Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μάιος, 2013

Ανησυχία ΗΠΑ για τα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας

Εικόνα
                                                            Στην έκθεση του υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α εκφράζεται ανησυχία για τα ελληνικά σύνορα με την Τουρκία, αλλά και αναφορές στα τρομοκρατικά χτυπήματα στη χώρα μας. Στην έκθεση εκφράζεται ανησυχία για τα ελληνικά σύνορα με την Τουρκία, καθώς οι ελληνικές Αρχές καταβάλουν προσπάθειες να ελέγξουν την λαθρομετανάστευση, αλλά το εγχείρημα ειναι δύσκολο και η δυνατότητα επιτυχίας περιορισμένη. Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνεται ότι οι πρόσφατες εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο και τη Βόρεια Αφρική συνέβαλαν στην αύξηση του ρεύματος παράνομων μεταναστών προς την Ελλάδα.

ΖΑΛΟΓΓΟ: Οι ιστορικές μαρτυρίες που εκθέτουν τη Μαρία Ρεπούση

Εικόνα
Τόσο απλό! Και αντί να επιχειρήσει να σχολιάσει αυτό που προσφέρεται για την εξαγωγή συμπερασμάτων – και ας διαφωνήσουμε εκεί στη συνέχεια – διαγράφει την Ιστορία αποκαλώντας την όποια μικρή υπερβολή στην παρουσίαση (ο χορός), αποκαλώντας το καταγεγραμμένο από τόσους ιστορικούς περιστατικό ως «εθνικό μύθο»! Αρνούμαστε να την ακολουθήσουμε. Δείτε το θέμα:

Ὅλα τὰ δάνεια τῆς Ἑλλάδος ἀπὸ τὸ 1821!

Εικόνα
Σιγὰ ποὺ θὰ μᾶς ἄφηναν νὰ ἀπελευθερωθοῦμε! Σιγὰ ποὺ θὰ ἐπέτρεπαν στὴν Ἑλλάδα νὰ πατήσῃ στὰ πόδια της! Σιγὰ νὰ μὴν μᾶς ἔδιδαν ἄδεια ἐπιβιώσεως… Ὁ Ἕλλην, γιὰ τοὺς κρατοῦντες, εἶναι …εἶδος πρὸς φίμωσιν! Ὅταν εἶναι ἐλεύθερος μεγαλουργεῖ! Ὅταν δὲν εἶναι, μὲ ἕνα καροτάκι γιὰ τὴν ἐπιβίωσίν του, ἁπλῶς ὑπάρχει… Φιλονόη.   ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ: ΟΛΑ τα δάνεια της Ελλάδας από το 1821 ως το 2011 – Τι πληρώσαμε και σε ποιους! Αν σκεφτείτε ότι από το 1994 ως το 2010 πληρώσαμε ως χώρα 571.000.000.000 (πεντακόσια εβδομήντα ένα δισεκατομμύρια) ευρώ διαβάστε τι έχουμε πληρώσει τα τελευταία 200 χρόνια! Μια έρευνα – απάντηση στους απατεώνες και παραχαράκτες της ιστορίας, όπως η «Bild» και το «Focus»!

Η Δαμασκός παρέλαβε τους πρώτους S-300 από τη Μόσχα

Εικόνα
Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ επιβεβαίωσε ότι η χώρα του παρέλαβε ένα πρώτο φορτίο του προηγμένης τεχνολογίας αντιαεροπορικού συστήματος S-300 από τη Ρωσία. "Η Συρία παρέλαβε το πρώτο φορτίο των ρωσικών πυραύλων S-300... Το υπόλοιπο φορτίο θα φθάσει σύντομα", είπε ο Άσαντ, σύμφωνα με αποσπάσματα μίας συνέντευξής του που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ρωσικά παιχνίδια κατασκοπείας

Εικόνα
Περίληψη:  Από τις περούκες ως τις κρυψώνες για την ανταλλαγή πληροφοριών, οι κατασκοπικοί καυγάδες μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας παίζονται όλο και περισσότερο με τους κανόνες του Ψυχρού Πολέμου – συμπεριλαμβανομένης της δημόσιας διαπόμπευσης των άτυχων κατασκόπων που συλλαμβάνονται.

Μετά το σάλο με το κρυμμένο έγγραφο Αναστασιάδης και Ερογλου δεσμεύθηκαν για λύση στο Κυπριακό

Εικόνα
  Το δείπνο «κοινωνικού χαρακτήρα» μεταξύ του Κύπριου προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη, και του ηγέτη των Τουρκοκύπριων, Ντερβίς Ερογλου, έγινε υπό το άγρυπνο βλέμμα του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, με τους τρεις άνδρες να δεσμεύονται για κοινά αποδεκτή λύση στο Κυπριακό.

Guardian σε Κομισιόν: Κοιτάξτε τι κάνατε στην Αθήνα

Εικόνα
Σκληρή κριτική στην Κομισιόν ασκεί η βρετανική εφημερίδα «Guardian» στο σημερινό κύριο άρθρο της με τίτλο «Λιτότητα στην Ευρώπη: Μεγάλες σκοτούρες μικρές σκέψεις», όπου υποστηρίζει πως παρά την πλήρη αποτυχία της σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής (την οποία ονομάζει «Plan A»), εξακολουθεί να εφαρμόζεται ακόμη στην Ελλάδα.

