνονται συλλήψεις αρχηγού κόμματος και βουλευτών χωρίς άρση της ασυλίας τους και μάλιστα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία έχει και την ευθύνη για τις έρευνες.http://news.in.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!