Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτώβριος, 2013

Συνθήκες και Πρωτόκολλα για την Ανεξαρτησία της Ελλάδας

Εικόνα
Κατά τη μακρά περίοδο της Τουρκοκρατίας, η οποία άρχισε με την Αλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453, η προοπτική να εξασφαλίσουν οι Ελληνες την ελευθερία τους έμοιαζε μακρινή. Μόνο προς τα τέλη του 18ου αιώνα άρχισαν να εκδηλώνονται τα πρώτα σκιρτήματα του εθνικού κινήματος, ενός αιώνα κατά τη διάρκεια του οποίου η Οθωμανική Αυτοκρατορία είχε αρχίσει να αποδυναμώνεται στρατιωτικά, εδαφικά και οικονομικά. H επιφανής ομάδα των ελλήνων Φαναριωτών αλλά και η εύρωστη τάξη των εμπόρων ελληνικής καταγωγής και παιδείας που έφτασαν να κυριαρχούν στο εμπόριο της αυτοκρατορίας προσέφεραν την απαραίτητη υλική βάση για μια πνευματική αναγέννηση με σκοπό να τονωθεί το αίσθημα του απαράμιλλου εθνικού κληροδοτήματος, ενώ ο άνεμος που φύσηξε με το ξέσπασμα της πρόσφατης Γαλλικής Επανάστασης έπνεε ακόμη.

Ο Ντιμιτρόφ ειρωνεύεται τους Σκοπιανούς για τα ονόματα των σπόρων

Εικόνα
Οκτώβριος 31, 2013. Σόφια. «Δεν θα προσβληθώ εάν οι Σκοπιανοί βαφτίσουν μια νέα ποικιλία φυτών με το όνομά μου. Ας πούμε για ένα υψηλό γαϊδουράγκαθο , το οποίο χρησιμοποιείται στην ιατρική για διάφορα φάρμακα και ειδικά διεγερτικά για την συγκεκριμένη αρσενική δραστηριότητα ». Τα παραπάνω δήλωσε ο καθηγητής ιστορίας ,πρώην υπουργός και νυν διευθυντής  του Εθνικού Ιστορικού Μουσείο της Σόφιας,  Μποτζιντάρ Ντιμιτρόφ στο βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους, σχετικά με τις νέες ονομασίες των γεωργικών σπόρων.

Κρίση ταυτότητας: Οι Σκοπιανοί ονομάζουν ποικιλίες σιταριών με ιστορικά πρόσωπα

Εικόνα
Οκτώβριος 31, 2013. Σκόπια. «Η ιστορική ‘ανάπλαση’ απαιτεί τη δημιουργία μιας λεγόμενης «μακεδονικής εθνικής ταυτότητας» και συνεχίζεται αυτή η κρίση της ταυτότητας με την γεωργική παραγωγή στην πρώην γιουγκοσλαβική Δημοκρατία»,  γράφει χαρακτηριστικά το βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους.

ΚΟΣΤΙΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ!- Ταχεία επιστροφή στην οθωμανική αυτοκρατορία: Ανοιξαν τζαμί στις Σέρρες!

Εικόνα
Eπιστροφή στην εποχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας με βήμα ταχύ χάρη σε μια κυβέρνηση που έχει υποσχεθεί στον Ρ.Τ.Ερντογάν να ανοίξει όλα τα ισλαμικά τεμένη: Έτσι, με δαπάνη πάνω από ενός εκατομμυρίου ευρώ άνοιξε το Ζινζιρλί τζαμί  στις Σέρρες, ένα κτίσμα της οθωμανικής σχολής Σινάν, που διέπρεψε στην οθωμανική αυτοκρατορία, για τα αρχιτεκτονικά της σχέδια.

ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ -Συμφωνία-σοκ Γερμανίας με Τουρκία για έρευνες επάνω σε ελληνική & κυπριακή ΑΟΖ

Εικόνα
Σε μία φαινομενικά ακατανόητη κίνηση το Βερολίνο συμφώνησε με την Άγκυρα για από κοινού έρευνες υδρογονανθράκων επάνω στην (θεωρητική για την ώρα, αλλά απόλυτα σαφή) ελληνική υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο.   Και λέμε  "ακατανόητη" γιατί υποτίθεται ότι στο θέμα των υδρογονανθράκων η Γερμανία "παίζει" αποκλειστικά Ελλάδα και Κύπρο που άλλωστε είναι "δικά της μαγαζιά" επί το λαϊκότερον.   Φαίνεται όμως ότι δεν είναι ακριβώς έτσι.