Το σχιστολιθικό αέριο απειλεί τη γερμανική μπύρα

Εικόνα
        Τις ανησυχίες τους για τις επιπτώσεις της εξόρυξης σχιστολιθικού αερίου στην παρασκευή της μπύρας εξέφρασαν γερμανοί ζυθοποιοί... με επιστολή τους προς αξιωματούχους του Βερολίνου. Ειδικότερα, οι Γερμανοί ζυθοποιοί υποστηρίζουν ότι η εξόρυξη σχιστολιθικού αερίου με τη μέθοδο fracking μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την προμήθεια νερού στις περιοχές τους και έτσι να παραβεί τον «ιερό» νόμο «Περί Καθαρότητας της Μπύρας» (Reinheitsgebot), ο οποίος χρονολογείται από το 1516!

Πλησιάζει η ανάσταση των μαμούθ;

Εικόνα
Η ανακάλυψη ενός καλοδιατηρημένου θηλυκού μαμούθ σε νησί του Αρκτικού Ωκεανού σήμανε συναγερμό στην επιστημονική κοινότητα. Ρώσοι ερευνητές εντόπισαν κατεψυγμένα δείγματα αίματος του μαμούθ ενώ επίσης απέσπασαν ιστούς του ζώου. Κορεάτες επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι αυτά τα δείγματα τους επιτρέπουν να σχεδιάσουν μια προσπάθεια κλωνοποίησης του τεράστιου ζώου.

Ο χρόνος «σταματάει» όταν περνάμε καλά

Εικόνα
Βέλγοι ψυχολόγοι αμφισβητούν την ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι ο χρόνος κυλάει σαν νερό όταν περνάμε καλά, ενώ αντιθέτως μοιάζει να σταματάει όταν βαριόμαστε. Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με εθελοντές ηλικίας 11 έως 76 ετών ανακάλυψαν πως όταν ανακαλούμε στη μνήμη ένα πρόσφατο γεγονός που μας έδωσε μεγάλη χαρά, τείνουμε να υπερεκτιμούμε τη διάρκειά του αντί να την υποτιμούμε.

"Η ΦΥΣΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΓΙΑΤΡΕΙΑ ΣΟΥ"

Εικόνα
1. ΤΡΙΒΟΛI (TRIBULUS) ΤΟ ''ΦΥΣΙΚΟ VIAGRA'' ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ : Ζιζάνιο που απαντάται σε όλη την Ελλάδα. Ανθίζει κάθε χρόνο από τον Μάη μέχρι τον Οκτώβρη. Έχει άνθη μικρά κίτρινα που βρίσκονται στη βάση των ακραίων φύλλων του. Τα φύλλα του είναι αντίθετα σύνθετα πτερόσχιδα με 3-7 ζεύγη μικρών φύλλων. Ο καρπός του ο οποίος αναπτύσσεται στη βάση τω φύλλων είναι αγκαθωτός, στρογγυλός, επίπεδος και αποτελείται από 5 σπόρους - είναι "πεντάσπορος" - ο κάθε σπόρος φέρει τρία άνισα σκληρά αγκάθια από όπου και το όνομά του. Τα αγκάθια του αυτά είναι με τέτοιο τρόπο δομημένα  έτσι ώστε πάντα κάποιο από αυτά να κοιτάζει προς τα πάνω.ΣΥΛΛΟΓΗ: Μάη εως Οκτώβρη

«Εθνικός μύθος» για τη Ρεπούση ο χορός του Ζαλόγγου!

Εικόνα
«Ταράζει» και πάλι τα νερά η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, με συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989. Μεταξύ άλλων, η κυρία Ρεπούση ζητά να δοθεί το δικαίωμα υιοθεσίας και στους ομοφυλόφιλους, υπερασπίζεται τη θέση της για τις γενοκτονίες, επικαλούμενη τα σταλινικά εγκλήματα, χαρακτηρίζει, ουσιαστικά, «εθνικό μύθο« το χορό του Ζαλόγγου και, αναφερόμενη στο παλαιό βιβλίο της Ιστορίας, εξηγεί ότι δεν γράφτηκε ποτέ η λέξη «συνωστισμός», αλλά… το ρήμα!

«Το μεγαλύτερο πλυντήριο μαύρου χρήματος»

Εικόνα
Οι αμερικανικές αρχές πιστεύουν ότι έχουν εξαρθρώσει το μεγαλύτερο πλυντήριο μαύρου χρήματος σε όλον τον κόσμο. Το όνομα της εταιρίας: Liberty Reserve.   Όπως σημειώνεται σε ένα πραγματικά ενδιαφέρον δημοσίευμα της Deutsche Welle , σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις η εταιρία έχει έδρα στην Κόστα Ρίκα και διασυνδέσεις με τη Ρωσία, τη Νιγηρία, το Βιετνάμ και άλλες χώρες με χαλαρή εποπτεία των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Η δημιουργία του ευρώ ως «ασύμμετρο σοκ» για τον ευρωπαϊκό Νότο

Εικόνα
Η άνοδος του μοναδιαίου κόστους εργασίας δεν ήταν η αιτία της απώλειας ανταγωνιστικότητας του ευρωπαϊκού Νότου. Ήταν δευτερογενές σύμπτωμα ενός  σοκ εγχώριας ζήτησης που έλαβε χώρα στο Νότο και προήλθε από τις αυξημένες κεφαλαιακές ροές από  Βορρά προς Νότο ως συνέπεια της δημιουργίας του ευρώ. Ο Νότος έχει ανταγωνιστικές εξαγωγές, γι’ αυτό δεν χρειάζεται εσωτερική υποτίμηση αλλά αύξηση των μισθών και της ζήτησης στο Βορρά...

