Αμετάβλητες οι ‘κόκκινες γραμμές’ Ελλάδας και Βουλγαρίας




Οι ελληνικές και οι βουλγαρικές θέσεις -ως προς τα Σκόπια, παραμένουν αμετάβλητες. Η Ελλάδα επιμένει στην επίλυση του ονόματος  και η Βουλγαρία στη συμφωνία για σχέσεις καλής γειτονίας, σημειώνει το σκοπιανό δημοσίευμα και συνεχίζει:


Αυτό είναι το συμπέρασμα της συνάντησης των δύο επικεφαλής της διπλωματίας των δύο χωρών, Βιγκένιν και Βενιζέλου, σήμερα, στην Αθήνα.

Ο Έλληνας υπουργός, Ευάγγελος Βενιζέλος,  ανέφερε ότι η χώρα του  υποστηρίζει την διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, αλλά, σύμφωνα με τον ίδιο, ο δρόμος προς την Ένωση για κάθε χώρα αξιολογείται ξεχωριστά.

 «Η έκθεση επισημαίνει τη θέση της Επιτροπής, αλλά αυτό εξαρτάται από τη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία λαμβάνει πολιτικές αποφάσεις. Η θέση μας για τα Σκόπια, είναι σαφής και γνωστή», δήλωσε ο Βενιζέλος, ο οποίος θεωρεί  ότι κάθε υποψήφια χώρα, θα πρέπει να συμμορφώνεται με τα κριτήρια της Κοπεγχάγης, μεταξύ των οποίων είναι και οι σχέσεις καλής γειτονίας.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο επικεφαλής της βουλγαρικής διπλωματίας, Κριστιάν Βιγκένιν,  ο οποίος επανέλαβε ότι αναμένεται επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Σκοπίων και Σόφιας με στόχο την υπογραφή συμφωνίας για συνεργασία και σχέσεις καλής γειτονίας, γράφει η σκοπιανή ‘ Άλφα’.

--


http://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!