Σύμβουλος Στουρνάρα: Πού είναι οι αδικίες στο φόρο ακινήτων ; (ΠΟΥ ΖΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ,ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ,ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ;)

Εικόνα
Πολύ πιο δίκαιος φόρος από το “χαράτσι” είναι, σύμφωνα με τον σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών, Νίκο Καραβίτη, ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων, παρά τις έντονες αντιδράσεις τις οποίες έχει συναντήσει από πολιτικούς, αλλά και από απλούς πολίτες. Όπως σημείωσε ο κ. Καραβίτης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, με το “χαράτσι” υπήρχαν συγκεκριμένοι φορολογούμενοι, που σήκωναν όλο το βάρος, ενώ αυτός ο φόρος το μοιράζει σε περισσότερους, οι οποίοι μέχρι σήμερα είτε δεν πλήρωναν, είτε πλήρωναν ελάχιστα.

Εκλογές, κατάσκοποι και «άγαμοι θύται

Εικόνα
Το σενάριο που διέρρευσε περί τριπλών εκλογών τον Μάιο δεν ισχύει: θα γίνουν τετραπλές (και για τα δεκαπενταμελή) για να πρωτεύσει κάπου κι ο Αλέξης. Κι ας λέει ο Γλέζος ότι δεν πείθουν για τα το που θα βρουν τα λεφτά. Αυτά είναι για τους μεγάλους. Τα παιδιά θέλουν ισχυρό ηγέτη με όραμα την «πενταήμερη». Οι ΑΝΕΛ κατέληξαν στη στρατηγική τους: στις Εθνικές θα κατέβουν ως ανεξάρτητοι, στις ευρωεκλογές ως Έλληνες, ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές και με τους «μπούληδες» στις σχολικές. Πάντως,  το κόμμα εκ (του) Περισσού αδίκως κατηγορείται: λειτουργεί σε συνθήκες καπιταλισμού και γι’ αυτό απολύει. Όταν έλθει το προλεταριάτο στα πράγματα, μόνο θα προσλαμβάνει. Θερμίδες και όχι μόνο.

Έρευνες στα τυφλά Υπόγειο πείραμα αποτυγχάνει να ρίξει φως στη σκοτεινή ύλη

Εικόνα
    Στην καρδιά του υπόγειου πειράματος βρίσκεται μια δεξαμενή με 370 κιλά υγροποιημένου αερίου ξένου (Πηγή: LUX)    Μπλακ Χιλς, Νότια Ντακότα Μια γιγάντια δεξαμενή κατεψυγμένου αερίου, κρυμμένη σε βάθος ενάμισι χιλιομέτρου μέσα σε ένα εγκαταλειμμένο χρυσωρυχείο, συγκεντρώνει εδώ και μήνες το ενδιαφέρον των φυσικών που αναζητούν τη χαμένη ύλη του Σύμπαντος. Όμως ο πρώτος γύρος του πειράματος έληξε χωρίς να ρίξει φως στο μυστήριο της σκοτεινής ύλης.

Βόμβα (;) Έντι Ράμα: Ο χάρτης των Βαλκανίων δεν…

Εικόνα
  Σημαντική δημοσιογραφική επιτυχία ήταν η συνέντευξη του νέου πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, στον δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη, στο πλαίσιο της εκπομπής του «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ» του τηλεοπτικού σταθμού «Mega». Το πιο σημαντικό σημείο, ίσως, της συνέντευξης ήρθε στο 53-55 λεπτό (βλ. το βίντεο της εκπομπής), όταν ο δημοσιογράφος έθεσε το θέμα των μειονοτήτων στα Βαλκάνια…

Deutschland über Europa!

Εικόνα
    Deutschland  ü ber   Europa !   του Γιώργου Δουράκη [*]   Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι Γερμανοί ψήφισαν ευρωπαϊκά και όχι εθνικά. Κάνουν λάθος. Ψήφισαν επιστροφή στο Έθνος  με όχημα την Ευρώπη . Υπ’ αυτή την έννοια η ψήφος τους κάθε άλλο παρά ευρωπαϊκή είναι. Αν, όπως φαίνεται, η Γερμανία εμμείνει στο δόγμα της αέναης λιτότητας και στην αντιδημοκρατική μετάλλαξη των ευρωπαϊκών θεσμών, τότε η Ευρωζώνη  κινδυνεύει να διαλυθεί. Είναι απλώς θέμα χρόνου…     Μπορεί να ηχεί παράδοξο, αλλά η ετυμηγορία του γερμανικού εκλογικού σώματος ήταν σαφής και κατηγορηματική: « Back   to   the   ( Great )  Nation »! Όχι με αποχώρηση από την ευρωζώνη και εθνική αναδίπλωση (το κόμμα που δημιουργήθηκε με σημαία την επιστροφή στο μάρκο δεν κατόρθωσε να μπει στη βουλή), αλλά με παραμονή στην ευρωζώνη και εμβάθυνση της γερμανικής κυριαρχίας. Δεν υπάρχει τίποτα το αντιφατικό στην άποψη αυτή. Επιστροφή στο Έθνος δεν σημαίνει  κατ’ ανάγκην αναδίπλωση και εσωστρέφεια. Μπορεί κάλλ