14000 Ετών τα δείγματα του μυστηριώδη κύκλου της Βαλτικής!

Εικόνα
Τον Ιούνιο του 2011, οι δύτες Daniel Åsberg και Peter Lindberg, ανακάλυψαν ένα μυστηριώδη κύκλο στα βάθη της Βαλτικής. Τέλη του 2012, τα πρώτα αποτελέσματα από τα δείγματα που αναλύθηκαν στο Ινστιτούτο Weizmann στο Τελ Αβίβ έδειξαν οργανική καύση υλικών στον κύκλο.

Το αίνιγμα της συνείδησης

Εικόνα
Είναι η συνείδηση ανεξάρτητη του σώματος; Πού βρίσκεται η έδρα της συνείδηση; Μπορούν τα ζώα και οι μηχανές να έχουν συνείδηση; Το αίνιγμα της συνείδησης απασχολεί τους ανθρώπους από την αρχαιότητα. Μια οριστική και πειστική απάντηση για το τι ακριβώς είναι η συνείδηση δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα. Πριν από 2.500 χρόνια, ο μεγάλος φιλόσοφος Δημόκριτος είχε ασχοληθεί με τη σχέση ανάμεσα στις αισθητηριακές εντυπώσεις και τον τρόπο που το λογικό μας τις αντιλαμβάνεται. Αργότερα ο επίσκοπος Αυγουστίνος διατύπωσε γύρω στο έτος 400 μ.X. τον εξής προβληματισμό: «Όταν ένα υλικό πράγμα ιδωθεί με τα μάτια του νου, δεν είναι πια υλικό πράγμα αλλά ένα καθρέφτισμα αυτού του πράγματος, και η μονάδα που αντιλαμβάνεται αυτό το καθρέφτισμα στο νου δεν είναι ούτε υλικό σώμα ούτε το καθρέφτισμα του φυσικού αντικειμένου».

Τα φυτά δεν μεγαλώνουν δίπλα σε WiFi

Εικόνα
Πέντε νεαρά κορίτσια της ενάτης τάξης από τη Δανία, δημιούργησαν πρόσφατα ένα επιστημονικό πείραμα που έχει προκαλέσει σάλο στην επιστημονική κοινότητα. Ξεκίνησαν με μια παρατήρηση και μια ερώτηση. Τα κορίτσια παρατήρησαν ότι αν κοιμόταν με τα κινητά τους τηλέφωνα κοντά στο κεφάλι τους τη νύχτα, είχαν συχνά δυσκολία συγκέντρωσης στο σχολείο την επόμενη μέρα.

Ρώσοι επιστήμονες έχουν διεισδύσει στην «καρδιά» της Γης

Εικόνα
Ρώσοι φυσικοί έχουν διαπιστώσει ότι οι σεισμοί, οι εκρήξεις των ηφαιστείων και οι άλλες σεισμικές διεργασίες δεν εξαρτώνται από τη «συμπεριφορά» μόνο του ανώτερου, όπως θεωρόταν νωρίτερα, αλλά και του κατώτερου στρώματος του μανδύα της Γης. Γίνεται λόγος για τη νέα ματιά στην ζωή του πλανήτη μας και αναθεώρηση της δομής του. Οι τεκτονικές πλάκες, από τις οποίες αποτελούνται οι ηπείροι και ο πυθμένας του Παγκόσμιου Ωκεανού, «πλέουν» πάνω στο ανώτερο στρώμα του μανδύα που βρίσκεται πλησιέστερα στο φλοιό της Γης.

Μυστηριώδεις τόποι στην Ελλάδα

Εικόνα
Υπάρχουν ορισμένοι τόποι στην Ελλάδα που καλύπτονται από ένα… πέπλο μυστηρίου. Τοποθεσίες με σημασία ιστορική, αρχαιολογική αλλά και μεταφυσική . Θρύλοι, περίεργες ιστορίες και μύθοι έχουν δημιουργηθεί γύρω από τις περιοχές αυτές, καθιστώντας τες αντικείμενο συζήτησης αλλά και πεδίο… έρευνας. Οι οκτώ τόπου που παρουσιάζονται παρακάτω τραβούν το ενδιαφέρον επισκεπτών για λόγους άλλοτε δικαιολογημένους, άλλοτε αδικαιολόγητους και έχουν επιλεγεί, βάσει του ενδιαφέροντος που δημιουργούν: Πυραμίδα Ταΰγετου (Λακωνία) Μια από τις βουνοκορφές του Ταϋγέτου, υποστηρίζουν ότι από μακριά μοιάζει με λαξευμένη πυραμίδα. Για το λόγο αυτό πολλοί είναι αυτοί που συρρέουν στην περιοχή για να τη δουν από κοντά και να την εξερευνήσουν, ενώ, δεν είναι και λίγοι αυτοί που η περιοχή εκλύει μια ιδιαίτερη ενέργεια…

