Η Σερβία περιμένει απάντηση από Σκόπια-Ελλάδα για το Κανάλι του Αξιού



Η Σερβία περιμένει απάντηση από Σκόπια-Ελλάδα για το Κανάλι του Αξιού
«Με τη μελέτη σκοπιμότητας για την κατασκευή ενός καναλιού από τα ύδατα των ποταμών Δούναβη-Μοράβα-Αξιού, έγινε η διαπίστωση ότι το έργο είναι εφικτό», δήλωσε ο Σέρβος υπουργών Φυσικών Πόρων, Ορυχείων και Χωροταξίας, Μιλάν Μπάτσεβιτς.
Σε συνέντευξή του στη «Ραδιο-τηλεόραση Σερβία», είπε ότι τόσο οι Σκοπιανοί, όσο και οι Έλληνες περίμεναν το αποτέλεσμα της κινεζικής μελέτης και αυτή η στάση ήταν φυσιολογική.
Τώρα με το θετικό αποτέλεσμα, οι αρχές των Σκοπίων προσκάλεσαν την κινεζική εταιρεία να συζητήσουν, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο..

«Δυστυχώς δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να επηρεάσουμε, αλλά ο ρόλος μου στο όλο θέμα είναι να ενημερώσω την κυβέρνηση των Σκοπίων για τα συγκεκριμένα αποτελέσματα της μελέτης αυτής για την οποία υπάρχει ενδιαφέρον και επιθυμούμε να επισπεύσουμε τις συνομιλίες», είπε ο Μπάσεβιτς.
Σύμφωνα με τα σερβικά δημοσιεύματα η κατασκευή της διώρυγας Δούναβη-Μοράβα-Αξιού θα κοστίσει από 10 έως 15 δις ευρώ.
Το κανάλι θα καταλήγει στο Αιγαίο και το έργο έχει τεράστια σημασία αφού θα συνδέεται με τα συστήματα των ποτάμιων καναλιών της Κεντρικής Ευρώπης, σημειώνει το δημοσίευμα του σκοπιανού Σκάι.

Read more: http://www.newsbomb.gr/prionokordela/diethni/story/362849/i-servia-perimenei-apantisi-apo-skopia-ellada-gia-to-kanali-toy-axioy#ixzz2j2KQ7Ftr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!