Ν.ΜΑΝΤΕΛΑ-- ΜΝΗΜΕΙΟ

Εικόνα
Πρωτότυπο και πρωτοποριακό. Το πιο πολύτιμο από όλα τα ταλέντα είναι να μην χρησιμοποιείς δυο λέξεις, όταν η μια είναι αρκετή. Σάμουελ Τζόνσον (1709-1784),   Άγγλος συγγραφέας   Μνημείο για τον Nelson Mandela. Αποτελείται από 50 μεταλλικές  ράβδους  κομμένες με ακρίβεια με Laser υψηλής ενέργειας , τοποθετημένες έτσι στο τοπίο, ώστε να αναπαριστούν την επέτειο των 50 χρόνων, που ο Nelson Mandela είχε συλληφθεί και φυλακισθεί, στις 6 Αυγούστου 1962,    πριν την 27χρονη φυλάκισή του. . .     Όταν βρίσκεται κανείς σε ένα συγκεκριμένο μέρος,    οι μεταλλικές πλάκες (οι κολώνες του μνημείου) ταιριάζουν έτσι,    που μπορεί να διακρίνει την εικόνα του Nelson Mandela , μέσα στο κελί !!     Ο Γλύπτης είναι ο Marco Cianfanelli από το Johannesburg .    

Παρατσούκλια κατοίκων από διάφορες ελληνικές πόλεις!

Εικόνα
ΤΑ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γνωρίζατε ότι υπάρχουν παρατσούκλια για τους κατοίκους σχεδόν κάθε ελληνικής πόλης; Και δεν εννοούμε απλώς τα ονόματα που βγαίνουν από την πόλη, πχ Αθήνα – Αθηναίοι, αλλά κάποιες ειδικές ονομασίες, οι οποίες έχουν βγει για διάφορους λόγους. Σίγουρα έχετε ακούσει μερικά από τα παρατσούκλια αλλά ας δούμε πως αποκαλούνται οι κάτοικοι διαφορων πόλεων! Κως – Μπόχαλοι Προέρχεται από την τοπική διάλεκτο στην οποία το μπουκάλι το λένε μποχάλι. Ρόδος – Τσαμπίκοι Από το γνωστό τοπικό όνομα. Θεσσαλονίκη – Καρντάσια

ΤΙ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΕΞΩΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ!!!!

Εικόνα
BikePack Secret Drawer Glass Holder

ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .! ! ! Η ‘αλβανική’ Ήπειρος

Εικόνα
Οκτώβριος 29, 2013 Το αλβανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο των Σκοπίων  ‘Ιλλυρία’, έχει ένα αφιέρωμα, ‘ αποκλειστικό ’ το  παρουσιάζει, για τη λεγόμενη ‘Τσαμουριά’ και τιτλοφορείται « Τσαμουριά, εκεί που κάποτε μιλούσαν και τραγουδούσαν στα αλβανικά » (φωτό άνω). Όλη η Ήπειρος είναι αλβανική... Με το δημοσίευμα επιχειρείται να παρουσιασθεί η Ήπειρος, από τα αλβανικά σύνορα μέχρι την Άρτα ως ιστορικές περιοχές της Αλβανίας,  που κάποτε ζούσαν Αλβανοί- παρόλο που δεν βρέθηκε, σήμερα,  Αλβανός σε όλη αυτήν την περιοχή, παρά την έρευνα του δημοσιογράφου - όπως σημειώνει ο ίδιος.

Βουλγαρία: Ο πολιτικός στίβος μεταφέρθηκε στο Άγιο Όρος

Εικόνα
Οκτώβριος 29, 2013. «Μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα από τους διοργανωτές του κόμματος GERB (του Μπόικο Μπορίσοφ), τώρα οι προβοκάτορες πηγαίνουν σε οποιοδήποτε πλάτη και μήκη για να το πολιτικοποιήσουν και το βεβηλώσουν όπως έκαναν στο ιερό έδαφος του Αγίου Όρους.

ΠΟΛΥ ενδιαφέρουσες φωτογραφίες από τη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Εικόνα
Small time leech sellers on the streets of Salonica. Salonica 1910.

Οι πικρές αλήθειες για τους S-300 και ο ρόλος του Σημίτη στην τραγωδία του Ελληνισμού!