Σύγχρονοι αλχημιστές μετέτρεψαν το τσιμέντο σε μέταλλο

Εικόνα
      Ζήλια στους αλχημιστές του μεσαίωνα θα προκαλούσαν οι σύγχρονους επιστήμονες, οι οποίοι κατάφεραν να μετατρέψουν το υγρό τσιμέντο σε υγρό μέταλλο.. .     Με τον τρόπο αυτό, το τσιμέντο έγινε ημι-αγωγός του ηλεκτρικού ρεύματος και ανοίγει ο δρόμος πλέον ο δρόμος, μεταξύ άλλων, για να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή ηλεκτρονικών συσκευών και «τσιπ» υπολογιστών.

Φυτά «αναστήθηκαν» μετά από 400 χρόνια κάτω από τους πάγους

Εικόνα
    Φυτά που είχαν παγώσει πριν από 400 περίπου χρόνια, στη διάρκεια της λεγόμενης «Μικρής Εποχής των Πάγων» (1550-1850), «ξύπνησαν» και άρχισαν να βλασταίνουν και να ανθοφορούν ξανά...  

Ο τρελός και η μπανιέρα

Εικόνα
  Ένας δημοσιογράφος παίρνει συνέντευξη από έναν αρχίατρο ενός τρελοκομείου. - Δηλαδή, ποιο τεστάκι κάνετε για να βγει ο ασθενής από την κλινική σας;

Xατζηνικολάου σε Ρεπούση: Άει χάσου… συνωστισμένη

Εικόνα
2945 Με οξύτατο τρόπο σχολίασε ο Νίκος Χατζηνικολάου τα ευτράπελα που δημιουργήθηκαν σχετικά με το κείμενο της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση και την άρνηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Το βράδυ της Τρίτης ο γνωστός δημοσιογράφος έβλεπε το «Αλ Τσαντίρι» του Λάκη Λαζόπουλου και μοιράστηκε με τους followers του στο Twitter την ατάκα του ηθοποιού «άει χάσου… συνωστισμένη».

Σαύρες και σκίουροι κρύβονταν σε εικόνες της αποστολής Curiosity στον Άρη

Εικόνα
Γνώριμοι εξωγήινοι Η NASA φαίνεται ότι προσπαθεί να συγκαλύψει την ανακάλυψη αυτής της εξωγήινης σαύρας   (Φωτογραφία:  NASA/JPL-Caltech )   Τόκιο Ένα παράξενο πλάσμα, πιθανότατα σαύρα ή τρωκτικό, είναι η τελευταία μορφή εξωγήινης ζωής που εντοπίστηκε σε εικόνες του ρομπότ Curiosity στον Άρη.

Ρώσοι επιστήμονες "ανέστησαν" φυτό από σπόρους 30.000 ετών!

Εικόνα
Ένα φυτό του είδους Silene stenophylla κατάφεραν να ζωντανέψουν οι επιστήμονες του Ρωσικού Ινστιτούτου Κυτταρικής Βιοφυσικής μετά από 30.000 χρόνια, εκπλήσσοντας την επιστημονική κοινότητα.

Ζουράρης: Έπρεπε να αποβληθεί δια παντός η Ρεπούση

Εικόνα
Επίθεση εναντίον της Μαρίας Ρεπούση εξαπέλυσε ο πανεπιστημιακός Κώστας Ζουράρις. Μιλώντας στο cretetv για την αποχώρηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ από την αίθουσα του Κοινοβουλίου, πέρυσι, ενώ τηρούνταν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ο κ. Ζουράρις είπε: "H κυρία Ρεπούση  βγήκε και έφυγε από την αίθουσα, διαρκούσης της ιερής στιγμής των 60 δευτερολέπτων.

Αυτό είναι τo θανάσιμο μυστικό του Αχμέτ Νταβούτογλου

Εικόνα
Φως στο σχέδιο «Νεοθωμανισμός» του Αχμέτ Νταβούτογλου φαίνεται να ρίχνουν τα τελευταία επεισόδια που εκτυλίσσονται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό πεδίο της Τουρκίας, και τα οποία καταδεικνύουν το θανάσιμο δίλημμα το οποίο η χώρα αντιμετωπίζει. Ο Α. Νταβούτογλου προσπαθεί να το αντιμετωπίσει με έναν τρόπο ο οποίος εάν θα είναι επιτυχημένος θα οδηγήσει στη δημιουργία μίας νέας αυτοκρατορίας, εάν όμως αποτύχει, η κρατική οντότητα της σημερινής Τουρκίας θα οδηγηθεί στη διάλυση. Ας δούμε με λίγα λόγια ποιο ακριβώς είναι το θανάσιμο αυτό μυστικό το οποίο κρύβεται πίσω του η θεωρεία του «Νεοθωμανισμού». Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη Ο αείμνηστος και κατά πολλούς δολοφονημένος πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, Τουργκούτ Οζάλ, φαίνεται να διάβηκε τον Ρουβικώνα σε σχέση με τα Κεμαλικά ειωθότα αναφορικά με την εσωτερική πολιτική ασφαλείας της Τουρκίας όταν προσπάθησε να προωθήσει ένα πραγματικό σχέδιο ειρήνευσης με τους Κούρδους το οποίο τους έδινε δικαιώματα με τα οποία θα

«ΤΡΑΒΗΞΑΝ ΤΟ ΑΦΤΙ» ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡ. Ο Φώτης Κουβέλης ζήτησε… εξηγήσεις για τις γενοκτονίες

Εικόνα
Εξηγήσεις ζήτησαν από την Μαρία Ρεπούση –γνωστή για τις απόψεις της περί γενοκτονιών και δη των Ελλήνων και των Ποντίων- ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης αλλά και το στέλεχος του κόμματος Γιάννης Αμοιρίδης για τα όσα εξέφρασε σε επιστολή της; προς την Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ζητούσε να μην περάσει στο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο η ως γενοκτονία αυτών των Ελλήνων και των Ποντίων. Οι εξηγήσεις ζητήθηκαν στη συζήτηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στην Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς, όταν στελέχη του κόμματος έθεσαν θέμα, με επίκεντρο την άποψη της βουλευτού Μαρίας Ρεπούση περί γενοκτονίας των Ελλήνων Ποντίων και Μικρασιατών.

Ο φόβος της δραχμής (ΑΝΕΚΔΟΤΟ)

Εικόνα
Φάτε γιατί.... Η μητέρα του Τοτού πρασπαθεί να ταίσει τον μικρότερο γιο της, αλλά επί μία ώρα δεν έχει κατεβάσει μπουκιά... Βλέπoντας ο Τοτός την μητέρα του απογοητευμένη πλησιάζει τον μικρό τον πιάνει από το αυτί και του λέει:

Εφορία: Είκοσι ερωτήσεις-απαντήσεις για τη δήλωση

Εικόνα
Οι κρίσιμες λεπτομέρειες για τις δηλώσεις εισοδήματος. Τι ισχύει για προστατευόμενα μέλη, κύρια κατοικία, ενοίκια και Ι.Χ. Πώς καταγράφονται εργοδότες, εισοδήματα και αποζημιώσεις. Τι συμβαίνει με τις διορθώσεις. Οι πολλές αλλαγές που έγιναν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις έχουν δημιουργήσει και πολλά ερωτήματα από την πλευρά των φορολογουμένων, τα οποία χρήζουν απαντήσεων και διευκρινίσεων από το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αποφευχθούν λάθη που θα στοιχίσουν και σε χρόνο και σε χρήμα για κάποιους φορολογούμενους. Τι θα γίνει με την αναγραφή των τόκων των καταθέσεων, με τα προστατευόμενα τέκνα, τους αριθμούς παροχής της ΔΕΗ, τις εκπτώσεις των δαπανών (όποιες έχουν μείνει), τα Δελτία Παροχής Υπηρεσιών, τα ακίνητα και τα αυτοκίνητα των οποίων οι πινακίδες έχουν παραδοθεί στις εφορίες; Πώς θα δηλωθούν οι αποζημιώσεις απολύσεων και τα εφάπαξ; Αυτά είναι ορισμένα από τα θέματα για τα οποία χρειάζονται διευκρινίσεις.

τι κάνεις εκεί ρε καραμήτσο ...!!!

Εικόνα
Αναρτήθηκε από Γκρινι@ρογατος

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Η ΑΛΩΣΗ 1453! Το Χρονικό της Αλώσεως απο τον Γεώργιο Σφραντζή ή Φραντζή

Εικόνα
Γράφει ο Γεώργιος Φραντζής ή Σφραντζής Απο τις Εκδόσεις Λιβάνη-Νέα Σύνορα, Αθήνα 1993 Επιμέλεια - Προσαρμογή : Πύρινος Λόγιος Οι δυστυχείς Ρωμαίοι, αφού άκουσαν τα λόγια του αυτοκράτορα, έσφιξαν την καρδιά τους, αγκα­λιάστηκαν και έκλαιγαν όλοι μαζί. Κανένας δεν έφερνε πια στη μνήμη του τα αγαπημένα του παι­διά, τη γυναίκα και την περιουσία του, αλλά ήθε­λαν όλοι να πεθάνουν για τη σωτηρία της πατρίδας τους. Ύστερα γύρισαν στις θέσεις τους για να φυλάξουν τα τείχη της πόλης. Ο αυτοκράτορας πήγε αμέσως στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας, προσευχήθηκε με δάκρυα στα μάτια και κοινώνη­σε των αχράντων μυστηρίων. Το ίδιο έκαναν και πολλοί άλλοι εκείνη τη νύχτα. Έπειτα γύρισε στα ανάκτορα και ζήτησε συγνώμη από όλους. Ποιος μπορεί να περιγράψει αυτήν τη στιγμή τους θρή­νους και τους οδυρμούς που ακούστηκαν τότε στο παλάτι; Κανένας άνθρωπος δε θα μπορούσε να μείνει ασυγκίνητος, ακόμα κι αν ήταν από ξύλο ή από πέτρα.