Εικόνα
του Γιάννου Χαραλαμπίδη Σύμφωνα με τον Γλαύκο Κληρίδη, κατά την τελευταία επί του θέματος συνάντηση των ηγεσιών Ελλάδας και Κύπρου στην Αθήνα, πριν από την απόφαση του Δεκεμβρίου του 1998, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης εξήγησε ότι ο στόχος των Αθηνών ήταν η ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ και της Κύπρου στην ΕΕ. Εάν γινόταν κρίση, οι στόχοι αυτοί θα τελούσαν εν κινδύνω και η Ελλάδα δεν είχε πρόθεση να εμπλακεί σε περιπέτειες. Συνεπώς, σε περίπτωση κρίσης δεν θα υπερασπιζόταν την Κύπρο. Εκ των πραγμάτων το «casus belli», που είχε τεθεί από τον Ανδρέα Παπανδρέου, ακυρωνόταν από τον Κώστα Σημίτη.

Ξεγυμνώνοντας τις ΗΠΑ - 15 τομείς στους οποίους κατατάσσεται ως η χειρότερη χώρα στον κόσμο [λίστα]

Εικόνα
  Ας υποθέσουμε ότι βρίσκεται μπροστά μας μια υδρόγειος σφαίρα. Στριφογυρνώντας τη γρήγορα και τοποθετώντας απότομα το δάχτυλο μας τυχαία σε ένα σημείο της για να τη σταματήσουμε, όπως κάναμε μικροί, το πιο πιθανό είναι να βρεθούμε στον ωκεανό. Το δεύτερο πιο πιθανό σενάριο όμως είναι να «πέσουμε» πάνω σε μια χώρα με τεράστια βιοτικά προβλήματα. Από τα βάθη της Αφρικής με τις φρικτές συνθήκες διαβίωσης, τις φαβέλες της Βραζιλίας, την εξαθλίωση αλλά και τη διαφθορά της Λατινικής Αμερικής, μέχρι τα οικονομικά προβλήματα της νότιας Ευρώπης.

Οι Χαμένες Αυταπάτες της Τουρκίας

Εικόνα
Σύμφωνα με τον Εγκεμέν Μπαγίς, τον Τούρκο Υπουργό για θέματα ΕΕ «κάθε μέρα η Ευρώπη απομακρύνεται από την Τουρκία». Ωστόσο, το αντίστροφο είναι εξίσου αληθές: συνδυάζοντας την απογοήτευση με την περιφρόνηση, η Τουρκία έχει αποστασιοποιηθεί από την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.

Ο Μπενίτο Μουσολίνι κατασκεύαζε μειονότητες (τσάμηδες και βλάχους)

Εικόνα
Κάθε χρόνο στις 28 Οκτωβρίου τιμούμε αυτούς που αγωνίστηκαν κατά των κατακτητών στην περίοδο 1940-1944. Η πραγματική απόδοση τιμής στους προγόνους μας επιβάλλει να διδασκόμαστε από την Ιστορία για να μην ξαναπέσουμε θύματα παρόμοιων καταστάσεων με εκείνες του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Δεν αρκεί απλώς να φωνάζουμε κατά του φασισμού και του ναζισμού. Πρέπει η διαμαρτυρία να συνοδεύεται από καταγγελία ορισμένων μεθόδων του Μουσολίνι, οι οποίες συνεχίζονται και σήμερα με τρόπο διαφορετικό, αλλά εξίσου επικίνδυνο. Καταδίκη των εγκλημάτων του ιδρυτή του ιταλικού φασισμού σημαίνει να θυμόμαστε, να διδάσκουμε και να καταγγέλλουμε διαρκώς τη δημιουργία μειονοτικών ζητημάτων εις βάρος της εθνολογικής μας υποστάσεως και της εδαφικής μας ακεραιότητας.

Κακός οιωνός για το στέμμα;- Τρίζει ο θρόνος της Ελισάβετ, αλεπού έφαγε κοράκια στον Πύργο του Λονδίνου

Εικόνα
H παράδοση θέλει το στέμμα να πέφτει εάν τα κοράκια εξαφανιστούν από τον Πύργο του Λονδίνου (ο πληθυσμός των οποίων έχει όριο ασφαλείας τα έξι)   (Φωτογραφία:  Reuters ) Λονδίνο Μαύρα σύννεφα μαζεύονται πάνω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ -και δεν έχουν σχέση με το κύμα κακοκαιρίας στη βόρεια Ευρώπη: Αλεπού έφαγε δύο από τα οκτώ κοράκια στον Πύργο του Λονδίνου, η παρουσία των οποίων, σύμφωνα με την παράδοση, είναι πυλώνας του βρετανικού στέμματος.

τα προϊόντα της Ελλάδος !!!

Εικόνα
Αναρτήθηκε από Γκρινι@ρογατος

ΣΤΙΣ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Μέσα από το "σύννεφο" του ISON θα περάσει η Γη

Εικόνα
Μέσα από το ένα σύννεφο σκόνης του κομήτη ISON πρόκειται να περάσει η Γη στις 12 Ιανουαρίου σύμφωνα με τους επιστήμονες της NASA.