29 Μαϊου 1453: Όταν «η Πόλις εάλω....»

Εικόνα
Καμία άλλη ημερομηνία δεν έχει εντυπωθεί στο συλλογικό υποσυνείδητο του Ελληνισμού όσο η 29 Μαϊου, η «αποφράς ημέρα» οπότε η Κωνσταντινούπολη, η «βασσιλίς των πόλεων» κυριεύθηκε από τους Οθωμανούς Τούρκους. Η πολιορκία και η πτώση της Πόλης ήταν το επιστέγασμα μιας ολόκληρης περιόδου συρρίκνωσης οπότε και οι Τούρκοι (Σελτζούκοι και Οθωμανοί) έθεταν υπό την κυριαρχία τους τα εδάφη της πάλαι ποτέ κραταιάς αυτοκρατορίας. Έτσι τις παραμονές της Άλωσης η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία υπήρχε μόνο κατ' όνομα. Η επικράτειά της αφορούσε μόνο την περιοχή γύρω από την Κωνσταντινούπολη και σε κάποιες περιοχές, όπως το Δεσποτάτο του Μυστρά.

ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ. Ο τελευταίος απόγονος του Μαρμαρωμένου Βασιλιά

Εικόνα
Σε μια γωνιά ενός ναού απολαμβάνει τον αιώνιο ύπνο του ένας απόγονος του Μαρμαρωμένου Βασιλιά. Ο λόγος για τον Θεόδωρο Παλαιολόγο, ανιψιό του τελευταίου αυτοκράτορα της Ανατολικής Αυτοκρατορίας Κωνσταντίνου ΙΑ' Παλαιολόγου.  Ήταν ο γιος του Θωμά Παλαιολόγου, αδελφού του αυτοκράτορα, ο οποίος ακολούθησε το δρόμο του προγόνου του, του αυτοκράτορα Μανουήλ Β' Παλαιολόγου στη Γηραιά Αλβιώνα. Ο Θεόδωρος Παλαιολόγος διέφυγε από τον Μυστρά κι εγκαταστάθηκε στην Αγγλία όπου έζησε ως το 1636, οπότε και απεβίωσε σε βαθύ γήρας. Τάφηκε στον μεσαιωνικό ναό του αγίου Λεονάρδου, στην περιοχή Λάνταλφ της νοτιοανατολικής Κορνουάλης. 

29 MAΪΟΥ 1453 - "Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ..."

Εικόνα
Βρισκόμαστε στις αρχές του 1453, όπου έμελε να γίνουν οι τελευταίες στιγμές της Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Η λαμπρή αυτή αυτοκρατορία έχει συρρικνωθεί στην Κωνσταντινούπολη, στις περιοχές της Θράκης που βρίσκονται κοντά στην Βασιλεύουσα και σε ένα μεγάλο κομμάτι της Πελοποννήσου. Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος είναι αυτοκράτορας. Ο τελευταίος, όπως έδειξε η ιστορία, αυτοκράτορας του Βυζαντίου.

"ΦΤΟΥ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΒΑΣΚΑΝΩ". Φάσκελο & ξεμάτιασμα έχουν ρίζες αρχαιοελληνικές!

Εικόνα
Η οργισμένη κίνηση της ανοιχτής παλάμης που εισπράττει ο επικίνδυνος οδηγός στη λεωφόρο Κηφισιάς μπορεί να θεωρείται σήμερα μια απολίτιστη έκφραση θυμού, στην πραγματικότητα όμως μιλάει για τις καταβολές μας. και μάλιστα τις αρχαιοελληνικές. Τόσο μακριά πηγαίνει η ιστορία της... μούντζας . Και αν η γηραιά θεία αρχίσει να φτύνει τα μικρανίψια της μέρες που είναι στο γιορτινό τραπέζι, παρακαλώ ας μην υποστεί την κατακραυγή. Πράττει ό,τι ακριβώς και οι αρχαίοι πρόγονοι, που έφτυναν ακόμη και τον εαυτό τους για να μη τον αβασκάνουν.

"ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΤΑΙ" Η ΕΛΛΑΔΑ. Ξεκίνησε η ηλιακή καταιγίδα - Ποιοι άνθρωποι και ποιες κατηγορίες συστημάτων κινδυνεύουν

Εικόνα
Ξεκίνησε να δέχεται τα πρώτα "πυρά" από τον ήλιο η Ελλάδα καθώς φορτισμένα ηλιακά σωματίδια έχουν αρχίσει να μπaίνουν στην ατμόσφαιρα ακριβώς από αυτή την πλευρά της Γης και της γωνία που βρίσκεται στον πλανήτη η Ελλάδα. Αιτία της καταιγίδας είναι μια έκρηξη στον ήλιο στις 22 Μαΐου που δημιούργησε βροχή από φορτισμένα σωματίδια στο μαγνητικό πεδίο της Γης. Ο Ιάπωνας Κάκου έχει προειδοποιήσει για μια πιθανή ηλιακή καταιγίδα-μαμούθ το 2013 η οποία θα διακόψει τις τηλεπικοινωνίες, θα παραλύσει την οικονομία, θα προκαλέσει ζημίες τρισεκατομμυρίων Ευρώ, αλλά και μια πιθανή έλλειψη τροφίμων.

Ενας αρχαίος έλληνας πολεμιστής στο Λονγκ Αϊλαντ

Εικόνα
Δεν συμβαίνει κάθε μέρα να γίνεται ακτινογραφία στα λείψανα ενός αρχαίου Έλληνα πολεμιστή του 4ου π.Χ. αιώνα, όταν όμως συμβεί, επιφυλάσσει εκπλήξεις. Την ευκαιρία έδωσε ο έλληνας καθηγητής και διευθυντής της Σχολής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Adelphi της Νέας Υόρκης κ. Αναγνώστης Αγελαράκης, ο οποίος μετέφερε υπό μορφή δανείου φυσικά και με άδεια της Ελληνικής Αρχαιολογικής Υπηρεσίας τα λείψανα του αρχαίου πολεμιστή στο Εβραϊκό Ιατρικό Κέντρο του Λονγκ Αϊλαντ προκειμένου να εξετασθούν.

Στήριξη από Τουρκία σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ: "Ρατσιστική η ημέρα Γενοκτονίας των Ποντίων"...

Εικόνα
Στήριξη από την Τουρκία λαμβάνουν για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και βέβαια η απίθανη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρωταθλήτρια των ιστορικών αναθεωρήσεων, Μαρία Ρεπούση αναφορικά με τις θέσεις τους για το "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο:

Οι Τούρκοι γιορτάζουν με αλαλαγμούς την γενοκτονία των Ποντίων

Εικόνα
Τούρκικοι αλαλαγμοί στη Σαμψούντα για τη 19η Μαΐου! Η αντίληψη των Τούρκων περί Ελληνοτουρκικής φιλίας προφανώς δεν συμπίπτει με την φιλία... Μπορεί να μη σχετίζεται άμεσα με τη Θράκη και τη δράση των προξενικών κύκλων και οργάνων, με την οποία ασχολείται το παρόν ιστολόγιο, αλλά μια που κοντεύει η 19η Μαΐου, αυτή η τόσο βαριά μέρα πένθους και μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, εμείς αποτίοντας φόρο τιμής στο αίμα και τη δυστυχία των συνελλήνων μας που σφάχτηκαν τότε ή ξεριζώθηκαν από τις προγονικές εστίες της εξαιτίας της τουρκικής λαίλαπας, σας δείχνουμε την διπλανή φωτογραφία. Γιατί την 19η Μαΐου δεν την τιμούμε μόνο εμείς, αλλά βεβαίως και κάποιοι άλλοι. Και αυτοί ασφαλώς με άλλο τρόπο, έναν τρόπο εορταστικό και πανηγυρικό. Αυτά είναι πολύ χρήσιμο να τα γνωρίζουμε και να τα θυμόμαστε, ειδικά σε τόσο ερμαφρόδιτες εποχές, όπως η σημερινή, όπου τόση πέραση έχει η καραμέλα της

Οι μαγικές ικανότητες των ζώων

Εικόνα
  Οι απόκοσμες αισθήσεις του ζωικού βασιλείου! Ο μόνος τρόπος να γνωρίσουμε τον κόσμο και την εξωτερική πραγματικότητα είναι μέσω των αισθήσεών μας. Και πράγματι είναι από την εγκεφαλική αποκωδικοποίηση των αισθητηριακών ερεθισμάτων που σχηματοποιείται τόσο η πρόσληψη του κόσμου όσο και η κατανόηση του περιβάλλοντος. Κι ενώ κάποτε μαθαίναμε ότι οι αισθήσεις μας είναι πέντε, σήμερα ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί (τουλάχιστον 9!) για να συμπεριλάβει και πολλές ακόμα, κάτι που εξαρτάται φυσικά από το τι ορίζουμε ως αίσθηση.

Βαλκάνια και αγωγοί

Εικόνα
ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Ι. ΜΕΡΤΖΟΥ* Οι τελευταίες εξελίξεις στα Βαλκάνια αυξάνουν τη ρευστότητα της περιοχής, ενισχύουν τον αλβανικό παράγοντα και διευρύνουν την επιρροή της Τουρκίας. Συνεπώς, ενδιαφέρουν άμεσα την Ελλάδα, διότι αναμιγνύουν σοβαρές εν δυνάμει απειλές και μεγάλες ευκαιρίες που, παρά τα φαινόμενα, ανατιμούν την αξία της στο ευαίσθητο πεδίο της διεθνούς γεωστρατηγικής. Προϋπόθεση είναι να ασκηθεί ευέλικτη εξωστρέφεια και να μη μεσολαβήσει η παράφρων μεταβλητή που ελλοχεύει στον κονιορτό των κομμάτων.

Η τέχνη του να μιλάς και να μη λες τίποτα!

Εικόνα
http://rc-cafe.blogspot.com/

Τόλμησε να βγάλει τη μαντήλα και ο ιμάμης έπαθε αμόκ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Εκτός εαυτού βγήκε ένας Αιγύπτιος ιμάμης, όταν η δημοσιογράφος με την οποία συζητούσε σε τηλεοπτική εκπομπή έβγαλε τη μαντήλα της! ______________________________________________________________ ______________________________________________________________ Πρόκειται για τη δημοσιογράφο Riham Said, η οποία σε μια στιγμή έντονης συζήτησης στο κανάλι al-Nahar, έβγαλε τη μαντήλα της, εξοργίζοντας τον θρησκευτικό ηγέτη Ιμάμη Yousuf Badri.