Αλβανικό Κόμμα Σκοπίων: Η πρόταση για «Σλαβο-Αλβανική Μακεδονία» είναι απαράδεκτη

Εικόνα
Το αλβανικό κόμμα των Σκοπίων-DUI, δεν συμφωνεί με την πρόταση του Έλληνα αντιπροσώπου, για όνομα του νοτιοσλαβικού κράτους ως "Σλαβο-Αλβανική Μακεδονία". Οκτώβριος 29, 2013. Σκόπια. «Η πρόταση του Έλληνα αντιπροσώπου, Αδαμάντιου Βασιλάκη, για το όνομα του νοτιοσλαβικού κράτους που έγινε στη Νέα Υόρκη, για «Σλαβο-Αλβανική Μακεδονία» είναι απαράδεκτη και χαλάει τη διαπραγματευτική διαδικασία».

Η Σερβία περιμένει απάντηση από Σκόπια-Ελλάδα για το Κανάλι του Αξιού

Εικόνα
«Με τη μελέτη σκοπιμότητας για την κατασκευή ενός καναλιού από τα ύδατα των ποταμών Δούναβη-Μοράβα-Αξιού, έγινε η διαπίστωση ότι το έργο είναι εφικτό», δήλωσε ο Σέρβος υπουργών Φυσικών Πόρων, Ορυχείων και Χωροταξίας, Μιλάν Μπάτσεβιτς. Σε συνέντευξή του στη «Ραδιο-τηλεόραση Σερβία», είπε ότι τόσο οι Σκοπιανοί, όσο και οι Έλληνες περίμεναν το αποτέλεσμα της κινεζικής μελέτης και αυτή η στάση ήταν φυσιολογική. Τώρα με το θετικό αποτέλεσμα, οι αρχές των Σκοπίων προσκάλεσαν την κινεζική εταιρεία να συζητήσουν, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο..

1940: Όλοι ήθελαν να πάνε πρώτοι στο μέτωπο

Εικόνα
Στις 06:00 της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου 1940 άρχισαν να ακούγονται οι σειρήνες της αεράμυνας στην Ελλάδα.   Οι Αθηναίοι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους και όρμησαν στα παράθυρα και τους εξώστες.   Μέσα σε λίγα λεπτά, το μαντάτο είχε διαδοθεί από στόμα σε στόμα: «Οι Ιταλοί μας κήρυξαν τον πόλεμο».  

''ΒΑΖΕΙ Ο ΝΤΟΥΤΣΕ ΤΗ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ'' Σοφία Βέμπο, η τραγουδίστρια της νίκης του ‘40

Εικόνα
Η ελληνίδα βάρδος, με τη φωνή της αναπτερώνονταν οι έλληνες, γιατί η καρδιά της ήταν γεμάτη Ελλάδα.   Με το ξεκίνημα του 1941 ανεβαίνει στο θέατρο Μοντιάλ η επιθεώρηση  Bella Grecia  των Χαρίτου – Λαουτάρη - Παπαδόπουλου. Η Βέμπο τραγουδά δυο νέα πολεμικά τραγούδια: το «Στον πόλεμο βγαίν΄ο Ιταλός» παρωδία του Γ. Θίσβιου πάνω στη μεγάλη επιτυχία της Βέμπο «Στη Λαρσα βγαίν΄ο Αυγερινός» και το «Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του».  

Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του - Σοφία Βέμπο

ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ- Καλπάκι 1940: Πώς η VΙΙΙ Μεραρχία συνέτριψε την ιταλική επίθεση στην Ηπειρο

Εικόνα
Ψηλά στην Ήπειρο, ο χειμώνας είχε ήδη έρθει. Στα Ιωάννινα, ο διοικητής της VΙΙΙ Μεραρχίας Πεζικού (ΜΠ), ο υποστράτηγος Χαράλαμπος Κατσιμήτρος, βρισκόταν στο γραφείο του. Η ώρα είχε περάσει, αλλά ο έμπειρος στρατηγός, μαζί με τους επιτελείς του, βρίσκονταν σκυμμένοι επάνω από τους απλωμένους χάρτες τους, μελετώντας τους και ανταλλάσσοντας μόνο τα απαραίτητα λόγια. Ο μέραρχος είχε ενημερώσει τους επιτελείς του για την αναφορά του διοικητή του Αποσπάσματος Πίνδου, του Δαβάκη, ο οποίος ήταν βέβαιος ότι η ιταλική εισβολή ήταν  ζήτημα ωρών. Μέσα στη νύχτα έφτασε στο γραφείο του μέραρχου και ο συνταγματάρχης Μαυρογιάννης. Ήταν ο διοικητής πυροβολικού της Μεραρχίας, αλλά και ο άνθρωπος που επιμελήθηκε την οργάνωση του εδάφους στη ζώνη ευθύνης της. Ο συγκεκριμένος αξιωματικός υπήρξε σε μεγάλο βαθμό ο θεμελιωτής της νίκης του Καλπακίου. Ολόκληρο το καλοκαίρι του 1940 περιέτρεχε τη ζώνη της Μεραρχίας βάσει των εντολών που είχε δώσει στο ΓΕΣ ο πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξ

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΑ ΠΕΔΙΑ ΣΤΟΝ Β' ΠΠ- Ύψωμα 731 - Οι άγνωστες Θερμοπύλες του 1940

Εικόνα
Ένας τιτάνιος αγώνας διεξήχθη στο ύψωμα 731 (υψόμετρο) κατά την «Εαρινή Επίθεση» των Ιταλών στα μέσα Μαρτίου 1941, προκειμένου οι ιταλικές φασιστικές δυνάμεις με την παρουσία του ίδιου δικτάτορα Μουσολίνι -μετά από τέσσερις μήνες πόλεμο - να δρέψουν μία νίκη κατά της Ελλάδας και να κατέβουν μαζί με τις ναζιστικές δυνάμεις των Γερμανών «νικητές» στην Αθήνα! Το 731 όμως, ανέτρεψε τα σχέδια του(ς). Στο ύψωμα αυτό, καθώς και στα γειτονικά υψώματα, πολέμησαν οι άνδρες του 5ου Συντάγματος της 1ης Μεραρχίας πού κατάγονταν κυρίως από την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.  

Τα πέντε νέα «κρυφά χαράτσια» του Οικονομικών – Ποιοί και τί θα πληρώσουν επιπλέον

Εικόνα
Τα «χαράτσια» δεν έχουν τέλος για τους φορολογούμενους και τους ιδιοκτήτες ακινήτων, αφού 5 νέα «κρυφά» χαράτσια φαίνεται πως θα χτυπήσουν... την πόρτα των ιδιοκτητών ακινήτων μέσα στους επόμενους 4 μήνες. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, 5 νέες πρόσφατες επιβαρύνσεις θα εμφανιστούν από το νέο έτος, με τους φορολογούμενους να υποχρεούνται να ανταποκριθούν σε αυτά εντός σύντομου χρονικού διαστήματος, σε διαφορετική περίπτωση, τσουχτερά θα είναι τα πρόστιμα που τους περιμένουν.

Κρίση στις σχέσεις Σερβίας - Τουρκίας

Εικόνα
Η Σερβία πάγωσε τη συμμετοχή της στην τριμερή διάσκεψη Σερβίας-Τουρκίας-Βοσνίας και Ερζεγοβίνης εξαιτίας των δηλώσεων του τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν για το Κόσοβο.

«Αναρχικοί και παλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια»

Εικόνα
Λοιπόν, ιδού η λύση για να περνάς καλά στη ζωή σου, χωρίς να δουλεύεις αλλά έχοντας πολλά λεφτά και τη συνείδησή σου ήσυχη. Κλέβεις τράπεζες, σούπερ μάρκετ ή ότι άλλο έχει πολύ χρήμα, περνάς ζωή και κότα αλλά προκειμένου να μην αισθάνεσαι τύψεις, δηλώνεις αντιεξουσιαστής και καθάρισες. Το έχουν κάνει κατά καιρούς πολλοί αναρχικοί οι οποίοι «απαλλοτριώνουν» τράπεζες, δεν δουλεύουν ποτέ να βγάλουν έστω κι ένα ευρώ με τον ιδρώτα τους, κι όταν τους πιάνει η Αστυνομία λένε «πολεμάμε το κεφάλαιο, κλέβουμε τις ανάλγητες τράπεζες» κι έτσι καθαρίζουν με τις ενοχές που θα είχε κάθε σοβαρός άνθρωπος.

Ιωάννης Καποδίστριας: Ο Μεγάλος Κυβερνήτης

Εικόνα
Γράφει ο Δρ Ιωάννης Παρίσης Tο πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου 1831, ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο πρώτος κυβερνήτης του νέου Ελληνικού Κράτους, δέχθηκε δολοφονική επίθεση από τους Κωνσταντίνο και Γεώργιο Μαυρομιχάλη έξω από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα του Ναυπλίου, όπου μετέβαινε για να εκκλησιασθεί και έπεσε νεκρός. Ήταν 55 ετών. Ο Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης εφονεύθη επί τόπου από τους προστρέξαντες, οι οποίοι κυριολεκτικά τον λυντσάρισαν. Ο Γεώργιος Μαυρομιχάλης ζήτησε προστασία στη Γαλλική Πρεσβεία, κατόπιν όμως επιμόνου απαιτήσεως του συγκεντρωμένου πλήθους, που απείλησε ότι θα κάψει την πρεσβεία, παραδόθηκε στις αρχές. Καταδικάσθηκε σε θάνατο και θανατώθηκε δια τυφεκισμού το πρωί της 10ης Οκτωβρίου 1831.

TΙΜΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Ι.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

Εικόνα
Στις 29 και 30 Οκτωβρίου 2013 θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα και στο Ναύπλιο οι τιμητικές εκδηλώσεις στη μνήμη του εξαίρετου Ρώσου διπλωμάτη και πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας κόμη Ιωάννη Καποδίστρια (1776-1831). Οι τιμητικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 185 χρόνων από την ανάληψη των καθηκόντων του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ι. Καποδίστρια.  Τη διοργάνωση των εκδηλώσεων έχουν αναλάβει  το “Κέντρο Εθνικής Δόξας”, το Ίδρυμα Αγίου Ανδρέα του Πρωτόκλητου από τη Ρωσία  και το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών “Ιωάννης Καποδίστριας” από την Ελλάδα, με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Διεθνούς Ανθρωπιστικής Συνεργασίας του ΥΠ.ΕΞ. Ρωσικής Ομοσπονδίας  και του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.

Ευρωβουλευτές ζητούν να «δικαστεί» η Τρόικα

Εικόνα
  Το ενδεχόμενο σύστασης επιτροπής για την αξιολόγηση της Τρόικα εξετάζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στο σχέδιο έκθεσης που τέθηκε προς συζήτηση, η εν λόγω επιτροπή καλείται να κρίνει τη δράση της Τρόικα σε Ελλάδα, Κύπρο, Πορτογαλία και Ιρλανδία. Το θέμα συζητήθηκε αυτήν την εβδομάδα στο Στρασβούργο στην αρμόδια επιτροπή Οικονομικών και αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση στη διάσκεψη των προέδρων κατά την επόμενη Σύνοδο της Ολομέλειας στα μέσα Νοεμβρίου.

Ένας δάσκαλος από τη Θράκη απευθύνει έκκληση προς όλους τους Έλληνες!

Εικόνα
 Η ΘΡΑΚΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ    ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΕΟ ΔΑΣΚΑΛΟ (προωθηστε το) Προς:  Τους Έλληνες συμπολίτες μας Είναι γνωστό σε όλους πως το κράτος μας κάνει εδώ και χρόνια τα πάντα για να σώσει την αγαπημένη μας πατρίδα. Για να το επιτύχει αυτό έχει επιλέξει την οδό της οικονομικής μας εξαθλίωσης και παράλληλα της ψυχολογικής και ηθικής. Κάνει δηλαδή τα πάντα, για να μην κάνει τίποτα.

ΕΝΩ ΠΛΗΣΙΑΖΕ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940...

Εικόνα
ΣΤΙΣ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ο υπουργός των εξωτερικών της Ιταλίας κόμης Τσιάνο, έγραφε στο ημερολόγιο του: «Ο Ντούτσε επανέρχεται. Συνέταξε μια επιστολή δια τον Χίτλερ επί της γενικής καταστάσεως. Υπαινίσσεται επίσης εις αυτήν την επικειμένην ενέργεια μας εις την Ελλάδα, αλλά δεν καθορίζει ούτε την μορφήν ούτε την ημερομηνίαν, διότι φοβείται μήπως τον σταματήσουν δια μίαν ακόμη φοράν. Πολλαί ενδείξεις μας κά­νουν να πιστεύσουμε ότι εις το Βερολίνον δεν βλέπουν με πολύ ενθουσιασμό την πορεία μας προς Αθήνας. Η ορισθείσα τώρα ημερομηνία είναι η 28η Οκτωβρίου... Αρχίζω να συντάσσω το τελεσίγρα φο, το οποίον ο Γκράτσι θα επιδώσει εις τον Μεταξά εις τας 2 το πρωί της 28ης Οκτωβρίου. Φυσικά είναι ένα κείμενον το οποίον δεν αφήνει διέξοδον εις την Ελλάδα. Ή θα δεχθεί κατάληψιν ή θα υποστεί επίθεση...». Η ημερομηνία της εισβολής στην Ελλάδα αναβλήθηκε από την 26η στην 28η Οκτωβρίου 1940, κατόπιν επιμονής του

Ανέκδοτο: Ο σκύλος μου τρελάθηκε !

Εικόνα
Μία ημέρα ο σκύλος μου είχε τρελαθεί τελείως. Παίρνω τηλέφωνο τον Κτηνίατρο και του λέω: - Ο σκύλος μου ήπιε 50 ml βενζίνη και άρχισε να τρέχει πανικόβλητος στο σπίτι γύρω γύρω.

ΕΥΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ HURRIYET- Χάρηκαν οι Τούρκοι τις δηλώσεις Βαρθολομαίου για Κεμάλ

Εικόνα
Φυσικά δεν ήταν δυνατόν η τουρκική εφημερίδα Hurriyet να αφήσει τις – το λιγότερο λυπηρές- δηλώσεις Βαρθολομαίου χωρίς επικρότηση. Έτσι η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην πατρική οικία – μουσείο του ιστορικού ηγέτη της Τουρκίας, Κεμάλ Ατατούρκ έλαχε της ανάλογης δημοσιότητας.

Η Βουλγαρία στόχευε με πυρηνικούς πυραύλους την Ελλάδα: Αθήνα, Λάρισα κλπ

Εικόνα
Πρώην Σοβιετικοί στρατιωτικοί που υπηρέτησαν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου στην Βουλγαρία προχώρησαν σε αποκαλύψεις-σοκ για την επιχειρησιακό σχεδιασμό και την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων της κομμουνιστικής Βουλγαρίας στο πλαίσιο του Συμφώνου της Βαρσοβίας.

Οπάλιο, ο πιο εντυπωσιακός πολύτιμος λίθος

Εικόνα
  Τo Οπάλιο είναι ένας από τους πιο όμορφους πολύτιμους λίθους. Εμφανίζει όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου ενώ για πολλούς ξεπερνάει ακόμη και αυτό το διαμάντι σε ομορφιά. Στο Οπάλιο κανείς βλέπει το λευκό, το γκρι, το κόκκινο, το πορτοκαλί, το κίτρινο, το πράσινο, το μπλε, το φούξια, το ροζ, το καφέ και το μαύρο. Από αυτά τα χρώματα, το κόκκινο με το μαύρο είναι ο πιο σπάνιος συνδυασμός, ενώ το λευκό με το πράσινο είναι ο πιο συνηθισμένος. Ορισμένα εξαιρετικά σπάνια πετράδια opal αλλάζουν εντελώς το χρώμα τους όταν πέφτει πάνω τους το φως.

Σουηδοί "χεβυμεταλάδες" για το Έπος του ΄40Sabaton - Coat of Arms (Orthodoxcrusader)

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !

Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

Εικόνα
  Η είσοδος του Βασιλιά Γεώργιου στη Θεσσαλονίκη Από τις αρχές Οκτωβρίου του 1912 η Ελλάδα βρισκόταν σε πόλεμο με την παραπαίουσα Οθωμανική Αυτοκρατορία, έχοντας ως συμμάχους τη Βουλγαρία και τη Σερβία (Α' Βαλκανικός Πόλεμος). Θέατρο των επιχειρήσεων, η περιοχή της Μακεδονίας. Ο ελληνικός στρατός βάδιζε από νίκη σε νίκη στη Δυτική Μακεδονία. Όμως, από την αρχή των εχθροπραξιών σοβούσε σοβαρή διαφωνία μεταξύ του αρχιστράτηγου Κωνσταντίνου και του πρωθυπουργού Ελευθέριου Βενιζέλου. Ο διάδοχος επιθυμούσε πρώτα την κατάληψη του Μοναστηρίου προς Βορρά, ενώ ο Βενιζέλος, βλέποντας την πιθανότητα να καταληφθεί η Θεσσαλονίκη από το βουλγαρικό στρατό, πίεζε τον Κωνσταντίνο να κατευθυνθεί προς τη φυσική πρωτεύουσα της Μακεδονίας, μια περιοχή με στρατηγική σημασία, η απελευθέρωση της οποίας αποτελούσε διακαή πόθο του ελληνισμού. «Καθιστώ υμάς υπευθύνους διά πάσαν αναβολήν έστω και στιγμής» του τηλεγραφεί επιτακτικά.

Δημοσιογράφος Barry Wood : Ατύχημα της… ιστορίας οι Σκοπιανοί !!!

Εικόνα
Ο δημοσιογράφος Barry Wood δημοσίευσε στην Huffington Post ένα καυστικό άρθρο για το ζήτημα της Ονομασίας των Σκοπίων, με τίτλο “ Θεσσαλονίκη – η καρδιά της Μακεδονίας ” (Thessaloniki – Heart of Macedonia). Αν και προσπαθεί αρχικά να ρίξει ευθύνες και στις δύο πλευρές,  ο γνωστός δημοσιογράφος σημείωσε στο άρθρο του το προφανές. Οι Σλάβομακεδόνες – όπως τους αποκάλεσε – έχουν μόνο γεωγραφική σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες, των οποίων ο πιο διάσημος γιος, ο Μέγας Αλέξανδρος, πέθανε εκατοντάδες χρόνια πριν οι Σλάβοι καταφθάσουν στα Βαλκάνια. Είναι προσβολή η χώρα τους να ονομάζουν το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας τους, με το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.