Από το στρατηγικό μείγμα στο ενεργειακό μείγμα

Εικόνα
του Νίκου Λυγερού Στη στρατηγική διαχείριση χρησιμοποιούμε συχνά το νοητικό σχήμα του στρατηγικού μείγματος, το οποίο συνδυάζει στρατηγικές διαφορετικές που συγκλίνουν προς τον ίδιο στόχο. Με αυτόν τον τρόπο οι φαινομενικά διαφορετικές στρατηγικές έχουν ουσιαστικά τον ίδιο στρατηγικό στόχο.

Εικόνες-σοκ από το μέλλον

Εικόνα
Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης Τα γεγονότα στο Λονδίνο, με τον αποκεφαλισμό του στρατιώτη από δύο μουσουλμάνους, όπως και στη Σουηδία, με τις πολυήμερες ταραχές από κυρίως μουσουλμάνους μετανάστες, ξεβρακώνουν τις ιδεοληψίες της καθ’ ημάς Αριστεράς, την ίδια ώρα που σηκώνει το κουρελόπανο του περιττού νέου «αντιρατσιστικού νόμου». Είχαν προηγηθεί οι ταραχές στη Γαλλία το 2005 και στο Λονδίνο το 2011.

Σύντομα πλειοψηφία οι Κούρδοι στην Τουρκία, αυτό τα λέει όλα…

Εικόνα
  Χάρτης αύξησης του πληθυσμού της Τουρκίας από το 1990 μέχρι το έτος 2005. Στις κουρδικές περιοχές η αύξηση του πληθυσμού είναι 40% ενώ στις λοιπές από 2 (Πόντος) έως 25%. Στις περιοχές του Μαρμαρά-Αν. Θράκης και της Μεσογείου (Μερσίνα-Άδανα) η αύξηση είναι 44% και 34% αντίστοιχα, γιατί εκεί μετανάστευσαν κουρδικοί πληθυσμοί, ενώ πρέπει να ληφθεί ότι στο ποσοστό αύξησης των περιοχών Αιγαίου και Κεντρικής Ανατολίας, συνέβαλαν και οι κουρδικοί πληθυσμοί που μετανάστευσαν εκεί τη δεκαετία του ’90! Στη μόνη περιοχή που δεν παρατηρείται εγκατάσταση κουρδικών πληθυσμών, είναι ο Πόντος, όπου η αύξηση τη δεκαπενταετία είναι 2%. (Πηγή: Turksolu)

Αύξηση της παρουσίας του Ισλάμ στην Ελλάδα

Εικόνα
Η Ελλάδα στόχος του Ισλάμ Του Μάνου Ηλιάδη Σχετικό άρθρο:  Ισλαμικό τέμενος στην Αθήνα: Η Εμπειρία από άλλες χώρες και οι διεθνείς τάσεις Στο προηγούμενο τεύχος των ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ είχε γίνει αναφορά στην μείωση του αριθμού των εκκλησιών και την συνεχή αύξηση ισλαμικών τεμενών στην Ευρώπη, στοιχείο που αρκετοί αναλυτές το θεωρούν ως μία τάση για βαθμιαία υποκατάσταση του Χριστιανισμού, ως κυρίαρχης θρησκείας στην Ήπειρό μας, από το Ισλάμ. Ομοίως,  είχε επισημανθεί  ότι παρά το ότι το γεγονός αυτό άρχισε να προκαλεί αυξανόμενη ανησυχία στην Ευρώπη, στην Ελλάδα ουδείς αρμόδιος φαίνεται να ασχολήθηκε έστω και στοιχειωδώς για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ εντύπωση προκαλεί η απουσία της Ελληνικής Εκκλησίας όχι μόνο σε αυτό το θέμα, αλλά ακόμη και στην συνεχιζόμενη εκστρατεία εξισλαμισμού Ελλήνων.

Ισλαμιστές προσπάθησαν να αποκεφαλίσουν Γάλλο στρατιώτη στο Παρίσι - "Τerror alert" παντού

Εικόνα
Ένας Γάλλος στρατιώτης μαχαιρώθηκε στο λαιμό από άγνωστους στην περιοχή La Defence στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του γαλλικού Στρατού. Πρόκειται για επαναληψη της επίθεσης των ισλαμιστών στο Λονδίνο, όπου αποκεφάλισαν τον 25χρονο στρατιώτη. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο στρατιώτης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Την ίδια στιγμή στην Γερμανία έχει ηχήσει συναγερμός για επικείμενο τρομοκρατικό κτύπημα ισλαμικών ομάδων. Η ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel αναφέρει πως οι δημόσιοι χώροι που σήμερα θα δείξουν σήμερα σε γιγντοοθόνες τον τελικό του Champions League είναι πιθανοί τρομοκρατικοί στόχοι, όπως ήδη έχουμρ γράψει από το πρωί.